Nieuwtjes:   

 

* Nieuwtje 6 November

Hamburg 2011.

In de herfstvakantie zijn we met Tisha, Dana, Romy, Lotte, Denise en ik naar Hamburg toe gegaan voor een toernooi. We vertrokken op donderdag. Om 5uur waren we ongeveer in Hamburg en om half 7 was de eerste training. Deze training was niet in de wedstrijdhal maar gewoon in de trainingshal. De volgende dag gingen we s’ochtends eerst nog eventjes trainen in de wedstrijdhal om aan de toestellen te wennen en even onze oefeningen door te nemen. ’s Middags om 3uur hadden we de eerste wedstrijd. Er mochten 3 turnen en 2 tellen, en per turnster mocht je maar 3 toestellen doen. Ik deed balk, brug en sprong. We begonnen op balk. Bij mij ging het echt super goed, ik was geen een keer gevallen maar had wel een wiebel met flikflak loopsalto. Ik haalde een 12.700. Daarna gingen we naar vloer, dat toestel hoefde ik niet te turnen maar bij de anderen ging het wel goed. Op sprong deed ik tshukahara halve draai, en dat was de eerste keer dat ik die deed, en hij ging best goed. Als laatste toestel brug, dat ging niet perfect want ik had een tussenzwaai na wippertje. Bij Dana en Lotte ging brug gelukkig wel heel goed. We werden 2de maar wij zaten in de eerste ronde en er moesten nog twee rondes komen. Uiteindelijk na alle drie de rondes werden we 7de en dus zaten we in de hoofdronde, dat is tussen de lucky-loser ronde en de top 5 finale in. Als we eerste werden in de hoofdronde konden we nog naar de top 5 finale. Helaas was dat niet het geval want onze tweede wedstrijd op zaterdag ging een stuk minder. Ik moest balk en sprong doen, mijn balk ging helemaal mis ik had twee vallen, bij flikflak loopsalto en bij losse radslag en nog een grote stap bij dubbelschroef afsprong, dus dat was wel balen. Maar gelukkig ging sprong wel super ik lande meteen tot stand zonder een stapje. We werden 4de, dus jammer genoeg net niet op het podium en helaas ook niet door naar de top 5 finale. Zaterdagavond hadden we nog een soort van after party en dat was heel erg gezellig. Die zondag zijn we weer terug naar huis gereden.

Nu ben ik weer lekker door aan het trainen voor de volgende wedstrijden die eraan komen, en dat zijn onder andere aankomende zaterdag Leverkusen, 27 november Michel Wanten cup en NK clubteams op 4 december.

 

Liefs Evie

 

 

 

* Nieuwtje 21 augustus

Hoi iedereen. 

De vakantie zit er alweer bijna op, en ik ben alweer bezig met trainen. We hadden 3 weken vakantie van het turnen en ik ben toen met mijn vader en moeder naar Zuid-Frankrijk geweest. Mijn broer was ook nog een weekje gekomen en een vriendin van mij was ook nog een weekend gekomen dus dat was heel erg leuk. De eerste trainingen zijn altijd heel erg zwaar, en de volgende dag had ik dus ook heel erg veel spierpijn. Maar nu zijn mijn spieren alweer gewend en het gaat ook goed met trainen. Dit jaar kom ik uit als junior 2, en ik ben al hard aan het werk voor mijn programma dat ik wil gaan turnen dit jaar.. En ik ben dit jaar niet alleen als junior, want Lotte, Romy, en Tesse zijn ook eredivisie junior, dus dat is gezellig. Ik ben op dit moment aan het trainen voor wat nieuwe elementen in mijn wedstrijd oefeningen, zoals dubbelsalto v.o. van balk en brug, op vloer tweeënhalf schroef en dubbelhoek en op sprong ben ik bezig met overslag salto gehoekt. Er zijn ook wat nieuwe turnsters bij onze groep komen, zoals Dana, Tisha, Naomi en Isa, zij worden komend jaar 2dejaars jeugd. Over een week begint school alweer. Ik ga dit jaar naar de 3de toe, en ik ga VWO doen. Dit was weer even kort een nieuwtje, binnenkort schrijf ik weer wat! 
Liefs, Evie 

 

* Nieuwtje 27 juni

Hoi iedereen.
 
Afgelopen weekend waren de clubteams wedstrijd. Maar de week daarvoor was het NK turnen in Heerenveen. Ik had er super veel zin in en ik zou ook een paar nieuwe dingen gaan doen. Zoals radslag dubbelschroef van de balk af, en ik zou op vloer tweeënhalf schroef gaan doen. Maar donderdag viel ik met dubbelhoek  van de brug af, ik kwam niet helemaal rond en daardoor viel ik voorover. Dat deed heel erg veel pijn aan mijn voet. Die vrijdag vertrokken we met Chantal, Nico, Vera, Maud, Lotte, Tesse, Romy en ik naar Heerenveen voor de podiumtraining. Ik kon bijna niks doen omdat ik nog niet eens goed kon lopen. Dus ik had alleen brug geturnd. s'Avonds hadden we in het hotel lekkere tagliatellie gegeten. Die zaterdag was de wedstrijd. Bij het groot inturnen had ik besloten om alleen brug te turnen, want springen deed echt veel te veel pijn. Op de wedstrijd ging brug wel lekker, ik had alleen geen losom handstand geturnd want die was niet getelt, en ik had in plaats van dubbel hoek af dubbel hurk van de brug af gedaan. Dus na brug was ik al klaar met de wedstrijd. Na mijn wedstrijd waren de senioren, dat was wel leuk om nog te kijken en Vera en Maud deden ook mee. S'avonds zijn we weer terug naar ons hotel gegaan. Zondags waren de toestelfinales. Van ons deed niemand turnen, maar ik en Lotte waren nog wel de hele dag wezen kijken.
 
Maandag hadden we een dagje vrij gepakt. En die woensdag was de proefwerkweek begonnen.

Die zondag waren de clubteams wedstrijd. Ik zat in het team van Romy, Lotte, Daisy, Tesse en ik. Maar Tesse heeft een blessure en Daisy kon niet, dus die deden allebei niet mee. Wij moesten ook tegen het andere team van Flik-Flak; Tisha, Fleur, Isa en Denise. We begonnen op brug, mijn brug ging gewoon goed. Ik had een 11,7. Tisha had voor het eerst dubbelsalto met hele schroef afgedaan, en die was echt super mooi! Daarna naar balk. Ik had geen flikflak loopsalto en ook geen salto achteruit gedaan. Maar ik viel er af met losse radslag, en toen ging ik weer door mijn voet heen, ik had mijn balk oefening toch afgemaakt. Na balk kwam vloer, ik deed aangepaste series vanwege mijn voet. Maar mijn oefening ging wel heel erg goed. Op sprong was eigenlijk van plan om een overslag te springen, maar ik had toch een tshukahara gehurkt gedaan. Met ons team waren we 1ste geworden. En het andere team van Flik-Flak was 5de geworden.
 
Maandag hadden we geen vrij kunnen nemen, want het was proefwerkweek, we waren om 12 uur al lekker uit. En toen hebben we de bus gepakt naar de turnhal, want we moesten van kwart over 4 tot 6 uur aan de eindejaarsvoorstellig oefenen. Die is komende zaterdag, we moeten dan vier shows op een dag geven, dus daar moesten we toen voor oefenen. Dinsdag was ik JARIG! Ik be 14 geworden, en ik heb van iedereen hele leuke cadeautjes gekregen. Ook was dinsdag de laatste schooldag! Dus nu hebben we lekker vakantie, we hoeven alleen nog maar boeken in te leveren. We gaan nog wel even door met trainen. Aankomende zondag is ook de afsluiting van het seizoen bij Flik-Flak. We hebben dan een wedstrijdje waar je gekoppeld wordt aan een andere turnster, en daarna gaan we nog een leuke activiteit doen. En op 18 juli ga ik lekker op vakantie naar Frankrijk. Heel misschien gaat er nog een vriendin mee de laatste week, dat zou helemaal leuk zien.
 
Liefs Evie

 

 

* Nieuwtje 30 mei

Hallo iedereen,

Gisteren had ik mijn eerste echte wedstrijd in de eredivisie. Deze wedstrijd was in Deventer, en ik had de laatste wedstrijd, die begon ongeveer om half 7. We hadden nu ook groot inturnen en dat vond ik wel fijn. Ik begon bij de wedstrijd bij brug. Alles ging goed behalve losom handstand, want die was veel te laag. Daarna gingen we naar balk. Ik had flikflak loopsalto en losse radslag voor het eerst in mijn oefening gedaan. Maar ik viel er wel bij allebei af. Terwijl het bij het inturnen super goed lukte, dus dat was wel erg jammer. Na balk kwam vloer. Ik zou eigenlijk in mijn laatste serie tweeënhalf schroef doen. Maar dat was nog een beetje te vermoeiend, dus deed ik in mijn laatste serie dubbelschroef. In mijn eerste serie op vloer deed ik dubbelsalto gehurkt en die was voor het eerst gelukt!  Dat vond ik echt super. Mijn andere series gingen ook wel goed. Ik had deze wedstrijd geen sprong gedaan. Ik was zelf best wel tevreden over deze wedstrijd. Op 16 juni is het NK, daar heb ik nu al veel zin in. We gaan dan die vrijdag al in een hotel in Heerenveen slapen tot zondag. Verder zijn er begin juli weer de eindejaarsvoorstellingen van Flik-Flak. Daar gaan we komende weken ook al een beetje voor oefenen.

 

Liefs, Evie

 

 

 

* Nieuwtje 28 februari

Hallo iedereen,


Al een tijdje niks meer geschreven.
23 januari was het flikflak bokaal. Ik had voor het eerst losse radslag in mijn balkoefening gedaan, en die was gelukt, alleen toen was ik eraf gevallen met wisselspagaat. En op vloer had ik arabier flikflak dubbelsalto in mijn oefining gedaan, alleen die was niet gelukt, verder had ik op sprong gewoon tshukahara gesprongen en op brug mijn normale wedstrijdoefening gedaan. Ik had geen tegenstanders dus ik was sowieso 1ste. Maar ik had ook het hoogste van alle eredivisie turnsters dus won ik de beker.
29 januari waren de regiokampioenschappen. We begonnen op brug, daarna naar balk en daar had ik voor het eerst radslag dubbelschroef afgedaan. Die was niet gelukt want ik viel op mijn kont. Toen gingen we naar vloer, ik ging weer arabier flikflak dubbelsalto proberen alleen die was weer niet gelukt, want ik viel naar voren. Ik kon mijn oefening niet afmaken omdat mijn voeten  heel veel pijn deden, toen moest ik naar de ehbo en daar hebben ze mijn voet ingetapet. En het laatste toestel; sprong, kon ik niet meer meedoen.
13 februari waren de toestelfinales. We moesten beginnen op vloer, ik deed geen arabier flikflak dubbelsalto omdat ik nog pijn aan mijn voeten had. Op de andere toestellen deed ik ook niets speciaals, het ging allemaal wel lekker.
27 februari waren de brabantse kampioenschappen. Ik kon alleen brug en sprong doen omdat ik last van mijn lies heb. Sprong ging niet goed want ik viel met tshukahara gehoekt op mijn kont. En brug ging ook niet heel goed, want ik had een tussenzwaai bij wippertje.
 
Verder ben ik op de trainingen op brug bezig met liggerwissel tot handstand en reus heledraai. Op vloer met tweeënhalve schroef en dubbelsalto gehukt en gehoekt. Op sprong doe ik yourchenko, overslag salto en luconi oefenen. En op balk ben ik bezig met geschroefde flikflak, losse radslag en flikflak loopsalto.
 
Liefs Evie

 

 

 

*Nieuwtje 4 januari

Hallo iedereen.

11 december waren de NK clubteams. Ik, Tesse, Lotte en Romy vormden een team. Wij begonnen op sprong en dat ging heel erg goed. Daarna brug, dat ging iets minder. Mijn wippertje ging niet goed. En Romy, Lotte en Tesse hadden een val. Op balk ging het perfect. Niemand had een val en we hadden allemaal een mooie oefening geturnd. Als laatste toestel vloer, dat ging best goed. Iedereen draaide een goede oefening. Ik had geen dubbelsalto gedaan. Wij werden 2de. Het scheelde maar een half punt. Het andere team; Tisha, Fleur, Denise, Noortje en Isa hadden het heel goed gedaan en werden vierde.

Die donderdag vertrokken wij naar Ulm. Ik sliep op de kamer met Vera en Maud.
Die vrijdag hebben we twee keer getraind. We hadden even de toestellen gewend en daarna ons programma gedaan.  En Vera was 17 geworden!!!
Zaterdag was de wedstrijd. Daarvoor hadden we nog eventjes getraind. Lotte, Tesse en ik mochten meedoen aan de wedstrijd. Het is een koppelwedstrijd, dat betekent dat je wordt gekoppeld aan een jongen, en dan moet je zo hoog mogelijk proberen te scoren, telkens na een toestel vallen er een paar teams af. Ik werd gekoppeld aan een Franse jongen. Ik begon op vloer, dat ging wel lekker en de eerste ronde kwamen we door. Bij Lotte en Tesse ging het ook goed. Alleen helaas lag Lotte er al na de eerste ronde uit. In de tweede ronde deden Tesse en ik brug. Dat ging ook goed, alleen ik moest eigelijk dubbelhoek doen, maar ik kwam te dicht bij de stok dus daarom besloot ik om er dubbelhurk van te maken. Na de tweede ronde viel Tesse af. En toen moest ik alleen nog balk doen. Balk ging ook wel lekker, ik had geen fouten gemaakt. En uiteindelijk werden mijn partner en ik 3de. Na de wedstrijd gingen we nog met z’n allen gezellig eten, en daarna weer terug naar het hotel.
Zondag maar een keer getraind. De airtumbling lag er dus konden we daarop weer acrobatiek doen. Ik had arabier flikflak dubbeltwist gedaan en tweeënhalf schroef. We zijn ook bezig met liggerwissel tot handstand op brug. Die middag hadden wij een film gekeken, en gingen we daarna naar de kerstmarkt. Dat was heel leuk. Daarna zijn we bij een restaurantje gaan eten.
Maandag was Julie 17 geworden, en dat hadden we ook gevierd. Die dag hadden we twee keer getraind. Ik was mijn schroeven kwijt geraakt, dus dat ging niet zo heel goed. Ik had wel losse radslag op de lage balk gedaan, en flikflak loopsalto op de hoge balk. Op acrobatiek had ik met hulp muchina gedaan. En op sprong had ik yourchenko met halve draai gehurkt .
Dinsdag hadden we ook twee keer getraind. Toen ging het ook wel goed. Ik had op brug vanuit ondergreep dubbelsalto voorover gedaan in de blokkenkuil.
Die woensdag vertrokken we alweer. We hebben in de ochtend nog een keer getraind. Dat was echt gezellig. Want we hadden van te voren met die meiden daar slingertikkertje gedaan en daarna trefbal, de Duitsers tegen de Nederlanders. Toen hadden we nog maar een dik uur training, en ik had nog liggerwissel tot handstand gedaan en nog mijn acrobatiek programma. Om 12 uur vertrokken we weer naar Nederland.

Die vrijdag om 4uur ’s nachts zijn we met ons gezin vertrokken naar Oostenrijk. Daar zijn we gaan skiën, dat was heel leuk. Die woensdag zijn we weer terug gekomen. Het was een heel erg leuke vakantie.

Ik wens iedereen een gelukkig, gezond & sportief Nieuwjaar!

Liefs xxx Evie

 

 

 

 

 

 

 

*Maandag 22 november.

Hallo iedereen.
Afgelopen zaterdag heb ik de clubteams gehad. Ik zat in het team met Lotte, Tesse en Romy, in het andere team zaten Isa, Fleur, Denise, Tisha en Noortje. Het ging heel erg goed. We moesten beginnen op sprong. Ik had de laatste dagen niet meer gesprongen omdat ik pijn aan mijn hak had. Ik deed tshukahara gehoekt, maar hij ging niet helemaal perfect. Ik haalde een 12.05. Daarna naar brug, die had ik goed voorbereid en ging ook super goed. Met liggerwissel, wippertje, en dubbelhoek erin. Het punt was 12.6. Lotte en Tesse hadden voor het eerst liggerwissel gedaan. Toen naar balk. Bij mij ging die ook heel goed en ik scoorde een 12.3. Als laatste toestel hadden we vloer, en ik zou voor het eerst wat nieuwe series gaan doen en ik had een nieuwe oefening. Het ging niet helemaal perfect want ik landde met arabier flikflak dubbelsalto op handen en voeten. Mijn tweede serie was salto uitstap arabier flikflak schroef. En als laatste arabier flikflak dubbelschroef. Mijn punt was een 11.4. Wij werden uiteindelijk 1e.

Bij het andere team ging het ook goed. Tisha, Noortje en Isa hadden hun nieuwe vloeroefening laten zien. En Denise had tshukahara op sprong gedaan. En Tisha had voor het eerst dubbelsalto van brug afgedaan en schaap op balk. Hun werden uitendelijk 2de.

Volgende week zondag is de Michel Wanten in België. Deze vrijdag zijn mijn opa en oma 50 jaar getrouwd en dan is er een groot feest. En volgende week vrijdag zijn mijn andere opa en oma 50 jaar getrouwd en gaan we met de familie een weekend weg. Daar heb ik heel veel zin in.

Op de training gaat het ook allemaal lekker. Op vloer ben ik bezig met arabier flikflak tweeënhalf schroef, en met arabier flikflak dubbeltwist. Bij brug ben ik aan het werken aan yeager en reus halve draai. Op balk met afsprong: radslag dubbelschroef, en flikflak loopsalto en geschroefde flikflak. En op sprong yourchenko met hele schroef gestrekt. Dit gaat allemaal heel lekker.

Liefs Evie.

 

 

 

 

 

 

*Zondag 10 oktober

Hallo iedereen!

Gisteren was de Leverkusen cup. Ik, Maud en Vera deden mee en Tesse was reserve.
We begonnen op brug, bij mij lukte alles en ik had zelfs dubbelhoek tot stand. Mijn punt was een 10.15. Bij Maud ging het ook heel goed. Toen naar balk, ik zou geen dubbel flikflak gaan doen omdat die de laatste tijd niet zo goed gaat. Verder ging mijn oefening super goed. Ik had een 11.45. Op vloer had ik geen dubbelsalto gedaan want die ging nog niet zo heel goed. Wel anderhalf schroef en dubbel schroef. Die gingen wel goed, ik had een 10.80. Als laatste sprong, ik sprong een tshukahara gehoekt. Die ging ook wel lekker.

Na de wedstrijd hebben we nog super veel handtekeningen uitgedeeld, dat was ook wel leuk. En we zijn nog naar het banket geweest waar we heel lekker hebben gegeten. We hebben ook leuke cadeautjes gegeven, en gekregen van de andere turnsters.

Over 2 weken is het WK en daar gaan wij kijken. Daar heb ik heel veel zin in.

In november en december zijn de clubteams en de Michel Wanten, maar dat duurt nog wel even.

Liefs xxx Evie

 

 

 

 

 

5 september 2010

Hallo iedereen!

Ik heb al een tijdje niks meer geschreven.
Wij zijn op vakantie geweest in Maleisië, en dat was super leuk! We hadden een groepsreis, dus dat was wel heel gezellig. We zijn een paar dagen in Kuala Lumpur geweest. Dat is de hoofdstad van Maleisië, je hebt daar super leuke winkeltjes, en het is er erg goedkoop. Ook zijn we naar Cameron Highlands gegaan, en we hebben bij een Maleisische familie geslapen. Ze eten daar 3 keer per dag rijst met de hand. En we hebben daar een zogenaamde Maleisische bruiloft nagedaan en dat was heel erg grappig. Ook zijn we in een apenstraat geweest, daar zaten ongeveer 40 aapjes, en die sprongen op je schouder voor eten. We hebben ook een paar dagen overnacht in Taman Negara. Daar hebben we geraft en heel veel gezwommen. We hebben door een grot geklommen, daar waren allemaal slangen en hele grote padden. Ook hebben we op olifanten gezeten, en ze gevoerd en er mee gezwommen. We hebben veel junglewandelingen gemaakt. We hebben ook over een hele lange hangbrug gelopen, die was ongeveer 30 of 40 meter hoog! We zijn met een trein naar Kota Bahru gegaan, dat duurde 6 uur en in die trein stonden gewoon de deuren open als ie aan het rijden was. Daar hebben we overnacht en de volgende ochtend zijn we doorgereden naar de Perhentian Eilanden. Dat was super leuk. Het was heel lekker weer, en de zee was ook heel fijn. We hebben naast haaien gezwommen, en dat was best wel eng. En we hebben met heel grote zeeschildpadden gezwommen, dat was super vet! En er waren heel veel kleine nemo-visjes. Verder hebben we daar nog veel boottochten gemaakt langs alle eilanden, en we zijn ook op een expeditie robinson eiland geweest ,ik heb daar nog een massage gehad, en het was gewoon heel relaxt.

 

23 augustus begonnen de trainingen weer, we hebben het lekker langzaam opgebouwd, en dat was wel fijn. Lotte, Fleur, Tesse en Romy zitten nu ook in de topgroep en dat is heel gezellig. Ik en Romy hebben vandaag voor het eerst arabier dubbelsalto van de balk af in de blokkenkuil gedaan. En ik heb ook yourchenko over de pegasus gedaan. Maandag begint school weer en ik heb wel een leuke klas. Ik zit in J2B. In oktober is het WK, en daar gaan wij ook heen, en daar heb ik heel veel zin in. Volgend jaar ben ik junior en ga ik in de eredivisie turnen.

Liefs xx Evie

 

 

*20 juni 2010

Hallo iedereen!

Ik heb al heel lang niks meer van me laten horen. Maar er is niet zo heel veel gebeurd. Ik heb de laatste tijd best veel last van mijn hamstring gehad, en daardoor kan ik niet zoveel op de training doen. Dat vind ik heel jammer. Laatst hadden we de clubteamwedstrijden. Ik zou alleen brug gaan doen vanwege mijn hamstring. En burg ook nog aangepast, zonder wippertje en geen dubbel hoek maar dubbel hurk als afsprong. We begonnen op vloer, hier zouden Tesse, Lotte en Romy gaan turnen. Alle drie een mooie oefening. Romy was helaas gevallen met anderhalf schroef. Op sprong ging het bij hun alle drie ook heel goed. Daarna brug, Tesse, Lotte en ik deden brug. Lotte deed voor het eerst dubbelsalto! En die was super mooi! Tesse had ook een mooie oefening. En ik vond ik zelf ook wel. Liggerwissel ging goed, losom handstand ging ook goed, en afsprong ging ook wel lekker, terwijl ik met dubbel hurk nog een beetje moeite had. Als laatste toestel balk. Romy en Tesse 1 keer gevallen maar toch een mooie oefening. Lotte had ook een mooie oefening gedraaid. Na de 1ste wedstrijd stonden we 1ste. Maar er kwam nog een wedstrijd met nog andere verenigen waar we tegen moesten, dus moesten we blijven kijken. Na die 2de wedstrijd zijn we uiteindelijk 3e geëindigd. Eline, Audrey, Flore en Noortje waren 1ste geworden (met 8 punten verschil). Na de wedstrijd zijn Fleur, Lotte, Romy, Melissa, Noortje, Madelief en ik gezellig bij Tesse blijven slapen. We hebben gebarbequed. En we gingen pas om half 5 slapen. Zondag hebben we een acro oefening op de mat en de trampoline gemaakt, en zijn we naar de biggetjes gaan kijken. Het was super leuk!

Nu doe ik een beetje rustig aan met de trainingen vanwege mijn hamstring, ik hoop dat het weer snel over gaat en ik weer helemaal mee kan doen!

xxliefs Evie

 

 

 

 

 

Hoi iedereen!

Er is weer best veel gebeurd. De week na Zwitserland vertrokken we op zondag naar Frankrijk. Julie,Vera,Maud,Lotte,Tesse,Fleur,Romy en ik gingen mee. Het was ongeveer 6 a 7 uurtjes rijden, maar het was heel gezellig in de bus. We zijn eerst ff naar de zaal gaan kijken, en daarna zijn we pizza gaan eten. Ik sliep bij Maud op de kamer, en dat was heel gezellig. ’s Maandags trainden we 2 keer. De eerste training verliep wel lekker. We gingen voor het NK oefenen. Dat ging wel goed. ’s Middags nog een keer getraind. Toen heb ik dubbelsalto op de vloer met hulp gedaan. ’s avonds hebben we bij de Cora gegeten, en dat was wel lekker. Dinsdag weer 2 keer getraind. De ochtendtraining ging wat minder goed maar de middag training ging weer beter. We hebben weer bij de Cora gegeten. ’s Avonds hebben we wat spelletjes gedaan. Woensdag de laatste keer trainen. Maar voordat we gingen trainen, gingen we gezellig met z’n allen naar de dierentuin. Al was het niet zo’n lekker weer, want het waaide hard en het regende een beetje. Maar de dierentuin was heel leuk. We hebben apen, zeehonden, pelikanen, allerlei soorten vogels, flamingo’s, kangoeroes en een ijsbeer gezien. Verder hebben we daar nog lekkere warme chocolademelk gedronken. ’s Middags getraind, ging bij iedereen volgens mij wel lekker. Het was een hele fijne hal, de meisjes en de jongens trainden samen in een hal. (Julie 12-6 he) het was een hele leuke en gezellige stage.

 Nou die donderdag reden we weer naar huis. En de volgende week donderdag zou ik alweer op NK-stage gaan. Daar sliepen we in het appartement bij Flik-flak. ETV Olympia was er ook, alleen de helft bleven alleen de 1ste nacht slapen. We sliepen in totaal met z’n 10en op een kamer. We moesten om half 2 aanwezig zijn en van half 3 tot half 6 hadden we training. We hebben alleen wedstrijdvoorbereiding gedaan. Wij begonnen op vloer, ik had dubbelsalto ook gedaan, in die  vloeroefeningen, alleen ik had wel veel last van mijn hamstring. Sprong deed ik daarom niet, en brug en balk gingen ook heel goed. ’s avonds moest ik naar de fysio voor mijn hamstring. En daarna hebben we spellen in de hallen van Flik-flak gedaan, dat was wel heel gezellig. Vrijdag hebben we 2 keer getraind en dat ging ook heel lekker, ik had nog steeds geen sprong gedaan, want had toch te veel pijn aan mijn hamstring. ’s Avonds hebben we een leuke turnfilm gekeken. Er gingen nu al een paar meisjes weg van ETV Olympia. Dus toen sliepen we nog maar met z’n 6en (en nog twee leidsters) op een kamer. Zaterdag had Niene al wedstrijd, ze had het heel goed gedaan. Wij hadden 1 keer getraind. We hebben toen ook besloten dat ik op de wedstrijd geen dubbelsalto op vloer ging doen. De training ging verder best goed, ik heb een keer even thukahara gesprongen. ’s Middags gingen we met z’n allen naar de stad, en dat was heel gezellig. ’s Avonds kwam de moeder van Tesse, onze haren doen. Tesse bleef de laatste nacht niet slapen, dat was wel jammer. Toen sliepen we nog maar met z’n 5en (en twee leidsters) op een kamer.

We gingen vroeg slapen, Eline en Audrey hadden al de ochtendwedstrijd dus die mochten niet uitslapen, maar wij konden wel lekker uitslapen en we hoefden pas om half 11 aan te rijden. Deze stage verliep echt super goed. Maar bij het NK ging het stukken minder!!! We begonnen op balk, ging best goed. 1 val bij pirouette. Lotte en Romy hadden ook 1 val bij pirouette en Tesse had een val bij wissel spagaat. Mijn punt was een 11.400. Toen naar vloer, ik had een mooie vloeroefening en mijn punt was een 12.650. Bij de rest ging het ook wel goed. Op naar sprong, ik had gewoon een mooie thukahara gehurkt en gehoekt gesprongen, en mijn punt was een 12.950. En Romy had voor het eerst ook een geweldige thukahara gesprongen. Echt super goed gedaan Romy! Ik stond na 3 ronden 4de. Maar toen kwam brug… Ik zou voor het eerst dubbelsalto gehoekt af gaan doen. Maar mijn losom was geen handstand, dus ik had ook niet zoveel tijd om nog mijn voeten voor wippertje erop te zetten, dus besloot ik dat ik nog een kip handstand er achter ging doen voor mijn wippertje. Nou, die kip handstand sloeg ik er al overheen.  Daarna verder geturnd en wippertje ging goed, maar dubbelhoek tot handen en voeten! Jammer maar ja, ik had een 9.933 (volgens mij) als punt. Bij Lotte en Romy wilde het ook niet zo goed lukken, allebei gooiden ze kip handstand er overheen. Tesse had een prachtige oefening maar helaas niet genoeg elementen. Uiteindelijk werd ik 12de.

Het ging niet zoals ik had verwacht en gehoopt. Ik ga gewoon weer kei hard verder werken, en er volgende keer weer tegenaan!

Evie

 

 

Zwitserland.

*25 April 2010

Hoi iedereen!

Ik ben net terug gekomen uit Zwisterland. We zijn donderdag vertrokken, het was een lange rit. ’s Avonds hebben we yoghurt met een stukje brood gegeten. Daarna zijn  we even wat gaan drinken in de stad, dat was heel gezellig. En daarna zijn we naar de slaapplek gegaan. We sliepen in een kazerne. We sliepen alle 4 naast elkaar boven in het stapelbed.  

Vrijdag om 8 uur ontbijt. Daarna hebben we eventjes in de hal gezeten, en hebben getraind van half 2 tot half 5. We hebben alle wedstrijd oefeningen gedaan. Het ging wat minder goed, want we moesten allemaal wennen aan die toestellen. Vera deed op sprong thukahara, alleen ze kwam verkeerd neer.  Ze had toen heel erg last van haar achillespezen. En ik kwam de hele tijd niet goed uit, Maud kwam ook niet zo goed uit, en voor Julie was de plank te hard, daarom ging ze op de wedstrijd een overslag doen.  

’s Avonds hebben we een stukje pizza gegeten en wat sla. Die avond kwamen er nog 6 Duitse meisjes bij. Dat was wel gezellig. Alleen omdat wij een kleinere kamer dan Nico en hun trainer hadden, moesten we om 22.00 uur nog gaan kamer ruilen. We hadden maskertjes gemaakt, en dat was heel leuk.

 Zaterdag hadden we wedstrijd. Omdat ik nog jonger ben dan de rest moest ik een wedstrijd daarvoor. Het inturnen was in een andere hal. We hadden groot inturnen. Bij de wedstrijd begon ik op vloer, dat ging heel goed bij alle series had ik een klein hupje, punt 12.650, dat was het eerste punt. Daarna sprong, ik deed thukahara gehurkt. Met de wedstrijd kwam ik helemaal niet goed uit, maar ik sprong toch door 12.100 was mijn punt. Toen brug, dat ging echt perfect 10.750 was mijn punt en dat was ook het eerste punt. Als laatste balk, ging ook goed 0 vallen. Ik had het tweede punt en dat was 11.950. Uiteindelijk werd ik 1ste!!! Van de 54 turnsters. Ik had een paraplu, een schoudertasje, een bidon, en nog 5 bonnen voor een winkel daar.  Bij de avond wedstrijd moesten Julie, Vera en Maud turnen. Het ging allemaal heel goed! Julie voor het eerst saltootje voorover en dubbelflikflak gedaan. En Vera voor het eerst dubbelflikflak! Echt super goed. Julie was 2de geworden, Maud 8ste en Vera had maar 2 toestellen gedaan i.v.m. haar voet. ’s Avonds hadden we er nog een gezellig laatste avondje met de Duitse meiden van gemaakt.

En zondag  waren er geen toestelfinales meer. Die ochtend naar huis gereden. Het was een heel leuke stage. Volgende week naar Frankrijk, en de week daarna op NK stage.

Liefs xxx Evie

 

 

 

*Zaterdag 17 april 2010

Hee iedereen!

Ik heb sinds de halve finale geen wedstrijden meer gehad. Morgen (zondag) hebben Tesse, Romy, Lotte en Flore de halve finale in Twello. Wel gaan we (Nico, Maud, Julie, Vera en ik) aanstaande donderdag naar Zwitserland. Daar hebben we op zaterdag een wedstrijd. En op zondag de toestelfinales als je die hebt gehaald. We vertrekken op zondag weer naar Nederland. Daar heb ik super veel zin in! Die week erna gaan we naar Frankrijk. We vertrekken op zondag en komen donderdag weer naar huis. Tesse, Lotte, Romy en Fleur gaan ook mee.

Op de training ben ik op sprong bezig met yourchenko gestrekt. Op brug met reus heledraai en dubbelhoek en yeager. En op vloer dubbel hurk en dubbel hoek en tweeënhalf schroef. En op balk met arabier twist af, flikflak loopsalto en zijwaartse salto. Het gaat allemaal wel goed. Maud heeft laatst yourchenko met anderhalf schroef gedaan. Die was super mooi. En Tesse heeft dubbelsalto van de brug afgedaan en die was ook supergoed. Vandaag (zaterdag) was Sammy Jo weer mee komen trainen, het was heel gezellig.

Liefs Evie

 

 

*Zondag 28 maart 2010

Hee iedereen,

Sorry, al heel lang niks meer van me gehoord. Maar ik had het heel druk. Op de 1e plaatsingswedstrijd, ging het heel goed. Ik begon op balk, en ik had een hele mooie oefening. Daarna vloer, en die ging ook goed. Sprong deed ik tshukahara gehurkt. Op brug had ik een hele mooie losom handstand, maar helaas kwam ik met wippertje stil te hangen. Ik werd 1ste met een puntentotaal van 51.

Een week later was de competitie , in Boxtel, we moesten tegen Tabithha. Ik voelde me nog niet zo lekker want ik was ziek geweest. Ze hadden daar een lange mat als vloer. We moesten daarom eerst de series doen en daarna de oefening op muziek. Op balk was ik er een keer afgevallen met johnson, op brug ging het heel goed en op sprong ook. Ik werd 1ste met 49 punten.

Gisteren was de halve finale van het NK. Er waren 29 turnsters, en er gingen er maar 13 door. Ik en Fleur begonnen op sprong, de eerste sprong was tshukahara gehurkt, en daar had ik een 12.550 voor. Mijn tweede sprong was tshukahara gehoekt, en daar had ik een 12.650 voor, ik had het 2de punt voor sprong, van mijn divisie. Fleur, had een mooie overslag gesprongen, ze had bij de training wel al tshukahara gehoekt geoefend en die zag er al super mooi uit! Na de 1ste ronde stond ik 1ste. Daarna brug, mijn leertjes waren 4 dagen voor de wedstrijd gescheurd, dus moest ik snel aan mijn nieuwe gaan werken, dat was wel eventjes spannend. Maar op de wedstrijd ging het wel goed, alleen helaas een val bij losom  handstand. Ik had een 11.200 en dat was het 8ste punt. Fleur had ook een mooie brug oefening alleen waarschijnlijk net te weinig elementen. Na 2 rondes stond ik 3e. Op balk ging het minder goed als normaal, ik had helaas twee vallen bij dubbel flikflak en salto achteruit, en nog een wiebel bij spagaatsprong. Maar verder had ik een hele nette oefening. Mijn punt was een 8.750 en dat was het 23ste punt. Fleur had wel een super mooie oefening op balk. Na 3 rondes stond ik 12e. Toen kwam vloer nog, mijn series ging super goed. Mijn punt was een 12.300 en dat was het hoogste punt!!!! Fleur haar oefening was ook heel mooi. Ik was uiteindelijk 4de geworden. Doordat Fleur te weinig onderdelen op brug had kreeg ze 4 punten aftrek op brug, dus ze was helaas niet door, maar ze had een super goede wedstrijd geturnd! De filmpjes komen op youtube.

We gaan eind april een wedstrijd doen in Zwitserland en ik heb er super veel zin in en een week daarna gaan we op stage in Frankrijk!!!

Liefs xxx Evie

 

 

 

*21-02-2010

Heeeeee iedereen.
Op 7 februari waren de Brabantse kampioenschappen. We begonnen op sprong, ik deed tshukahara gehoekt. De eerste beurt tshukahara gehurkt en de tweede beurt gehoekt. Dat ging allebei super goed. Mijn punt was een 12.850. Daarna gingen we naar brug, omdat de brug verkeerd stond (te ver uit elkaar) kwam ik met liggerwissel niet goed op de stok terecht en toen deed mijn duim veel pijn. Met de wedstrijdoefening ging het wel super goed. Ik deed alles met wippertje, alleen ik hing na wippertje wel een beetje stil en mijn dubbelsalto ging ook wat minder als normaal. Mijn punt was een 13.166. Daarna op balk, met het inturnen ging het super goed, maar met de wedstrijd ging het echt slecht. Ik viel er maarliefst 4 keer af. 1 keer met johnson, met salto achteruit, met dubbel flikflak en met piroutte! Daar baalde ik heel erg van, mijn punt was een 7.7. Daarna vloer, ik ging voor het eerst dubbelschroef doen, dat ging echt super goed. De rest van mijn oefening ging ook heel goed. Mijn punt was een 12. Uiteindelijk werd ik 4e. De filmpjes van de Brabantse kampioenschappen staan op youtube.

Toen nog een weekje getraind en daarna gezellig carnaval gevierd elke dag. Dat was echt super gezellig en leuk. Gisteren weer begonnen met trainen, het ging niet zo heel lekker want ik was nogal heel moe. Donderdag hebben we twee keer getraind, vrijdag een keer en zaterdag weer een keer. En daarna gingen we gezellig skiën bij Montana in Valkenswaard. We hadden een uurtje les en nog een halfuurtje vrij skien en daarna zijn we gezellig frietjes gaan eten. Om kwart voor 8 gingen we weer naar huis, Lotte kwam met mij mee want die kwam bij mijn logeren, en dat was heel gezellig.


Liefs Evie.
 

 

 

 

* 06-02-2010

Heeeej iedereen.
Alweer lang geleden iets geschreven, dus nu werd het weer tijd.
De 1ste competitie in het nieuwe jaar was tegen Helmond. Het was slecht weer maar iedereen was op tijd. Het begon eigelijk om 10 uur, in de flikflakhal. Maar we hebben tot 11 uur gewacht, want ze kwamen niet opdagen. Dus hadden we de wedstrijd gewonnen. We hebben gewoon wat getraind en daarna zijn we met zijn allen naar Flore gegaan voor de nieuwjaarsborrel. Ze hebben een soort binnenspeeltuin, en dat was heel gezellig. We hebben ook nog een spel gedaan met cadeautjes uitpakken, dat was ook gezellig. De dag erna, moesten we weer naar school en gaan trainen. Op brug kwam ik een beetje ongelukkig met mijn tenen tegen de stok met afsprong. Mijn middelste teen was uit de kom. Ik moest naar het ziekenhuis, daar is ie rechtgezet. Dinsdag ben ik nog niet naar school geweest, want ik kon nog niet lopen. Woensdag ben ik wel geweest alleen nog ff niet gaan trainen. En donderdag ben ik wel weer gaan trainen, maarv heb alleen een beetje brug gedaan. Die zondag was het Flik-Flak Bokaal. We hadden besloten dat ik nog niet mee ging doen.

Die week erna was de regiokampioenschappen, eerst zou ik alleen brug gaan doen. Maar als ik alle toestellen deed  mocht ik misschien ook naar de Brabante kampioenschappen. Dus met een pijnstiller heb ik gewoon aangepast geturnd. Brug ging super goed, daar had ik ook toestelfinale voor. Balk ging ook wel lekker, ook toestelfinale. Op vloer deed ik heel gemakkelijk en was ook laatste dus had geen toestelfinale. En bij sprong deed ik alleen een overslagje. Ik had wel een toestelfinale. Uiteindelijk was ik nog 1ste geworden.

Die 2 weken erna gewoon geturnd, op het begin nog aangepast maar daarna ging het wel weer beter met mijn teen. Op brug ben ik bezig met: liggerwissel tot handstand, wippetje, reus halve draai en dubbelsalto met halve draai als afsprong. Op balk met: flikflak loopsalto, zijwaartse salto, losse radslag, arabier salto voor afsprong en geschroefde flikflak. Op acrobatiek: dubbelsalto, en dubbel schroef, tweeënhalf schroef en dubbelsalto voorover. Op sprong met overslag salto en thukahara gehoekt.

Die zondag had ik de tweede competitie wedstrijd. Met mijn teen gaat het weer helemaal goed. Begonnen op sprong, de eerst sprong deed ik thukahara gehurkt en de tweede gehoekt tot op mijn kont. Brug ging als gewoonlijk wel goed, jammer dat ik de losom handstand niet haalde. Balk, voor het eerst weer dubbel flikflak gedaan. Alleen wel er af gevallen. Op vloer ging het ook gewoon goed. Ons team(Lotte,Fleur,Romy, Tesse en ik)had gewonnen van VNK. Ik was individueel ook nog 1ste geworden. Dat was wel leuk. We mochten ook de nieuwe pakjes voor het nieuwe wedstrijdseizoen aan. Die zijn heel mooi.
Morgen(zondag) heb ik de Brabantse kampioenschappen. Ik ga wat nieuwe dingen doen. Zoals wippertje op brug en dubbel schroef op vloer.

Nou, dat was mijn nieuwtje weer. Liefs Evie, over een paar weken, horen jullie weer iets.

 

 

 

 

*2009-12-30

Hallo allemaal!

Ik heb al heel lang geen nieuwtje meer geschreven. Een maand geleden had ik de Michel Wanten Cup. We begonnen op vloer, dat ging echt heel goed. Sprong ging ook best goed, maar ik vond de plank niet echt goed veren. Brug had ik helaas een val bij losom handstand. Verder had ik wel een nette oefening. Balk ging niet zo heel erg goed. Ik was er twee keer afgevallen, een keer met opsprong want ik viel er overheen met handstand heffen. En de andere keer viel ik er met salto achterover af. Individueel werd ik toch nog 3e. En met het team: Romy, Tesse, Lotte en ik werden we 2e. ’s Middags moesten Maud en Nadieh turnen. Volgens mij ging het bij hun allebei wel goed. Maud werd 4e en Nadieh 6e.

Een week na de Michel Wanten Cup hadden we de NK Clubteams maar dan de finale. We begonnen op sprong. Dat ging bij iedereen heel goed. Lotte wilde eigenlijk tsukahara springen alleen door pijn aan haar enkel besloot ze hem toch maar niet te doen, ze had wel een heel mooie overslag. Tesse had wel tsukahara gedaan en die was super mooi. De tweede beurt kwam ze helaas niet uit en toen maakte ze een overslag. Toen kwam brug. Fleur had twee dagen daarvoor met arabier flikflak streksalto haar vinger gekneusd. Dus kon ze geen brug doen. Alleen Tesse, Lotte en ik turnden omdat Romy nog niet klaar was voor brug. Bij Tesse en mij ging het heel goed. Alleen Lotte viel er helaas met losom handstand overheen en ze had geen handstanden. Maar het was wel een nette oefening. Op balk, ik ging voor het eerst dubbel flikflak doen.  Ik was er wel mee afgevallen. Maar met salto bleef ik er wel opstaan. En het was een mooie oefening. Lotte had ook een mooie oefening en was er niet afgevallen. Maar Tesse en Romy waren er jammer genoeg 2 keer afgevallen. Op vloer was ik mijn schroeven weer kwijt. Dat was wel jammer, want ik draaide daarom maar een gemakkelijke oefening. Lotte, Romy en Tesse’s oefening was wel heel mooi. We waren 7de van Nederland geworden.

 Een week later gingen we met Maud, Nadieh, Julie, Vera en Nico naar Ulm. We vertrokken vrijdag om 10 uur en we waren er om half 6 6 uur. Daarna gingen we eten. Zaterdag ochtend hadden we eventjes getraind om aan de toestellen te wennen. En s’middags was de wedstrijd. Ik en Maud mochten meedoen met de wedstrijd daar. Er zaten 3000 toeschouwers!!!!! Dus ik was heel zenuwachtig. En het ging ook niet echt goed. want ik was na brug al afgevallen. Maud had het wel goed gedaan, en ze had ook een goede partner. Ze werd eerste!!! En had 300 euro gewonnen. Tussen de shows van der wedstrijd door hadden Vera en ik een handtekening van Fabian Hambuchen gekregen. Dat was heel erg leuk. Na de wedstrijd, zijn we nog uit eten geweest. Dat was ook heel gezellig. We waren ongeveer om half 12 thuis. Om 12 uur zijn we naar Julie en Vera’s kamer gegaan. Om de cadeautjes te geven. Toen zijn we snel weer terug gegaan naar onze kamer want we waren heel erg moe. Zondags hebben we een keer getraind. Ik heb op acrobatiek arabier flikflak dubbelsalto gehurkt en gehoekt gedaan. Ook heb ik arabier dubbelschroef en dubbelsalto voorover gedaan. Op balk heb ik zijwaartse salto, losse radslag en flikflak loopsalto gedaan. Op brug heb ik wippertje en reus dubbel af gedaan. En we hadden geen sprong meer gedaan want daar hadden we geen tijd voor. ’s Avonds gingen we naar de kerstmarkt. Dat was ook heel gezellig. We hebben ook nog warme chocomelk gedronken. Maandags hebben we twee keer getraind. Ik heb niet echt iets nieuws gedaan. Op sprong heb ik wel yourchenko met salto gehurkt gedaan. En op brug heb ik reus dubbelsalto af met armen. (dat is voor dubbelsalto met hele draai). Verder heb ik niks nieuws gedaan. ’s Avonds wilden we eigenlijk pizza gaan eten, alleen die restaurant was dicht dus toen zijn we maar ergens anders gaan eten. Alleen daar vond ik het niet zo lekker. Dinsdags hebben we weer twee keer getraind. Ik heb op acrobatiek arabier flikflak tweeënhalf schroef gedaan, en ik had dubbelsalto voorover tot stand gedaan. Wippertje op brug ging niet zo goed. Want ik miste telkens de stok. Op balk heb ik dubbelflikflak op de hoge balk weer gedaan want ik durfde hem niet meer zo goed. Maud heeft flikflak loopsalto op de hoge balk gedaan. En Vera en Maud hebben zijwaartse salto op de hoge balk gedaan die waren heel mooi. Met sprong heb ik weer over een blok yourchenko salto gehurkt gedaan, die ging heel goed. Tussen de middag hebben we bij Hamma gegeten. Ik heb daar een broodje gezond gegeten. ’s Avonds  hebben we wel pizza gegeten en die was heel erg lekker! Woensdag hebben we nog een keer getraind. Ik heb flikflak loopsalto op de hoge balk gedaan! En die ging heel goed. Bij brug had ik pijn aan mijn handen. En bij sprong heb ik gewoon yourchenko met salto gesprongen. We gingen tussen de middag weer bij Hamma eten. En toen gingen we Julie op het station afzetten. En daarna gingen we terug naar huis. Bij Venlo werden Nadieh, Vera en Maud afgezet en ik werd bij Eindhoven afgezet. Het was een super leuke en gezellige stage.

Donderdag kreeg ik een beugel. Ik moet hem 14 uur per dag in. Vrijdag en zaterdag heb ik aan mijn surprise gewerkt. En van zaterdag op zondag is mijn vriendin komen slapen. Zondags deden we de surprise. Het was heel gezellig. Ik ben ook nog een keer bij mijn vriendin gaan slapen. En morgen (donderdag) ga ik naar mijn vriendin haar nichtjes verjaardag want die worden 1. Dat was het weer voor deze keer.

Liefs Evie. Iedereen een gelukkig en sportief 2010.

 

 

 

 

 

 

2009-11-28

Hallo iedereen !

Morgen heb ik in België de Michel Wanten Cup. Vorige week had ik de halve finale van de NK clubteams. Ik zat in het team met: Lotte, Tesse, Fleur en Romy. Het ging heel goed en het was ook heel gezellig. We begonnen op balk. Lotte had een hele mooie oefening en was er geen een keer afgevallen. Tesse had ook een hele mooie oefening, maar was er helaas twee keer afgevallen. Fleur had ook een mooie oefening en was er een keer afgevallen. En bij mij ging het ook best goed, maar ik was er ook een keer afgevallen bij salto achteruit. Op vloer, ik deed niet zoveel op vloer vanwege mijn knie. Voor mijn gevoel ging het bij iedereen best goed. Op sprong, deed ik thukahara. Dat ging wel lekker. Lotte, Romy en Tesse sprongen allemaal overslag en bij hun ging het volgens mij ook goed. Het laatste toestel, brug. Ik ging voor het eerst liggerwissel en losom handstand doen. Bij liggerwissel deed ik helaas mijn benen krom. Want voor mijn gevoel ging ik veel te hoog, kip handstand, losom handstand ging wel lekker en reus dubbel salto af ging ook heel goed. Bij de rest ging het ook heel goed maar Lotte en Tesse hadden helaas wel een laag punt maar dat kwam omdat ze helaas de handstanden niet hadden gehaald. We zijn met het team 1ste geworden en nu mogen we door naar het NK.

Het was een heel leuke wedstrijd, en mijn filmpje van brug staat op youtube.

xxx Evie

 

 

 

 

 

25 okt. 2009

Hallo allemaal.

De Leverkusen-Cup was heel erg leuk. Ik hoefde niet in te vallen. Als team waren we 7e geworden.  Het was heel leuk, het banket daarna was ook heel gezellig. Na de wedstrijd kwamen er allemaal kinderen die vroegen om je handtekening, en dat was wel grappig.

Op school gaat het ook heel goed. Ik heb mijn tussenrapport gekregen, en dat zag er heel goed uit. Na de herfstvakantie mag ik gaan ochtend trainen. In november en december mag ik 2 keer ochtend trainen, en vanaf januari 3 keer per week. Op het trainen gaat het allemaal heel goed. Mijn hamstring blessure is al bijna helemaal over. Alleen ik heb nu last van mijn knie, en daarom heb ik van de fysiotherapeut een kniebandje gekregen. Sprong en acrobatiek doe ik daarom op de trampoline.

Ik ben op balk veel nieuwe dingen aan het oefenen zoals salto voorover voor opsprong op de balk. Dubbel flik-flak doe ik op de  hoge balk met een matje erover. Arabier salto voor afsprong doe ik ook op de hoge balk. En zijwaartse salto en geschroefde flikflak doe ik nog op de grond oefenen. Op  brug ben ik bezig met liggerwissel, wippertje, dubbelsalto voor afsprong, losom handstand en ik heb een keer me hulp reus halve draai gedaan. Op sprong kan ik nu niet veel doen met mijn knie. Maar in de trampoline doe ik altijd yourchenko en omelianchik. Bij acrobatiek doe ik op de trampoline: arabier flikflak hurksalto,  arabier flikflak dubbelsalto gehurkt en gehoekt,  arabier flikflak streksalto en arabier flikflak anderhalf schroef.

Het gaat dus heel goed met me op school en het trainen, in de herfstvakantie gaan wij naar  Slagharen, en dan gaat mijn beste vriendin mee. Dat word denk ik heel gezellig. In de kerstvakantie gaan we met het turnen weer op stage in Ulm, dat word ook weer leuk. Tesse, Romy, ik, Fleur en Lotte doen in november mee met de NK clubteams. Een week daarna is de Michel wanten cup in Belgie.

Xxx Evie.

 

 

 

 

 

 

*Zondag 2009-09-27

Hooi iedereen,

Het is alweer heel lang geleden, dat ik nieuwtje schreef.

Ik zit nu alweer een tijdje op de school in Rosmalen, ik vind het daar best leuk, en het gaat ook heel goed met het turnen. Over 2 weken ongeveer is de Leverkusen Cup, Nadieh doet daar aan mee, en ik sta reserve. Daar heb ik wel zin in.

Maandag: Ik moest om 3uur naar de fysio want mijn hamstring is nog steeds niet helemaal over. Na de warming-up hebben we op vloer de wedstrijdoefeningen gedaan, en daarna nog eventjes acrobatiek. Ik heb arabier flikflak streksalto en dubbelsalto gehurkt gedaan. Op balk ben ik bezig met geschroefde flikflak, dubbel flikflak, zijwaartse salto, salto voorover, en salto achteruit, dat ging allemaal wel goed. Op sprong heb ik overslag salto met hulp, en thukahara gedaan. Op brug hebben we een rondje gedaan: salto van de brug, wippertje, liggerwissel en kip handstanden. Daarna heb ik nog liggerwissel zonder hulp gedaan.  

Dinsdag: Vandaag zat Estrea ook bij ons op school, dat was heel gezellig. Fleur, Romy, Tesse en Lotte doen op dinsdag, woensdag en donderdag ook met ons mee. Op acrobatiek hebben we vanaf de plank arabier flikflak hurksalto, dubbelsalto gehurkt, streksalto, dubbelsalto gehoekt en schroeven geoefend. Op sprong heb ik yourchenko en overslag salto gedaan. Op brug hebben we vluchtelementen gedaan, ik heb liggerwissel, gienger en reuzen gedaan. Op balk hebben we eerst de voorbereiding van al die spagaatsprongen en pirouetten gedaan, en daarna handstand, handstand spagaat, radslag, arabier afsprong, flikflak en dubbel flikflak.

Woensdag: Had ik de eerste twee uur vrij, dus kon ik lekker uitslapen en wat huiswerk maken, maar gelukkig had ik dat niet zo heel veel. Ik had vandaag een SO voor Frans, dat vond ik best wel makkelijk ik had een 9,5. Op de training hadden we er eerst een uur over gedaan om een rooster te maken voor de ochtendtrainingen.  Daarna hebben we nog heel eventjes acrobatiek gedaan. Op brug heb ik liggerwissel, en losom handstand gedaan. Op balk heb ik dubbelflikflak, salto voorover en achterover en geschroefde flikflak gedaan. Op sprong had ik last van mijn knie, en heb ik even op de trampoline yourchenko en omelianchik gedaan.

Donderdag: Ik was weer naar de fysio gegaan, voor mijn hamstring en heb de fysio mijn knie ook ff laten bekijken. Nico was niet op de training want hij is in Rome naar een wedstrijd gaan kijken. De training verliep wel redelijk, het ging niet zo goed als normaal.

Vrijdag: Ben ik niet wezen turnen, want ik ging naar Bob toe, en ik heb mijn huiswerk afgemaakt.


Zaterdag: Er was geen training. Ik wilde mijn hamster gaan verschonen, alleen toen zag ik dat er een buis los zat dus ik dacht dat ie was ontsnapt. Maar toen pakte ik zijn slaaphuisje op, en toen zat ie daar gewoon te slapen. Verder heb ik nog mijn konijn verschoont en nog een heel klein beetje huiswerk gemaakt.

XXX Evie.

 

 

 

 

*Zondag 30 augustus 2009

Hoi iedereen.

Mijn vakantie is heel leuk geweest. Ik ben drie weken naar Kroatië geweest. We bleven 3 nachten op een boerderij in Oostenrijk slapen. Daar hadden ze jonge poesjes. Dat was heel schattig. We zijn toen ook een keer wezen zwemmen. Toen we eenmaal in Kroatië aan waren gekomen. Moesten we eerst ff de tent opzetten. Rick en ik gingen alvast in de zee zwemmen. In de zee lag een heel groot luchtkussen, dus wij klommen er meteen op. Maar toen werden we er afgestuurd en moest je blijkbaar betalen daarvoor, dat was wel jammer. Maar ’s avonds na 7uur ging die badmeester weg en kon je er gratis op. Toen we daar gingen zwemmen, dacht ik: huh? Is dat nou het zusje van Julie? Ik wist het niet zeker. Maar even later zat Julie achter ons. Dus dat was wel grappig. Vrijdags wilden we ook een keer gaan snorkelen met een boot in de zee. Daar hebben we anderhalf uur gewacht bleek de boot kapot te zijn. Was wel jammer. Maar daar hadden we wel een meneer ontmoet en die liet ons een heel mooi snorkelplekje zien en daar hadden we heel veel schelpen opgedoken. Daar zijn we wel vaker heen gegaan. We hebben heel veel dorpjes bekeken, en we zijn ook met de veerboot gevaren. We zijn ook naar de Krka watervallen wezen kijken. Dat was wel leuk, want je mocht daar ook zwemmen, alleen het was super druk. Even verderop mocht je ook van een rots in het water springen. We zijn ook naar de Plitvicemeren geweest, daar was het supermooi, en super helder water. Een dag later zijn we naar de Kornati eilanden gevaren daar was het superleuk. We hadden dolfijnen gezien. En aan de kant was er een meer en daar bleef je drijven omdat er zoveel zout in zat. Daarna zijn we weer terug gevaren en ben ik van de boot afgesprongen. We hebben ook op de banaan gezeten, alleen daar kon je niet op blijven zitten, want die meneer deed telkens de banaan omslaan, maar het was wel leuk. We zijn ook nog gaan kanoën, 12 km. Dat was wel leuk. Ergens in het midden moesten we stoppen en over rotsen klauteren en toen kwamen we bij een heel mooi plekje aan. Maar het water was ijskoud. Maar Rick en ik waren wel van de rots afgesprongen. Daarna hebben we wat gegeten en zijn weer verder gegaan. Er was een waterval van 3meter. En er moest een iemand uit de kano en de ander mocht blijven zitten en ging dus van die waterval af. We gingen woensdag weer terug naar huis. Maar eerst nog 2 nachten naar Oostenrijk. Daar zijn we met Sarah en Simon gaan zwemmen, en zijn we met zijn allen uit eten geweest. Het was heel leuk. Maandag begon het turnen weer. We hadden alleen wat basis gedaan. De volgende dag had ik al heel veel spierpijn. Woensdag en vrijdag hebben we weer getraind.

 


 

 

 

 

 

 

Hee iedereen.

De afgelopen week is mevrouw Klimenko weer geweest dus we deden heel veel aan de choreografie. Natascha Klimenko heeft de vloeroefening van Vera gemaakt en die is heel mooi. Met de oefening van Estrea is ze nog bezig. Bregje heeft de oefening van Romy gemaakt en is met Tesse’s oefening bezig. Misschien, als ze nog tijd over hebben krijg ik ook een nieuwe oefening.  Ik heb een tijdje niks van me laten horen, want ik had het een beetje druk. De trainingen verliepen heel goed. Op brug ben ik wippertje en liggerwissel aan het oefenen met blokken naast de brug. Als afsprong ben ik streksalto en heb ik ook dubbel hoeksalto gedaan met hulp. Zwaai halve draai heb ik nu bijna tot handstand, de losom handstanden gaan nu ook steeds beter. Op sprong doe ik thukahara en overslag salto, en over de blokken heen yourchenko gehurkt en omelianchik. Bij balk ben ik bezig met arabier hurksalto en arabier streksalto van de balk af. En geschroefde flikflak gaat ook best wel goed. Dubbel flikflak doe ik nu op een dunne lage balk. Op vloer heb ik arabier flikflak anderhalf schroef, dubbelschroef en ik heb ook een keer 2en half schroef gedaan. Ook ben ik bezig met  dubbelsalto voorover. En arabier flikflak dubbelsalto achterover gehurkt en gehoekt. Vrijdag is de laatste training en dan hebben we 4 weken vakantie en dan beginnen we weer met trainen. En over 6 weken moet ik naar de middelbare. Daar heb ik best wel veel zin in. We hebben nu de laatste dag op school gehad en we moesten alle kinderen een handje geven. Nu zie ik die kinderen bijna niet meer en dat is best raar.  Maar jullie horen dus eventjes niet meer zoveel van mij, want ik ben 3 weken op vakantie naar Kroatie.

-xxx- Evie.                             

 

 

 

 

 

 

 

 

*Zaterdag 27 juni.

Hoi iedereen,

Hier is mijn nieuwtje van deze week:

Maandag begonnen we met de warming-up in de trampoline hal, alleen ik moest naar de fysiotherapeut voor mijn hamstring. Ik had nog in de trampoline hal dubbelsalto achterover met halve draai geoefend. Toen we weer in de turnhal waren zijn we op acrobatiek eerst arabier twistsalto gehurkt en arabier schroefsalto alleen toen wist ik niet meer waar ik was. Dus dat had ik toen even niet meer gedaan. Daarna hadden we nog arabier flikflak hurksalto, arabier flikflak dubbelsalto en arabier flikflak twistsalto gestrekt en met halve draai. Daarna heb ik nog in de open kuil arabier flikflak dubbelsalto gehoekt gedaan. Dat ging wel goed. Bij brug heb ik alleen eventjes kip handstanden, reuzen en losom handstand. Op sprong heb ik overslag gesprongen. Daarna gingen we even voor de eindvoorstelling oefenen. Na het oefenen heb ik nog balk gedaan, dat ging niet zo goed want ik durfde niet van de balk arabier salto. Om half 7 ben ik met de andere groep tot kwart voor 8 gaan turnen. Ik had nog thukahara gehoekt gesprongen en ik heb nog even gienger op brug geoefend. Dinsdag ben ik met mijn vriendin bij ons gaan zwemmen. Dat was heel gezellig. Woensdag begonnen we zoals gewoonlijk met de warming-up. Daarna hadden we weer het programmaatje op vloer gedaan. Daarna moesten we weer gaan oefenen voor de eindejaarsvoorstelling. Nu mochten we ook met de kleren oefenen die we dan ook aan hebben. Ik heb daarna nog even op brug aan, kip handstanden, reuzen en gienger gewerkt. Op sprong heb ik nog met trampolineplank overslag salto gesprongen en dat ging heel goed. Donderdag heb ik ’s middags en ’s avonds met mijn vriendin gezwommen, dat was heel gezellig. Vrijdag begonnen we met de warming-up in de trampoline hal. Ik heb daar thukahara, dubbelsalto achterover met halve draai en overslag salto gedaan. Daarna heb ik op balk dubbel flikflak, arabier salto, geschroefde flikflak en salto voorover gedaan. Op acrobatiek heb ik  niks nieuws gedaan. Op brug ben ik weer yeager gaan oefenen, alleen ik durfde er nog geen salto bij te maken. Op sprong heb ik overslag en thukahara gesprongen.  Zaterdag voelde ik me niet zo lekker en was het super heet in onze hal. Het ging ook niet bepaald goed. Ik heb nu weer last dat ik bij een twistsalto automatisch een halve draai maak, dat is wel vervelend. Ik heb overslag salto met trampoline plank op de dikke mat gedaan. Op balk heb ik dubbel flikflak en afsprong gedaan. Op brug heb ik kip handstanden, reuzen, losom handstand en yeager geoefend. Op acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto gesprongen. Op het laatste van de ochtendtraining had ik getrakteerd omdat ik morgen (zondag) jarig ben, dan word ik 12. De middag training heb ik niet echt bijzondere dingen gedaan.

Liefs Evie

 

 

 

 

 

 

 

* Zondag 14 juni 2009

Hoi iedereen.

Vandaag had ik clubteams.

In mijn groepje zaten Ruth, Amy, Estrea, Sammy Jo en ik. We moesten beginnen op vloer. Dat ging heel goed. Ik had een 8.50. Amy had een 8.45 en Estrea een 8.95. Toen moesten we naar sprong, bij het inturnen ging het niet goed, maar bij de wedstrijd wel. Ik had een 8.60. Toen gingen we naar brug. Dat ging heel goed. Ik had een 8.60. Het laatste toestel was balk, ik had best wel veel wiebels, maar was er geen een keer afgevallen. Ik had een best hoog punt gekregen, een 8.45. Uiteindelijk waren we 1e geworden, met een puntentotaal van 100.85. Het was een heel erg gezellige wedstrijd.

Liefs Evie

 

 

 

 

*zondag 7 juni 2009.

Hee, hier is mijn nieuwtje van deze week.

Maandag was het pinksteren. Ik was nog een beetje moe want ik had die zaterdag een slaapfeestje gehad, alleen toen hadden we niet geslapen. We trainden van half 10 tot 1 uur. We deden vooral wedstrijdoefeningen want deze zaterdag is het wedstrijd.  Op balk heb ik salto achterover op de hoge balk met matje gedaan. Ook heb ik op brug met hulp yeager salto uit zwaai gedaan.  Vanaf de brug heb ik dubbelsalto gedaan. Op vloer zijn mijn series: arabier flikflak schroefsalto gestrekt, arabier flikflak streksalto en arabier flikflak schroefsalto gehurkt. Ik heb arabier flikflak schroefsalto geoefend met matjes op de vloer. Dinsdag was er weer school. Ik mocht om 2 uur naar huis om te gaan turnen. Ik had salto nu op een lagere balk  zonder  matje gedaan.  Op sprong heb ik yourchenko gehurkt en omelianchik (of zoiets) over een paar blokken gesprongen. Op brug en vloer hebben we voor de wedstrijd geoefend. Woensdag heb ik salto op de hoge balk zonder matje gedaan. En ik heb schroefsalto gehurkt en gestrekt zonder matjes op de vloer geoefend. Op sprong heb ik  arabier over de pegasus gesprongen. En op brug heb ik niets bijzonders gedaan. Donderdag was er geen training. Vrijdag hebben we een wedstrijdrondje gedraaid. Zaterdag had ik wedstrijd: het NK. Ik begon op brug, ik had een beetje voorzichtig geturnd en geen kip handstanden gehaald. Mijn punt was een 7.750. Daarna balk, ik heb voor het eerst salto achterover gedaan. Die ging heel erg goed. Mijn punt was een: 8.133, het zesde punt van die wedstrijd. Op vloer waren mijn series: arabier flikflak schroef gehurkt en gestrekt en arabier flikflak streksalto. Het punt was 8.933. Dat was het vierde punt van die wedstrijd. Op sprong ging het  inturnen niet erg goed. Maar de wedstrijd wel. Mijn punt was een 8,700 en dat was ook het vierde punt. Uiteindelijk werd ik 7e van de 24. Na de wedstrijd had ik nog een kinderfeestje, dat was heel gezellig. Zondag zijn we gaan kijken naar de senioren en junioren.

De filmpjes van brug, balk en vloer staan op youtube.

Liefs Evie.

 

 

 

 

*Zondag 2009-05-17

Hallo iedereen,

Vandaag had ik de halve finale in Deventer. Ik had de 1ste wedstrijd dus moest er heel vroeg uit. Ik moest beginnen op vloer, dat ging heel erg goed. ik had wel een heel erg laag punt omdat ze mijn twistsalto telde als: arabier flikflak halve draai salto voorover. Dat was best wel raar. Ik had een 7.800. Maarja, de rest ging wel heel goed. Op sprong deed ik thukahara die ging heel erg goed, mijn punt was een 8.700. Brug ging ook super! Mijn losom was boven horizontaal, en ik had de kip handstanden allemaal gehaald. Mijn dubbelsalto afsprong ging ook heel goed, ik had maar een pasje. Ik had een 8.350. op balk had ik heel veel last van mijn hamstring bij wisselspagaat en spagaat. De opsprong: handstand heffen en dan terugkomen op de balk in split, ging ook heel goed. alleen toen ik in spilt op de balk zat viel ik bijna achterover. Verder had ik nog 2 grote wiebels, 1 bij flikflak en de andere bij pirouette. Toch had ik nog een 7.700, dus ik was wel tevreden over deze wedstrijd. Van de 36 turnsters van jeugd 1, niveau 5 gingen er 10 door. Ik was 7e geworden dus net door gelukkig. Het NK is in Haarlem op 6 juni volgensmij.

Liefs  Evie

 

 

 

 

 

Heeee.

Het was meivakantie, dus we trainen elke dag. ’s Maandags morgens ben ik naar dokter geweest voor mijn been. Er had iemand tegen aangeschopt met het schoolvoetbaltoernooi. Mijn been was nog niet helemaal over dus nu moet ik nog een keer 5 dagen pillen slikken. Ik was dus wat later op de training, ze waren nog niet begonnen want we kregen eerst een gesprek over teleurstellingen, dat je niet te vaak teleurgesteld moet zijn omdat het dan helemaal mislukt. Om half 11 zijn we begonnen met de warming-up in de trampoline hal. Tesse en ik mochten op het luchtkussen, dat was wel grappig want we kregen helemaal statisch haar. We moesten arabier, flikflak, flikflak hurk en streksalto, flikflak twistsalto, arabier flikflak hurk en streksalto en arabier flikflak twistsalto gehurkt en gestrekt. Op de trampolines heb ik dubbelsalto voorover en achterover gedaan, en dubbelsalto achterover gehoekt. In de kuil heb ik overslag salto, twistsalto en schroef geoefend. We mochten ook nog  eventjes vrij trampoline springen. We hebben nu een heel nieuw programma. Er hangen blaadjes van wat je met 8,9,10,11,12 enz . jaar moet kennen. Dat programma moet je doen. Op brug is dat voor mij voorbereiding voor yeager, katchef, gienger. Afsprong: dubbelsalto gehurkt en streksalto. Liggerwissel, wippertje en zwaai halve draai. In de bandjes: losom, stalder en zolendraai handstand. Daar had ik 2 uur over gedaan, dus toen had ik nog een halfuurtje balk gedaan. Dinsdag zijn we weer begonnen in de trampoline hal, Tesse en ik mochten weer op het luchtkussen. Daarna hebben we op de vloer choreografie en op balk choreografie gedaan. Ook hebben we nog eventjes vloer en balk oefeningen gedaan. Tussen de middag hebben we in het donker door de zaal verstoppertje gedaan, dat was wel leuk. ’s Middags begonnen we met ons programma op de grote trampolines. Op de lange trampoline hebben we nog aan spagaten, wisselspagaat en johnson gewerkt. We mochten weer zelf kiezen naar welk toestel we gingen. Op acrobatiek heb ik arabier twistsalto gestrekt, arabier twistsalto gestrekt met halve draai, arabier flikflak streksalto en overslag salto gedaan. Op brug heb ik de voorbereiding voor gienger, yeager en katchef gedaan. Op sprong heb ik samen met Tesse yourchenko en arabier twistoverslag gedaan. Woensdag waren Tesse en Estrea er niet. Ik mocht weer op het luchtkussen mijn programma doen. Op de lange trampoline hebben we met hulp flikflak dubbelsalto gedaan. Op de grote trampolines heb ik gewoon mijn programma gedaan. We hebben ook weer vloer en balk choreografie gedaan. Daarna heb ik op brug dubbelsalto en streksalto van de brug af, en liggerwissel en wippertje gedaan. Op sprong heb ik thukahara en overslag gedaan. En op balk heb ik arabier hurksalto van de lage balk afgedaan en ook nog salto voorover op de grondbalk. Donderdag trainden we weer 2 keer. ’s Morgens hebben we het programma wat we dinsdag ochtends ook hadden gedaan. Tussen de middag hebben we een beetje in de zaal gespeeld, dat was wel weer leuk. ’s Middags hebben we eerst spagaatsprongen op de trampolines in de trampolinehal gedaan. Daarna heb ik nog op de grote trampolines  twistsalto, schroefsalto, dubbelsalto achterover en voorover, dubbelsalto gehoekt achterover en overslag salto geoefend. Verder heb ik nog op acrobatiek arabier flikflak dubbelsalto gehurkt, arabier flikflak twistsalto gehurkt en dubbelsalto voorover gedaan.  Op balk heb ik flikflak loopsalto en geschroefde flikflak tot stand en tot rijzit gedaan. Op brug heb ik in de bandjes losom, stalder en zolendraai handstand geoefend. Vrijdag hadden we maar 1 training. Chantal was er dus we hebben oefeningen op balk en vloer gedaan. En we hebben ook weer het choreografie programma op balk en vloer gedaan. Verder heb ik nog op brug de voorbereiding voor katchef, yeager en gienger gedaan. Ook heb ik nog aan dubbelsalto  van de brug af en liggerwissel op de brug gewerkt. Op balk heb ik salto achteruit, losse radslag en arabier hurksalto af geoefend. Op zaterdag waren de oud turnsters van Patrick Topturnen er: Saskia, Jia Li, Chen, Dana en Wendy. Ik heb ’s ochtends met de groep van Nico getraind tot 1 uur. En ’s middags met de groep van Frank.

Dit was mijn nieuwtje weer. Liefs Evie

 

 

 

*Zaterdag 2009-04-25

Heeee.

Hier is mijn nieuwtje voor deze week:

Maandag: begonnen we met de warming-up van Bregje. Daarna gingen we naar brug. Ik heb dubbelsalto van de brug af, liggerwissel, reus halve draai en wippertje gedaan. Ook heb ik nog even de voorbereiding voor gienger geoefend, dat ging wel goed. Op balk deden we eerst choreografie met Bregje. Daarna hebben we nog wat gymnastische sprongen geoefend. Ook heb ik nog ff dubbel flikflak gedaan. Op acrobatiek ben ik begonnen met arabier flikflak hurksalto en streksalto. Daarna heb ik arabier flikflak dubbelsalto gehurkt gedaan. Met hulp heb ik arabier flikflak dubbelsalto gehoekt geoefend. Ook heb ik nog even dubbelsalto gehurkt voorover gedaan.

Dinsdag: was er geen training, we hebben geoefend voor het schoolvoetbaltoernooi.

Woensdag: kon ik uitslapen want we hadden studiedag. Dat was wel fijn. Op de training begonnen we met de warming-up van Jana. Dat was wel weer leuk. Daarna hebben we acrobatiek gedaan. Arabier flikflak dubbelsalto heb ik niet gedaan, want dat ging opeens niet. Wel heb ik dubbelsalto voorover, en vanaf de band dubbelsalto voorover en achterover en twistsalto gedaan. Vanaf de brug heb ik dubbelsalto en de voorbereiding voor gienger geoefend. Ook heb ik nog reus halve draai, wippertje en liggerwissel gedaan. In de bandjes heb ik nog losom buikdraai gedaan. Op sprong heb ik thukahara gedaan. En op balk heb ik aan losse radslag, dubbelflikflak en flikflak loopsalto gewerkt.

Donderdag: ik heb met een paar vriendinnen gevoetbald.

Vrijdag: mocht ik om 2 uur uit school om te gaan turnen, we begonnen met de warming-up van Jana. Daarna hebben we wedstrijd balk gedaan. Op acrobatiek heb ik dubbelsalto voorover, en arabier flikflak dubbelsalto gedaan. Op brug heb ik de voorbereiding voor gienger, dubbelsalto van de brug af, liggerwissel, losom en wippertje gedaan. Op sprong heb ik overslag, arabier en thukahara geoefend.

Zaterdag:zijn we begonnen met de warming-up in de trampoline zaal. we hadden van tevoren nog tikkertje gedaan, dat was wel grappig. Op de lange trampoline hebben we: flikflak hurksalto, flikflak streksalto, flikflak twistsalto, temposalto hurksalto en temposalto streksalto. Op de andere trampolines heb ik twistsalto gestrekt en gehurkt,schroefsalto, dubbelsalto voorover en achterover en dubbelsalto gehoekt voorover. Daarna zijn we naar balk gegaan. Ik heb eerst drie wedstrijdoefeningen samen met Tesse gedaan. Daarna heb ik nog aan dubbel flikflak, flikflak loopsalto, losse radslag, arabier en pirouettes gewerkt. Vanaf de brug heb ik dubbelsalto gehurkt en de voorbereiding voor gienger gedaan. Ook heb ik nog wippertje en reus halve draai gedaan. In de bandjes heb ik  losom buikdraai gedaan. En op sprong heb ik thukahara gehurkt en gehoekt gesprongen. ’s Middags kwam mijn moeder me ophalen van de training want ik moest naar de dokter. Ik had een heel grote rode plek op mijn scheenbeen. Dat komt omdat ik met het schoolvoetbaltoernooi tegen iemands scheen aan schopte en zij tegen die van mij. Dat was dus niet zo handig. De dokter zei dat ik een ontsteking of een infectie had. Er zit nu een verbandje om en ik moet nu 6 pillen per dag slikken.

 

KusKus Evie!

 

 

 

Hee iedereen!

Best wel lang geleden dat ik weer een nieuwtje heb geschreven maar hier is die:

Maandag: Bregje was er niet, zij ging kijken naar het EK in Milaan. Op balk heb ik eerst ff wat basis gedaan, en daarna heb ik dubbelflikflak en flikflak loopsalto geoefend. Op acrobatiek  heb ik geen arabier flikflak dubbelsalto gehurkt en gehoekt gedaan. Ik heb nog moeite met arabier flikflak en daarom heb ik het helemaal opnieuw moeten opbouwen. Op brug heb ik aan dubbelsalto van de brug af, wippertje, reus halve draai en liggerwissel gewerkt. Op sprong heb ik  overslag, arabier en yourchenko gesprongen. Eline was jarig dus hebben we allemaal een cadeautje gekregen.

Dinsdag: Heb ik met een paar vriendinnen afgesproken.             

Woensdag: De opleidingsgroep had geen trainer, dus moest Nico hun ook trainen, Vera, Maud, Sammy-Jo, Julie en Nadieh waren iets later omdat Jorlan ze vergeten op te halen. Dus waren we pas om kwart over 3 begonnen met de training. Op het begin deden we een heel grappig dansje. Daarna gewoon de warming-up. Ik heb op balk dubbel flikflak en flikflak loopsalto op de brede en ‘best wel hoge’ balk gedaan. En ook nog losse radslag, toen we klaar waren deden we nog even radslag de verkeerde kant. Op brug heb ik dubbelsalto, wippertje en liggerwissel gedaan. Op sprong en acrobatiek heb ik niks nieuws gedaan.

Donderdag: Was er geen training.

Vrijdag: Nico was er niet want die ging kijken naar het EK in Milaan. Thieu trainde ons, dat was wel weer gezellig. Ik heb yourchenko over de pegasus gedaan, eerst met hulp en daarna alleen. Op brug heb ik gewoon mijn programma gedaan. Bij acrobatiek ging mijn dubbelsalto voorover heel goed. Op balk heb ik dubbel flikflak en flikflak loopsalto geoefend, ook deed ik nog eventjes losse radslag en salto achterover.

Zaterdag: Zijn we begonnen met de warming-up in de trampoline zaal. We hadden file dus ik was er een halfuurtje later. Ik heb nog even in die zaal arabier flikflak gedaan. Op balk heb ik gewoon aan mijn programmaatje gewerkt. Bij brug heb ik liggerwissel op de brug alleen gedaan, bij die brug stonden wel nog blokken. Ik heb ook nog reus halve draai, dubbelsalto van de brug af en zolendraai handstand in de bandjes geoefend. Op acrobatiek heb ik gewerkt aan arabier flikflak. Dat vond ik nog best eng, omdat ik dan automatisch een salto erachter maak. Maar het ging wel goed. Op sprong heb ik yourchenko en arabier twistoverslag gedaan. Tussen de middag heb ik eerst ff wat gegeten en daarna hebben we verstoppertje gedaan. Dat was wel grappig. Op de middagtraining zijn we weer begonnen in de trampoline zaal. Ik heb daar gewoon mijn eigen programma gedaan. Op brug heb ik aan losom handstand, dubbelsalto van de brug af, reus halve draai en liggerwissel gewerkt. Op sprong heb ik yourchenko over de pegasus gedaan. Verder heb ik niks bijzonders geoefend.

Liefs Evie !

 

 

 

 

* Zaterdag  2009-03-14

Hallo iedereen!

Hier is mijn nieuwtje van deze week:

Maandag: Heb ik me ingeschreven op de school in Rosmalen. Daarna ben ik gaan trainen. We begonnen met de warming-up van Bregje. Chantal was er ook. Ik heb met haar even mijn balkoefening en vloeroefening doorgenomen. Op brug heb ik voor het eerst liggerwissel alleen gedaan, op een brug met blokken ernaast. Ik heb ook nog wippertje geoefend. Op sprong heb ik overslag salto met hulp gedaan. Romy had thukahara met hulp gedaan, die zag er echt super uit! Op balk heb ik dubbelflikflak en flikflak loopsalto geoefend. En op acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto gehurkt en gehoekt gedaan, dat ging heel goed!

Dinsdag: Was er geen training!

Woensdag: Hadden we vrij van school. Dat was wel fijn, want ik kon lekker uitslapen. Op de training, begonnen we met de warming-up in de trampoline zaal. Daarna hebben we brug gedaan. Ik heb eventjes dubbelsalto van de brug afgeoefend voor de wedstrijd. Daarna heb ik nog wippertje en liggerwissel gedaan. Acrobatiek ging echt heel goed, ik had arabier flikflak dubbelsalto gehurkt en gehoekt gedaan, en ik mocht ook nog eventjes dubbelsalto voorover doen, dat is echt hartstikke leuk! Ik heb daarna nog eventjes twistsalto geoefend. Op sprong heb ik overslag gesprongen, en ook nog eventjes thukahara gehoekt geoefend voor de wedstrijd. Op balk moest ik samen met Tesse beginnen met 5 handstanden, 5 koprollen en 5 radslagen op de balk. Daarna mocht ik weer aan mijn eigen programma werken, dubbel flikflak, flikflak loopsalto en arabier salto afsprong.

Donderdag: Toen ik opstond had ik heel erge hoofdpijn en keelpijn. Ik ben niet naar school geweest. Ik heb een beetje uitgerust.

Vrijdag: Was ik nog steeds een beetje grieperig, we hebben toen besloten om zaterdag niet mee te doen aan de wedstrijd. De volgende keer mag ik wel weer meedoen. Omdat ik dispensatie heb gekregen.

Zaterdag: Heb ik gewoon wat uitgerust…

 

Xxx Evie !

 

 

 

 

* Zondag 2009-03-01

Hallo iedereen

Vandaag had ik de Brabantse kampioenschappen. Het ging heel goed. Ik begon op vloer, daar deed ik inplaats van twistsalto  schroefsalto, dat ging perongeluk. Mijn uitgangswaarde was een 10,0 en mijn punt was 8,600, dat was het 4de punt. Daarna sprong, dat ging ook wel lekker. Ik deed thukahara gehurkt, ik scoorde een 9,000 en dat was het 2de punt. Op brug deed ik voor het eerst dubbelsalto gehurkt van de brug af. Die ging heel  goed, mijn losom ging niet zo goed. Mijn uitgangswaarde was 9,6 en ik haalde 8,466, dat was het 3e punt. Als laatste toestel balk. Dat ging helemaal niet zo goed ik was ook best wel zenuwachtig. Ik viel er af met wisselspagaat. Mijn uitgangswaarde was 9,4 en mijn punt was 7,966. Ik eindigde als 2e van de 11 turnsters.

Er staat een filmpje van brug op youtube.

Xx Evie

 

 

 

 

*Zaterdag 2009-02-28

Hoi iedereen.

Hier is een nieuwtje van deze week:

Maandag: Kon ik lekker uitslapen. Daarna heb ik net zoals de dagen ervoor carnaval gevierd, dat was heel gezellig. Dinsdag: We gingen in Hasselt bij mijn ouder trainster Veronica trainen. Dat was heel leuk. We deden een warming-up  op muziek. Daarna hebben we een programma op acrobatiek gedaan. Op sprong hebben we overslag en arabier over de pegasus gesprongen. En op brug heb ik reuzen geoefend. En een paar kip handstanden gedaan. Tussen de middag hebben we op de matten gelegen, en een beetje op de trampolines gesprongen. ’s Middags zijn we na de warming-up begonnen op balk. Daar heb ik dubbel flikflak en flikflak loopsalto op de dunne lage balk gedaan. Op brug heb ik dubbelsalto gedaan, op de dikke mat. En op sprong heb ik voor het eerst yourchenko over de pegasus gesprongen, dat ging wel lekker. Woensdag: zijn we begonnen met een warming-up in de trampoline hal. Daarna zijn we naar brug gegaan, ik heb daar losom, reus halve draai, dubbelsalto van de brug en wippertje geoefend. Op de dunne , lage balk heb ik dubbel flikflak en flikflak loopsalto gedaan. Bij acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto gehurkt, op een zachte mat gedaan. Donderdag: We hadden 2 keer training. Ik heb niks bijzonders gedaan. Wel ging mijn arabier flikflak dubbelhoek salto heel goed. Vrijdag: Zijn we naar Van Vennep gegaan. De trainer daar heeft onze oude toestellen van Echt staan. Daar zijn we dus een kijkje gaan nemen, het was er heel leuk. Ze hadden een doolhofje, je moest er bij de trampoline in en je kwam er bij de brug uit. Je moest allemaal over dingen heen, daar was het echt pikdonker, was wel grappig. Op brug heb ik liggerwissel, op de blokken bijna alleen gedaan. Op balk heb ik gewoon mijn programmaatje gedaan. Op acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto geoefend, dat ging echt super goed. Op sprong heb ik een paar thukahara’s  gesprongen. Op de terugweg hadden we ruim een uur file. Zaterdag: Ik had heel erge last van mijn elleboog, ik had een beetje rustig aangedaan. Op brug heb ik liggerwissel op de echte brug met een matje erover gedaan. K heb niet echt geoefend voor de wedstrijd…

xx Evie

 

 

 

*2009-02-15

Hallo iedereen...

Hier is een wedstrijd verslagje

's Morgens heb ik ook getraind. Ik heb een paar wedstrijdoefeningen gedaan, en verder gewoon getraind. Met de wedstrijd moest ik beginnen op balk. Dat ging echt heel goed, ik had geen een wiebel. 7.833 was mijn punt, daarmee werd ik 3e. Daarna vloer, dat ging echt heel goed. Mijn punt was 8.050. Op sprong heb ik een thukahara gehurkt gesprongen 9.00 was mijn punt en daarmee werd ik 2e. Brug ging niet zo goed, mijn losom was veel te laag en ik viel er overheen met kip handstand. 7.900 was mijn punt. Na de wedstrijd kwamen veel mensen tegen mij zeggen dat de punten op balk en vloer veel te laag waren. Toch ben ik wel met een tevreden gevoel weer naar huis gegaan.

Foto's komen ook nog op de website alleen ik weet nog niet wanneer. De filmpjes komen ook nog op youtube.

Liefs Evie

 

 

 

 

 

* 2009-02-08

Hoi iedereen, hier is weer een nieuwtje:

Maandag: Begonnen we met de warming-up van Bregje. Sommigen waren aan het oefenen voor de wedstrijd aanstaande zaterdag. Ik deed gewoon mijn eigen programma. Ik heb dubbelsalto gehurkt vanaf de brug met hulp op een dikke mat gedaan. Ook heb ik nog losom handstand geoefend. Bij acrobatiek heb ik ook dubbelsalto achterover vanaf de band met hulp op een dikke mat gedaan. Bij de blokkenkuil had ik ook nog aan schroeven gewerkt. Dat lukte niet zo heel goed, want ik wist niet waar ik was. Op sprong heb ik yourchenko gehoekt geoefend.

Dinsdag: Op school hadden we de CITO eindtoets. We mochten kauwgom meenemen. Voor mijn gevoel ging die wel goed. We hadden geen training. Ik heb even op de Wii gespeeld.

Woensdag: We zijn nog steeds de CITO eindtoets aan het doen. Op de training ging het ook wel lekker. Behalve dat ik weer niet wist waar ik was bij het schroeven voorover. Op acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto gehurkt en gehoekt met hulp op een dikke mat gedaan! Op brug heb ik liggerwissel, losom handstand en dubbelsalto gehurkt vanaf de brug geoefend. Op sprong heb ik nog heel eventjes yourchenko gehurkt gedaan. Op balk hebben we wat voorbereidingen voor de gymnastische sprongen geoefend. Wel heb ik nog op een best wel hoge balk dubbel flikflak en flikflak loopsalto gedaan.

Donderdag: Laatste dag van de CITO eindtoets. Deze dag vond ik heel moeilijk, vooral de woorden bij Taal waren lastig. We hadden vandaag geen training.

Vrijdag: We begonnen met de warming-up. Daarna gingen de meisjes die wedstrijd hadden de oefeningen doen.  Ik heb op brug liggerwissel, losom handstand en dubbelsalto gehurkt van de brug afgedaan. Op balk heb ik dubbelflikflak en arabier hurksalto van de brede balk geoefend. Op acrobatiek heb ik gewoon mijn eigen progamma gedaan. En bij sprong heb ik aan yourchenko gehurkt en gehoekt gewerkt.  

Zaterdag: Begonnen we met de opwarming in de trampolinehal. Daarna hebben we acrobatiek gedaan. Op brug heb ik met mijn nieuwe leertjes geturnd.  En op sprong en balk heb ik niets bijzonders gedaan. ’s Middags heb ik samen met Romy nog geturnd.

Xxx Evie

De filmpjes van de vorige wedstrijd staan op youtube

 

 

 

 

 

Zondag  18 januari

 

Hallo iedereen

Hier een verslagje van de wedstrijd afgelopen zondag.

De wedstrijd verliep goed. Niveau 5 en niveau 4 werden bij elkaar opgeteld. En bij de prijsuitreiking kreeg niveau 4 er 2 punten bij. Dat was wel jammer want anders zou ik 1ste zijn geworden. Maar van niveau 5 was ik wel 1ste. Ik begon op balk, bij het inturnen viel ik er telkens af maar bij de wedstrijd ging het heel goed. 8.100 was mijn punt. Mijn vader heeft alle toestellen gefilmd, alleen hij is de opsprong (handstand heffen) op balk vergeten te filmen. Daarna kwam vloer, ging ook heel goed. 8.85 had ik ervoor. Op sprong deed ik thukahara, ging ook wel lekker voor de 1ste sprong had ik 8.500 en voor de 2e sprong 8.400. Voor mijn gevoel ging de 2de sprong beter maar dat was dus niet zo. Bij brug ging het inturnen ook niet zo goed, maar bij de wedstrijd wel. 8.700 was mijn punt. Ik heb na de wedstrijd nieuwe leertjes gekocht.

Hier kun je de uitslagen van de wedstrijd nog eens zien:

http://zuid.kngu.nl/ftp/evenement/1643/Uitslag%20Boxtel%20zondag%2018-01-2009.pdf

 

 

Liefs Evie

 

 

 

Zaterdag 17 januari

Hallo iedereen

Alweer eventjes geleden dat ik iets schrijf.

Maandag hebben we op alle toestellen de wedstrijdoefeningen gedaan. Mijn series op vloer vond ik nog een beetje eng, maar die gingen hartstikke goed. Ik had ook nog eventjes salto v.o. uitstap arabier flikflak salto geoefend. We hadden geen tijd meer voor sprong. Dinsdag: Heb ik niet geturnd. Woensdag: Ik begon met een kleine warming-up. Daarna heb ik eventjes wat basisoefeningen gedaan op brug. De groep van Nico begon om 3 uur en toen zijn we in de trampolinehal begonnen met de warming-up. Daarna hebben we op de trampolines schroeven gedaan, ik kwam uit op anderhalf schroef. Ook hebben we dubbelsalto’s voorover en achterover gedaan, thukahara ging ook heel goed. Op balk hebben we gymnastische sprongen en pirouette  geoefend. Ook hebben we nog even de delen uit de oefening gedaan. Op acrobatiek hebben we de series van de vloeroefening gedaan. En op sprong hebben we aan thukahara yourchenko gewerkt. We hebben op het laatst ook nog even brugoefeningen gedaan. Donderdag:  was vandaag geen training… ik ben met een paar vriendinnen naar het dorp geweest om carnavalskleren te kopen, dat was wel leuk! Vrijdag:  We begonnen met de warming-up van Christa. Daarna hebben we wedstrijdsprong gedaan. Op de trampoline hebben we geschroefd, ik kwam uit op dubbelschroef. Op brug hebben we ook oefeningen gedaan! Dat ging wel lekker! Op balk en vloer hebben we ook aan de oefeningen gewerkt, voor zondag. Zaterdag: Ik was later op de training want er was een open dag op het Rodenborch College in Rosmalen. Ik vond het een leuke school en wil er volgend jaar ook graag naartoe. Om ongeveer kwart over 12 was ik weer bij Flikflak, ik heb alleen nog even wedstrijd brug en wedstrijd balk gedaan. ’s Middags hebben we in de trampoline hal de warming-up en acrobatiek gedaan. In de turnhal hebben we brug en balk gedaan. Ik had flikflak loopsalto op een lage, dunne balk geoefend, da t ging wel goed !!!

Groetjes Evie

P.S : Morgen komt er misschien nog een verslagje van de wedstrijd.

 

 

 

*Zaterdag 14 juni ‘08

 

Hoi iedereen, hier komt mijn nieuwtje van deze week:

 

Maandag: Vandaag begonnen we weer met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we acrobatiek gedaan. Toen deden we op brug kiphandstanden, losommen en  zwaai-halve-draai. Ik heb ook nog met Thieu reuzendraaien geoefend, dat ging wel goed. Op sprong heb ik aan overslag en thukahara over een blok gewerkt. Bij balk heb ik het normale programma gedaan.

Dinsdag: We begonnen gewoon met de warming-up. Daarna hebben we sprong gedaan. Op acrobatiek hebben we twistsalto, arabier twistsalto en arabier twistsalto halve draai gedaan. Bij brug hadden we wedstrijdje: wie het langste in handstand kon blijven staan. Nico had ook zijn stopwatch gepakt. Mijn laagste was 1 minuut en 62 seconden, en mijn hoogste was 2 minuten en 78 seconden, dat was wel grappig. Op balk hebben we gewoon ons normale programma gedaan.

Woensdag: We hadden vrij van school. Ik heb met 2 vriendinnetjes gezwommen, geknutseld en op de trampoline gesprongen. ’s Avonds heb ik ook met een vriendin gespeeld.

Donderdag: We begonnen we met de warming-up van Chantal, daarna hebben we choreografie en  wedstrijd balk gedaan. Op acrobatiek hebben we dubbelsalto voorover en schroeven gedaan. Ook hebben we nog twistsalto geoefend. Bij brug hebben we kiphandstanden, reuzendraaien, losommen, liggerwissel en wippertje gedaan. Op balk hebben we serie flikflakken, dubbelflikflak en flikflak loopsalto op de lage balk gedaan. Ook hebben we nog arabier, arabier flikflak ( op de balk ) en arabier hurksalto ( van de balk af ) geoefend. Ook heb ik een begin gemaakt aan mijn nieuwe balkoefening, ik vindt die al heel mooi. 

Vrijdag: Na de warming-up hadden de meisjes die zondag de toestelfinales hebben eerst alle wedstrijdoefeningen gedaan en daarna hebben ze gewoon weer het normale programma gedaan. Er was verder niet zoveel gebeurd. Ik kon niet meedoen met acrobatiek, want dat deed pijn aan mijn knieën.

Zaterdag: Er was vandaag geen training want we gingen met z’n allen naar Toverland. Dat was echt super gezellig. Allereerst zijn we in de zweefmolen geweest. Ik ben ook 3 keer met Vera in de Troy geweest, die was echt super leuk en ging ook heel hard. Ik ging ook in de motors want ik was net groot genoeg, die waren heel leuk, alleen zat de beugel heel krap. Bij de 2e keer zat er bij Vera een vogeltje in het voetenplaatsje, dat vogeltje kon niet vliegen. Die hebben ze toen eruit gezet. Ook zijn we nog in de bobsleebaan geweest, die was ook wel leuk. Het treintje was ook heel leuk. Om 16.45 uur hebben we gezellig frietjes gegeten. Als afsluiting van dit turnseizoen kregen de trainers en trainsters nog een mooi afscheidscadeautje van ons !!!

 

Dit was mijn nieuwtje weer !! Groetjes, Evie !!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

* Zondag 8 juni 2008

 

Hoi iedereen! Hier komt mijn nieuwtje weer:

Deze week ben ik maar 3 gaan trainen, en zondag heb ik een demonstratie met de acrogym. Maandag ben ik niet gaan trainen, ik heb een beetje rustig aan gedaan.Dinsdag ben ik wel gaan trainen. Daarna hebben we acrobatiek gedaan. Vera, Nadieh, Sammy-Jo en Maud hebben zaterdag of zondag wedstrijd en hebben dus op alle toestellen hun wedstrijdoefeningen gedaan, dat ging volgens mij wel goed. Op balk heb ik aan flikflak loopsalto, arabier, salto achterover en losse radslag gewerkt. Op brug hebben we serie kiphandstanden gedaan. Zelf heb ik nog zwaai halve draai en reuzendraaien in de bandjes geoefend. Vanaf 6 uur hebben we de demonstratie geoefend voor zondag. Woensdag hadden de meisjes die wedstrijd hebben een korte stage. Ik was niet gaan trainen. Donderdag ben ik wel gaan trainen, we waren maar met z'n vieren. We begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we brug gedaan, we hebben kiphandstanden, losommen, zwaai halve draai, liggerwissel en reuzendraaien geoefend. Op balk hebben we flikflakken, dubbelflikflak, flikflak loopsalto, arabier en salto achterover gedaan. We hebben ook nog even arabier van de balk af geoefend. Op acrobatiek hebben we salto achterover en voorover van de band afgedaan. We hebben ook nog schroeven voorover en twistsalto geoefend. Vrijdag ben ik niet gaan trainen. Zaterdag heb ik met de groep van Veronica meegetraind. We begonnen met de warming-up en daarna hebben we sprong gedaan. We hebben over de pegasus overslag en arabier gedaan. Op acrobatiek hebben we arabier, arabier flikflak, arabier hurksalto, arabier streksalto en arabier flikflak hurksalto geoefend. Daarna hebben we choreografie op balk gedaan. Op het laatst hebben we nog brug gedaan, ik heb reuzendraaien in de bandjes gedaan, kip handstanden, zwaai halve draai en liggerwissel heb ik ook nog geoefend. Zondag: Vandaag hebben we een demonstratie, we moeten 2 optredens doen.

 

 

 

 

 

*Maandag 2 juni ’08

 

Hoi iedereen! Hier komt mijn nieuwtje :

 

Maandag: We begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we wedstrijd vloer en choreografie op balk gedaan, dat ging wel goed. Op sprong heb ik overslag, streksalto voorover en thukahara geoefend. Op brug heb ik aan kiphandstand, losom en zwaai halve draai gewerkt. En op balk heb ik 3 flikflakken achterelkaar gedaan en flikflak loopsalto. 

Dinsdag: Ben ik niet gaan trainen 

Woensdag: Vandaag waren de clubkampioenschappen. Eerst hadden we één uur groot inturnen en daarna begon de wedstrijd. Ik moest beginnen op brug, dat ging super goed, 9.100 was mijn punt. Daarna balk, die ging ook wel goed, ik viel er niet af en mijn punt was een 8.900. Vloer ging wel lekker, 9.00 was mijn punt. Sprong ging zoals gewoonlijk wel goed, bij streksalto voorover had ik één stapje achteruit, 9.375 hield ik over. Mijn puntentotaal was 36.35 en daarmee werd ik 1ste !!!  

Donderdag: We hadden eigenlijk sportdag op school maar dat ging niet door want het regende heel hard. Op de training ging het wel goed, er niks bijzonders gebeurd.  

Vrijdag: Ben ik niet gaan trainen want er stond heel veel file.  

Zaterdag: Begonnen we met de warming-up van Chantal gedaan. Daarna hebben we choreografie op balk en wedstrijd balk gedaan. Op de andere toestellen hebben we onze wedstrijdoefeningen gedaan.  

Zondag: Limburgse kampioenschappen. Mijn wedstrijd begon om kwart voor 1. Ik moest beginnen op balk, dat ging wel goed. Ik was er niet afgevallen, mijn punt was een 8.35. Bij vloer deed ik de 2de serie niet, ik hiel een 9.00 over. Sprong ging ook heel goed. Ik had 2 kleine stapjes bij overslag, mijn punt was  9.62. Brug ging perfect, ik deed helaas geen reus want die vond ik nog eng. Ik hield een 9.10 over. Mijn puntentotaal was 36.075 en daarmee werd ik 1ste.   

 

Dit was mijn nieuwtje weer, er staan ook nog nieuwe foto’s op mijn site.

Groetjes, Evie !!

 

 

 

 

 

 

 

* Zaterdag 24 mei ’08

 

Hoi iedereen, ik weet dat al veel mensen op mijn nieuwtje hebben gewacht, maar hier komt ie dan hé :

 

Maandag: Vandaag begonnen we met de warming-up van Chantal dat ging wel goed. Na de warming-up hadden we wedstrijd vloer gedaan. Ondertussen heb ik op brug met Thieu reuzen afsprong, dubbelsalto gehurkt van de brug af en ik heb kip handstand hele draai ofzoiets geoefend.Op sprong heb ik thukahara en salto voorover geoefend. Bij brug heb ik mijn oefeningen gedaan.  En op balk heb ik eerst 5 oefeningen gedaan en daarna heb ik nog aan  losse radslag en salto achterover gewerkt.  

Dinsdag: Op de training begonnen we natuurlijk weer met de warming-up. Daarna heb ik op sprong overslag, thukahara en salto voorover geoefend. Op acrobatiek, brug en balk heb ik gewoon de wedstrijdoefeningen gedaan. Dat ging goed.  

Woensdag: Begonnen we met de warming-up, daarna hebben we wedstrijd vloer gedaan, dat ging heel goed. Op sprong heb ik overslag en streksalto voorover geoefend. Bij brug heb ik eerst 5 oefeningen gedaan. En daarna heb ik reuzen gedaan. Op balk heb ik 5 oefeningen gedaan en daarna heb ik arabier en salto achterover gedaan.  

Donderdag en vrijdag heb ik niet zoveel gedaan. Ik heb alle wedstrijdoefeningen gedraaid en dat ging wel lekker.  

Zaterdag: Ik kon lekker uitslapen want ik had gelukkig pas middagwedstrijd. Er waren in totaal 40 deelneemsters. Ik begon op brug, dat ging super goed. Met de eerste kip handstand op de lage legger viel ik er bijna overheen, ik kon mezelf gelukkig nog wel terugduwen. Reus streksalto af ging ook perfect, ik had één stapje bij de streksalto. Ik scoorde een 9.200, het hoogste cijfer in mijn categorie. Daarna balk, zonder vallen en met maar een grote wiebel. Ik scoorde hier een 8,466 op, ook hier het hoogste cijfer. Op naar vloer, daar was ik wel een beetje zenuwachtig voor, en dat bleek ook in mijn tweede serie. Ik weigerde automatisch dus ik had deze 2e serie helaas niet geturnd. Hier baalde ik heel erg van, toch nog een 8.200. Toen nog het laatste toestel sprong. Een mooie 9.375 haalde ik hier over. Ik werd 2e met een puntentotaal van 35,241 daar was ik heel tevreden over. Ook mijn oude trainster was mij weer eens gaan bekijken, dat was wel heel leuk. Na de wedstrijd mocht ik nog een turnpakje uitzoeken. Daarna ben ik nog naar een kinderfeestje gegaan en daar was het heel gezellig.  

Zondag: Nu ga ik dus lekker uitrusten van deze week !

 

Dit was mijn nieuwtje weer, groetjes Evie !!!

Woensdag heb ik de clubkampioenschappen en zaterdag de Limburgsenkampioenschappen, ik loop dus weer een drukke week tegemoet. Mijn vader heeft helaas geen filmpjes gemaakt, maar wel foto’s, doei, doei.

 

 

 

 

 

*Zaterdag 17 mei 2008

 

Hoi iedereen, hier een kort nieuwtje van deze week:  

 

Maandag: Er was geen training, want het was Pinksteren. Ik heb die dag helemaal niks gedaan. Wel zijn we met de hele familie naar oma en opa gegaan om daar gezellig samen te eten. Onderweg kwamen we een oude man tegen die in een slootje was gereden, met zijn rolstoel ofzoiets, die hadden we even geholpen.  

Dinsdag: Moest iedereen er helaas weer vroeg uit want school begon weer. Op dinsdag heb ik nooit training dus nu ook niet. Ik had met 2 vriendinnetjes afgesproken, we zijn toen gaan zwemmen, dat was heel leuk.  

Woensdag: Vandaag had  ik te horen gekregen dat ik geslaagd ben voor het praktisch verkeersexamen. Voor de training had ik nog snel even een duik in het zwembad genomen, en toen ben ik weer naar de turnhal gereden. We begonnen zoals gewoonlijk met de warming-up. Op alle toestellen deden we de wedstrijdoefeningen omdat ik volgende week wedstrijd heb. Er was dus niet zoveel gebeurd. Wel ging mijn thukahara op sprong weer heel goed.  

Donderdag: We begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hadden we choreografie op balk en wedstrijd balk gedaan. Op sprong heb ik thukahara en overslag geoefend. Op brug en acrobatiek hebben we wedstrijdoefeningen gedaan. Dat ging allemaal wel goed.  

Vrijdag: Nico kwam wat later op de training dus hadden we eerst wedstrijd balk gedaan. Thukahara op sprong ging dit keer niet zo goed. Op acrobatiek hadden we de vloerseries geoefend en op brug hebben we wedstrijdoefeningen gedaan. Chen, Noortje, Dana, Nadieh en Sammy-Jo  zijn hard aan het oefenen voor de wedstrijd dat komend weekend.  

Zaterdag: Begonnen we met de warming-up van Chantal, we daarna nog choreografie en wedstrijd  balk op de balk gedaan. Chen,  Noortje en Dana waren ondertussen bezig met de wedstrijd. We hebben verder nog heel veel voor de wedstrijd geoefend. Na de wedstrijd van Chen, Noortje en Dana stond de uitslag al meteen op internet. Noortje werd 1ste, Chen 13e  en Dana 3e, allemaal super goed gedaan !!

 

Dit was het weer voor deze week, groetjes Evie !!!

 

 

 

 

 

*Zondag 11 mei ’08

 

Hoi iedereen, hier mijn nieuwtje weer:  

Maandag: Ben ik niet gaan turnen want we waren die vorige dag naar WalibiWorld geweest. Dat was super leuk. De achtbanen gingen echt super snel. Toen we thuis waren had ik nog even gezwommen. 

Dinsdag: We hadden vandaag 2 keer training per dag. In de eerste training ging het allemaal wel goed, er was niet zoveel nieuws gebeurd. Na de eerste training hebben we wat gegeten. Daarna hebben we nog zwaaiverstoppertje en gewoon verstoppertje in het donker gedaan, dat was wel leuk. In de tweede training ging het ook goed. We hadden over een paar weken wedstrijd dus daar waren we al voor aan het oefenen…Bij acrobatiek moesten we 5 keer al onze series doen. Op brug en balk deden we gewoon onze oefeningen. En op sprong heb ik thukahara en yourchenko geoefend.

Woensdag: Ben ik niet gaan turnen. Om 18.00 zijn we naar Den Bosch gegaan om die nieuwe turnhal te bekijken. Die was super groot. Er waren 11 zalen. We kregen een rondleiding en daarna konden de ouders vragen stellen. Ondertussen mochten wij de zalen gaan verkennen. Er was een springhal bij, er waren daar super veel trampolines en die veerde hartstikke hard.  

Donderdag: Ben ik niet gaan trainen want er was geen training. Saskia die kwam ’s avonds bij mij slapen.  3 nachtjes lang. We moesten wel op tijd naar bed want we hadden een druk weekend voor de boeg.  

Vrijdag:  We hadden 2 keer training per dag. Want mevrouw Klimenko kwam. Zij verzint altijd een hele leuke warming-up. Na de warming-up ging ons groepje naar m.v Klimenko en het andere groepje ging naar Nico. Na 3 kwartier wisselde we, dus gingen wij naar Nico en hun naar m.v Klimenko. Tussen de middag was het echt super heet in de turnhal. Dus hadden we een stoel gepakt en die buiten gezet. We hebben toen gezellig buiten gegeten. Daarna hebben we nog wat gerust. Bij de tweede training hadden we weer zo’n leuke warming-up. Verder hebben we gewoon hetzelfde programma gedraaid als de eerste training. ’s Avonds konden we wat later naar bed want we hadden zaterdag pas om 11 uur training.  

Zaterdag: We hebben dus lekker uitgeslapen. Vandaag weer 2 keer training. Chantal was er weer niet want die was nog op vakantie. In de warming-up moesten we weer heel veel dansen. Nu moesten we ook een koppeltje maken. Dus we moesten echt samen dansen, dat was wel grappig. De training ging weer heel goed. M.v Klimenko was vandaag begonnen met de oefeningen van Nadieh en Julie, de muziekjes zijn heel leuk en ze hebben al een leuk beginstukje. Tussen de middag zijn ik, Saskia en mijn ouders naar de stad gegaan om daar wat te eten, daarna hebben we nog wat gewinkeld en we zijn daarna weer terug naar de turnhal gegaan. ’s Middags zijn Julie en Nadieh weer een stuk verder gekomen  met hun oefening. Het ziet er al heel mooi uit. Ik heb op acrobatiek, arabier dubbelsalto gehurkt gedaan met hulp van Nico. Op sprong is mijn thukahara heel goed gelukt.  

Zondag: Vandaag alweer de allerlaatste Klimenko dag in Patrick Echt. We begonnen zoals gewoonlijk met de warming-up op muziek. Er was deze dag eigenlijk niet zoveel gebeurd. Nadieh en Julie hebben hun oefening nu al helemaal klaar. ’s Morgens was er een fotograaf, die m.v Klimenko kwam fotograferen. Omdat Nadieh met haar oefening bezig was werd ze daarna geïnterviewd. Tussen de middag zijn Saskia, ik en Fleur bij ons gaan zwemmen, dat was heel gezellig. Op het laatste hebben we m.v Klimenko heel erg bedankt voor de Klimenko stage. Saskia moest wel helaas weer naar huis.

 

Dit was het weer. Groetjes, Evie !!! 

 

 

 

 

*Zaterdag 3 mei 2008

 

Hallo iedereen, hier komt mijn nieuwtje weer:

 

Maandag: We hadden gelukkig meivakantie, dus ik kon lekker uitslapen. Jia Li had bij ons geslapen. ’s Middags ging ik weer turnen. Er waren niet zoveel meisjes. We begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hadden we wedstrijd vloer gedaan. Sammy Jo was net met haar oefening bezig toen opeens het licht uitviel en er kortsluiting kwam. Alleen de noodlamp was nog aan en er scheen daglicht uit het raam. In één zaal was het pikkedonker dus daar konden we niet turnen. We hebben wel nog de lage grondbalk verschoven naar het licht, en toen konden we er wel choreografie en acrobatiek op doen. Om kwart voor 7 kwam Tjerk binnen. Hij drukte op de knop van het licht en toen sprong het licht weer aan. Dat was wel lachen. We hebben toen nog eventjes brug en sprong gedaan. Na de training hadden we een gesprek met Nico ( mijn trainer ). Hij zei dat hij een aanbieding van turnvereniging Flik-Flak had gehad. Hij gaat na het seizoen daar trainen. Alle turnsters die willen mogen mee. Patrick Topturnen Echt gaat na het seizoen ook stoppen.

 

Dinsdag: Ben ik niet gaan trainen. Ik had met een vriendinnetje afgesproken.

 

Woensdag: Was er geen training want het was Koninginnedag. Dat betekende dus dat we alle spulletjes hadden gezocht die we wilden verkopen. Daarna zijn we op de markt gaan zitten, en te proberen om die te verkopen. Toen dat was afgelopen, had ik één boekje verkocht en een K3 memory spel. Zelf had ik nog een deurhanger in allemaal verschillende kleuren gekocht. Toen ik thuis kwam had Pappa die al meteen opgehangen.

 

Donderdag: Was er 2 keer training per dag. Op de eerste training begonnen we gewoon met de warming-up. We hebben nu op alle toestellen een nieuw programmaatje. En we hebben ook een nieuwe warming-up. Bij balk moesten we 3 flikflakken achterelkaar op de lage grondbalk en op de iets hogere en dunnere balk deden we dat ook alleen dan met 2 matten eroverheen. Daarna moesten we nog op de grondbalk arabier loopflikflak en radslag loopflikflak. Toen we daar mee klaar waren mochten we nog allemaal een onderdeel doen. Op brug deden we kiphandstanden, losommen en reuzen afsprong. Bij de kuil hebben we ook nog reuzen en zwaai halve draai gedaan. Toen we daarmee klaar waren hebben we nog wippertje en liggerwissel geoefend. Op acrobatiek hebben we flikflak hurksalto, flikflak streksalto en flikflak twistsalto gedaan. Op sprong heb ik gewoon weer thukahara over de pegasus geoefend. Na de eerste training zijn ik, Sammy-Jo, Estrea en Maud naar de stad gegaan. Met de moeders van Maud en Sammy-Jo. We hebben toen gegeten bij Bakker Bart en daarna hebben we nog wat in de winkels rondgekeken en hebben we een ijsje bij de Mc-donalds gehaald. Bij de 2de training ging het ook goed. Er was dit keer niet zoveel nieuws gebeurd.

 

Vrijdag: Hadden we ook 2 keer per dag training. Er was niet zoveel gebeurd deze dag. Wel gingen mijn 3 flikflakken super goed. Bij de 2de training gingen mijn polsen een beetje pijn doen. Tussen de middag hebben we met Nico een spelletje UNO gedaan, Nico had gewonnen. Daarna hebben we nog verstoppertje in het donker gedaan.

 

Zaterdag: Begonnen we met de warming-up van Chantal. Chantal was helaas op vakantie. Daarna hebben we twistsalto en schroeven voorover geoefend. Sprong en brug kon ik niet zo goed meedoen want mijn pols ging steeds meer pijn doen. Op balk gingen mijn 3 flikflakken achterelkaar weer super goed. Op acrobatiek heb ik aan arabier hurksalto, arabier streksalto en aan arabier twistsalto gewerkt.

 

Dat was mijn nieuwtje voor deze week, misschien komt er overmorgen nog iets op van WalibiWorld. We gaan daar morgen heen. Groetjes, Evie …

 

 

 

 

 

* Zaterdag 19 april ’08

 

Hoi iedereen, hier mijn nieuwtje voor deze week:

Maandag: Ik ben niet gaan turnen want ik moest naar het gemeentehuis voor een identiteitskaart. Ik heb die nodig omdat we  binnenkort met het turnen op stage naar Rome gaan. Daar heb ik al  heel veel zin in !!!

Dinsdag: Ben ik wel gaan turnen, we begonnen zoals gewoonlijk met de warming-up. Daarna heb ik op sprong overslag en thukahara over de pegasus gesprongen. Dit keer hadden we het wedstrijdrondje op brug. Ik heb gewoon mijn oefening gedraaid. Op balk heb ik niks nieuws gedaan. Bij acrobatiek heb ik arabier flikflak geoefend en heb ik daarna nog bij de valkuil arabier flikflak streksalto en arabier flikflak dubbelsalto gehurkt gedaan.

Woensdag: Vandaag ben ik niet gaan turnen, want we hadden School Voetbal Toernooi. Dat was super gezellig… we hadden 1 wedstrijd gewonnen, 3 wedstrijden gelijk gespeeld en 2 wedstrijden verloren. We werden 4e.

Donderdag: Begonnen we op de training met de warming-up, ondertussen mocht ik met Thieu op brug dubbelsalto in de gordel doen. Daarna hebben we nog choreografie en wedstrijd balk op de balk gedaan. Op sprong heb ik over de pegasus overslag en arabier gedaan. En vanaf de trampoline heb ik dubbelsalto gehurkt en gehoekt geoefend, Op acrobatiek heb ik niks nieuws gedaan.

Vrijdag: Na de warming-up hebben we wedstrijd brug gedaan…Ik heb wel nog met hulp van Nico liggerwissel geoefend. Sammy-Jo, Estrea, Maud en Nadieh zijn hard aan het werken voor de wedstrijd deze zondag. Op sprong heb ik thukahara met hulp van Nico gedaan. Bij acrobatiek heb ik arabier flikflak geoefend en daarna met hulp van Nico arabier flikflak dubbelsalto gehurkt op de dikke mat gedaan. Op balk heb ik flikflakken, salto achteruit en losse radslag geoefend.

Zaterdag: We begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we choreografie en wedstrijd balk gedaan. Op brug had ik pijn aan mijn handen dus toen ben ik in de bandjes voorover en achterover gaan reuzen, en ik heb ook nog losommen gedaan. Wel heb ik nog met Thieu streksalto vanaf de brug gedaan. Op sprong kreeg ik last van mijn knie dus toen heb ik vanaf de grote trampoline dubbelsalto gehurkt en gehoekt gedaan. Op acrobatiek heb ik twistsalto geoefend.

Dit was mijn nieuwtje voor deze week ! Groetjes Evie,

P.S: de meisjes die morgen wedstrijd hebben wens ik heel veel suc-10

 

 

 

 

Vandaag zijn er filmpjes op youtube toegevoegd, vloer en brug Groetjes, Evie

 

 

 

*Zondag 13 april

 

Hier een kort verslag van de wedstrijd. Ik mocht lekker uitslapen want ik hoefde pas om kwart voor 1 te beginnen. Om kwart voor 10 waren we vertrokken richting Twello, we waren daar al om half 12. Mijn vriendin ging ook mee, dat was dus heel gezellig. Ik begon op vloer, en ik moest daar ook nog als 1ste beginnen. Alles ging goed, bij overslag salto had ik een paar stapjes, Mijn punt was een 8.90. Daarna sprong, ik had een mooie ruime sprong met helaas veel stappen bij de landing. Ik haalde een 9.175. Toen brug, Alles ging goed, ik viel niet over met kiphandstand en reus streksalto af ging ook superrrr goed. Mijn punt was een 9.550. Balk ging ook heel goed, Helaas moest ik een keer van de balk af met boogje, bij de rest bleef ik er gewoon opstaan. Mijn punt was een 7.50…

 

Uiteindelijk werd ik 2de, daar ben ik heel blij mee. Groetjes Evie, 

 

 

 

 

* Zaterdag 12 april

Hallo iedereen…

Een kort nieuwtje voor deze week..

Ik heb deze week veel geoefend voor zondag de wedstrijd, ik heb op elk toestel mijn wedstrijdoefening gedraaid. Maandag heb ik weer overslag salto geoefend op vloer. Op brug heb ik wel stalder en reuzen voorover in de bandjes gedaan… Op dinsdag ga ik nooit trainen dus nu ook niet, ik heb met een paar vriendinnen T-shirts versierd, dat was heel gezellig. Woensdag ben ik niet naar school gegaan, want ik moest naar Sittard voor zooltjes in mijn schoenen. Daarna zijn mijn moeder en ik nog gezellig gaan winkelen en hebben we daar wat gegeten. ’s Middags ging ik weer turnen. Meestal doe ik overslag salto op vloer nog met een matje maar vandaag had ik die zonder matje gedaan. Donderdag ging het allemaal wel goed, ik heb nog gienger geoefend op brug. Vrijdag had ik weer reuzen afsprong gedaan, dat ging  heel goed. Helaas kreeg ik bij wedstrijdvloer wel weer last van mijn knieën. Zaterdag begonnen we met de warming-up van Chantal, daarna hebben we nog choreografie en wedstrijd balk gedaan. Verder heb ik nog schroeven gedaan en op alle toestellen een paar wedstrijdoefeningen gedaan.

Groetjes, Evie. Morgenavond komt er misschien nog een klein verslagje van de wedstrijd in Twello op.

 

 

 

 

 

*Zaterdag 29 maart 2008

Hallo, iedereen hier is het nieuwtje:

Maandag: 1ste paasdag was er dus geen training, we zijn nog naar onze familie geweest en dat was heel gezellig.

Dinsdag: Ik kon weer lekker uitslapen want ik heb de hele week vakantie. ’s Morgens kwamen er een paar meisjes knutselen, we hebben 2 paaseieren beschilderd en een spiegeltje versierd, dat was heel leuk. ’s Middags ben ik gaan turnen, Sammy Jo zit voortaan ook in ons groepje, dus dat wordt heel gezellig. We begonnen met arabier flikflak en twistsalto, ook hebben we nog vanaf de grote trampoline schroeven en dubbelsalto voorover gedaan.  Op wedstrijd brug heb ik weer reuzen gedaan met hulp. Op sprong heb ik overslag salto en thukahara geoefend. Bij acrobatiek had ik nog veel pijn aan mijn knieën dus heb ik niet mee gedaan.

Woensdag: Ik voelde me niet zo lekker dus ben niet gaan turnen.

Donderdag: Ik ging niet turnen want ik ging naar een schoenenwinkel voor zooltjes in mijn schoenen voor mijn knieën, en ik was pas laat terug.

Vrijdag: We begonnen met de warming-up, daarna hebben we wedstrijd brug gedaan, dat ging heel goed. Op balk heb ik weer flikflak loopsalto en salto achterover vanaf de lage balk gedaan. Ik heb ook nog geschroefde flikflak geoefend. Op sprong en acrobatiek kreeg ik toch weer last van mijn knie.

Zaterdag: We begonnen met de warming-up van Chantal, onder de warming-up heb ik met Thieu dubbelsalto als afsprong geoefend en heb ik alleen reuzen op de brug gedaan.  Daarna hebben we choreografie, wedstrijd balk en acrobatiek op balk gedaan.  Op brug heb ik nog aan kiphandstanden en wippertje gewerkt. Bij sprong heb ik overslag en thukahara over een blok gedaan. Op acrobatiek heb ik op matten arabier flikflak gedaan. Ook heb ik nog in de trampoline salto achterover en voorover en twistsalto gedaan.

Zondag: Ik ga aan een demonstratie meedoen in Maastricht.

Dit was mijn nieuwtje, groetjes Evie …

 

 

 

 

 

 

*Zondag 23 maart 2008

Hallo iedereen, hier is mijn nieuwtje:

Maandag:  Ik was op school gevallen en had daardoor hele erge hoofdpijn.

Dinsdag:  Ging ik wel turnen. Na de warming-up hebben we wedstrijd brug gedaan.  Op sprong heb ik met dikke mat overslag salto en thukahara geoefend. Op balk heb ik arabier hurksalto, flikflak loopsalto en achteruit salto van de lage balk afgedaan. Losse radslag heb ik op de grondbalk gedaan, en flikflak en arabier heb ik op de hoge balk gedaan. Op acrobatiek heb ik aan arabier flikflak streksalto en arabier streksalto halve draai gewerkt.

Woensdag: Ben ik niet gaan trainen want ik had een kinderfeestje. We hebben parapluutjes versiert, onze nagels werden mooi gelakt en we kregen een maskertje op ons gezicht, dat was heel fijn.

Donderdag:  We begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we choreografie en wedstrijd balk gedaan. Verder is er niet zoveel gebeurd, het ging allemaal wel goed.

Vrijdag: Moest ik eigenlijk naar school alleen de meisjes uit Roosendaal kwamen bij ons trainen, dus mocht ik vrij van school nemen. ’s Morgens begonnen we met salto achterover en voorover van de kleine band, daarna hebben we dubbelsalto achterover en voor over van de grote band in de kuil gedaan. We hadden maar 2 uur dus deden we elk toestel maar kort. Op brug heb ik met hulp van Nico losom handstand gedaan.  Zelf heb ik nog reuzen en kiphandstanden gedaan. Op sprong heb ik overslag en arabier over een paar blokken gedaan. Bij balk heb ik flikflakken en achteruitsalto gedaan. Bij acrobatiek heb ik arabier flikflak streksalto en arabier streksalto geoefend. Toen de ochtendtraining was afgelopen hebben we met z’n allen gezellig wat gegeten en hebben toen verstoppertje gedaan.  ’s Middags heb ik voor het eerst met hulp van Nico reuzen afsprong gedaan op de dikke mat. Bij de kuil had ik die helemaal alleen gedaan. Bij acrobatiek en sprong kreeg ik hele erge last van mijn knie, ik heb wel nog arabier flikflak, arabier flikflak hurksalto en arabier flikflak streksalto gedaan.  Op balk heb ik niet echt iets nieuws gedaan.

Zaterdag: Op de ochtendtraining hebben we alleen de warming-up van Chantal en choreografie en wedstrijd balk gedaan. Toen die training was afgelopen hebben we weer gegeten en hebben met z’n allen nog een paar spellen gedaan. Op de middagtraining is er niet zo veel gebeurd.

Dit was het weer voor deze week, ik wens iedereen een heel vrolijk Pasen. Groetjes, Evie

 

 

 

 

*zaterdag 15 maart 2008

Hallo iedereen, hier is mijn nieuwtje:

Maandag: We begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we op de vloer 5 keer arabier flikflak streksalto en arabier flikflak twistsalto gedaan. We hebben daarna ingeturnd voor vloer, en toen 2 oefeningen met series en 1 oefening zonder series gedaan.  Op sprong heb ik over een blok overslag en overslag salto gedaan. Op brug heb ik nog aan reuzen, kiphandstanden, losommen en afsprong gewerkt. Bij balk heb ik salto achterover, losse radslag en flikflak loopsalto op de lage balk geoefend. En flikflak en arabier op de hoge balk gedaan.

Dinsdag: We zijn met z’n allen naar een verjaardag van mijn vriendin geweest.

Woensdag: We begonnen met hurksalto, hoeksalto en streksalto voorover op de tumbling baan. Daarna hebben we arabier, arabier flikflak, arabier flikflak hurksalto en arabier flikflak streksalto gedaan. Ook hebben we nog arabier hurksalto, arabier streksalto en arabier twistsalto geoefend. Vanaf de grote trampoline heb ik schroef en dubbelsalto voorover gedaan. Bij wedstrijd vloer heb ik weer overslag salto geoefend. Verder is er niet zoveel gebeurd deze dag.

Donderdag: We begonnen zoals gewoonlijk op donderdag met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we op balk choreografie, wedstrijd balk en gewoon balk gedaan. Op sprong heb ik weer overslag salto gedaan. Bij brug ben ik begonnen met kiphandstand streksalto. Ook heb ik nog kiphandstanden, losommen en reuzendraaien gedaan. Op acrobatiek heb ik voor het eerst op de dikke mat arabier flikflak dubbelsalto met hulp gedaan, dat ging super goed !

Vrijdag: We begonnen met de warming-up, daarna hebben we wedstrijd brug gedaan. Op acrobatiek heb ik weer arabier flikflak dubbelsalto en arabier streksalto met half draai gedaan. Op sprong heb ik thukahara en overslag salto gedaan. Bij balk heb ik achteruit salto en losse radslag op de balk gedaan en arabier hurksalto vanaf de lage balk. Flikflak loopsalto had ik dit keer ook op de dunne balk gedaan. Acrobatiek ging vandaag niet zo goed…

Dit was mijn nieuwtje weer. Groetjes, Evie. 

 

 

 

 

 

*Zaterdag 8 maart  

 

Hallo iedereen, hier is mijn nieuwtje voor deze week:

Maandag: Ik ben niet gaan trainen want ik had de vorige dag wedstrijd.

Dinsdag: Ik heb met een paar vriendinnen afgesproken, en heb toen potjes beschildert en daar bloemetjes in gezet.

Woensdag: We hadden les van Nico, na de warming-up hebben we het programmaatje op brug gedaan.  Bij acrobatiek hebben we vanaf de kleine band salto achterover en twistsalto gestrekt gedaan. Op balk hebben we radslag, flikflak, radslag afsprong, salto achterover, en boogje gedaan. Bij brug heb ik reuzen en kiphandstanden gedaan. We hebben dit keer geen sprong gedaan. ’s Avonds heb ik te horen gekregen dat ik naar het groepje van Nico mocht.

Donderdag: We begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we choreografie, allerlei sprongen en acrobatiek op de balk gedaan. We hebben ook nog Chantal laten zweven ( van Uri Geller gezien ) … dat was heel grappig. Op sprong hebben we overslag salto, arabier salto en yourchenko over een blok gedaan.

Vrijdag: Nico was er niet dus hebben Julie, ik en Estrea nog met Veronica meegetraind. Na de warming-up heb ik het programma op balk gedaan. Op brug heb ik 3 oefeningen en kiphandstanden gedaan. Bij wedstrijd vloer mag ik voortaan arabier flikflak salto, in plaats van arabier dubbel flikflak salto. Op sprong heb ik overslag salto, arabier salto en yourchenko over een blok gedaan. Bij acrobatiek heb ik arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt gedaan, dat ging best goed.

Zaterdag: We begonnen met de warming-up van Chantal, we moesten het 2e liedje 3 keer opnieuw doen, want we moesten telkens opletten voor onze voeten. Na de warming-up hebben Estrea en ik op de balk allerlei sprongen geoefend. Op brug heb ik met Thieu, in de gordel, dubbelsalto als afsprong gedaan. Met Nico heb ik nog aan reuzen, reuzen afsprong en ligger wissel gewerkt. Op sprong heb ik over de pegasus overslag en arabier gedaan, en vanaf de grote trampoline heb ik nog dubbel hoeksalto gedaan.

Dit was het weer voor deze week … groetjes, Evie –xXx-

 

*  Zondag 2 maart ’08 

 

Hoi iedereen, hier is mijn nieuwtje voor deze week:

Er is dit keer niet zo veel gebeurd. Ik heb heel hard geoefend voor de wedstrijd zondag. Wel heb ik zaterdag met Saskia achteruitsalto en losse radslag op de lage balk gedaan.

Zondag: Ik kon lekker uitslapen want ik had pas ’s middags wedstrijd. Ik had 33 tegenstanders en moest beginnen op balk. Balk ging heel goed alleen ik wiebelde nog een beetje, mijn punt was een 8.50. Mijn tweede toestel was dus vloer, dat ging heel goed. Ik vondt overslag salto nog een beetje eng dus dat deed ik niet. Ik haalde een 8.20. Daarna sprong, dat ging echt super goed. Mijn punt was 9.55. Op brug viel ik met kip handstand over. Mijn zolendraai lukte heel goed, alleen ik was de buikdraai vergeten. Dat scheelde dus een heel punt. Op de hoogste legger had ik een mooie kiphandstand tot boven en streksalto af ging ook heel goed. Uiteindelijk werd ik 3e.

Groetjes, Evie xXx

 

 

 

 

* zaterdag 23 februari 2008

Hoi iedereen, hier is mijn nieuwtje voor deze week:

Maandag: We begonnen met de warming-up van Chantal, flikflak loopsalto ging bij mij heel goed. Op acrobatiek heb ik arabier hurksalto en arabier streksalto gedaan. Daarna heb ik nog vanaf de kleine band twistsalto gestrekt geoefend. Op de balk hebben we choreografie en allerlei sprongen gedaan. Bij sprong hebben we overslag, arabier en yourchenko gedaan. Op brug heb ik reuzen, kiphandstanden en zwaai halve draai gedaan. Ik heb ook nog aan losommen in de bandjes gewerkt.

Dinsdag: We hadden vandaag geen training. Ik heb met 2 vriendinnen blikjes versierd, en daar bloemetjes ingezet. Het was heel gezellig.       

Woensdag: We hadden les van Nico, na de warming-up hebben we op brug zwaai halve draai, zwaai tot ruglig en kiphandstand gedaan. Ook hebben we wippertje geoefend. We hebben daarna nog vanaf de kleine band achteruitsalto, vooruitsalto en twistsalto gedaan. Bij acrobatiek hebben we vanaf de grote trampoline schroeven gedaan, en op de tumbling arabier flikflak, arabier flikflak hurksalto en arabier streksalto. Op brug heb ik reuzen, kiphandstanden en zwaai halve draai gedaan. Bij balk heb ik flikflakken, afsprong, flikflak loopsalto en losse radslag gedaan. Op sprong heb ik overslag salto, arabier salto en yourchenko ( arabier flifklak) ver een blok gedaan.

Vrijdag: Na de warming-up heb ik op de hoge balk flikflakken gedaan. Op de lage balk heb ik dubbel flikflak en flikflak loopsalto gedaan. Bij brug heb ik reuzen en met hulp van Nico reuzen afsprong gedaan, dat ging heel goed. Op sprong heb ik overslag salto, arabier salto en yourchenko( arabier flikflak ) hurksalto gedaan. Bij acrobatiek hebben we vanaf de trampoline schroeven gedaan en vanaf de grote band dubbelsalto achteruit en vooruit.

Zaterdag: We begonnen met de warming-up van Chantal. Veronica was er niet, want Fleur en Laura hadden wedstrijd. Na de warming-up hadden we op sprong overslag, arabier salto en yourchenko ( arabier flikflak ) salto gedaan. Bij acrobatiek hadden we arabier flikflak, arabier flikflak hurksalto en arabier flikflak streksalto gedaan. We hebben ook nog op balk 5 oefeningen en choreografie gedaan. Op brug heb ik reuzen, kiphandstanden, zwaai halve draai en wippertje gedaan. Ook heb ik in de bandjes nog stalder geoefend.

Dit was mijn nieuwtje weer , groetjes , Evie

 

 

*Zondag 17 februari 2008

 

Hoi iedereen, hier is mijn nieuwtje:

 

Maandag: De vakantie is voorbij dus ik moest weer vroeg opstaan voor school. Op de training begonnen we met de warming-up van Chantal, daarna heb ik op acrobatiek arabier hurksalto, arabier streksalto en arabier dubbelsalto gedaan. We hebben ook nog vanaf de band twistsalto geoefend. Op balk hebben we choreografie gedaan. Bij sprong hebben we overslag, arabier en yourchenko ( arabier flikflak ) over een blok gedaan. Bij brug hadden we bij de blokkenkuil een nieuwe brug, dus daar moesten we nog even aan wennen. Ik heb reuzen en wippertje gedaan.

Dinsdag: We hadden geen training, ik heb met vriendinnen een tasje versierd. Dat was heel leuk en gezellig.

Woensdag: We hadden les van Nico, na de warming-up hebben we kaatshandstand op de band, zwaai halve draai, en zwaaien op de brug gedaan. We hebben ook nog wippertje geoefend. Daarna hebben we op acrobatiek vanaf de grote band achteruitsalto, vooruitsalto en twistsalto gedaan, vanaf de grote trampoline heb ik anderhalf schroef gedaan. We hebben ook nog arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt gedaan. Op sprong hebben we over een blok: overslag salto en arabier salto gedaan. Op brug heb ik reuzen, zwaai halve draai en kiphandstanden gedaan.

Donderdag: We begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we op balk, choreografie, wedstrijd balk en gewoon balk gedaan. Op sprong hebben we weer overslag salto, arabier salto en yourchenko ( arabier flikflak ) salto over een blok gedaan. Op acrobatiek hebben we vanaf de grote trampoline schroeven gedaan. Bij brug heb ik reuzen, kiphandstanden, wippertje en zolendraai gedaan.

Vrijdag: Na de warming-up heb ik op de hoge balk flikflakken gedaan. Op de lage balk heb ik dubbelflikflak en flikflak loopsalto gedaan. Op brug ben ik begonnen met reuzen, daarna heb ik nog kiphandstanden en wippertje gedaan. Bij wedstrijd vloer had ik een ongelukje met arabier dubbel flikflak. Ik viel op mijn hoofd, daarna heb ik met ijs op mijn hoofd gekoeld. Vanaf de grote trampoline heb ik nog schroeven gedaan.

Zaterdag: Ik had nog heel erg hoofdpijn, dus ik ben niet gaan turnen.

Dit was mijn nieuwtje voor deze week, groetjes Evie –xXx-

 

 

 

 

*Zaterdag 9 februari

 

Hoi iedereen, dit keer een dubbel nieuwtje van 2 weken.

Maandag: We hebben de nieuwe warming-up van Chantal gedaan, die is super leuk. Mijn hurksalto achterover ging heel goed. Daarna heb ik op acrobatiek arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier dubbelsalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt gedaan. Arabier dubbelsalto had ik zonder hulp met mat gedaan. We hebben ook nog wedstrijd vloer gedaan. Op sprong hebben we overslag arabier en yourchenko ( arabier flikflak ) over een blok gedaan. Op brug ben ik begonnen met reuzen, daarna heb ik met hulp van Nico reuzen afsprong gedaan. Ik heb ook nog kiphandstand en losom handstand gedaan.

Dinsdag: Ik heb met een paar vriendinnen glazen beschilderd, dat was heel gezellig.

Woensdag: We hadden les van Nico, na de warming-up hebben we zwaai halve draai, kaats handstand en zwaaien tot ruglig gedaan. Op sprong hebben we overslag, arabier, yourchenko ( arabier flikflak ) en arabier twistrol gedaan. Yourchenko ( arabier flikflak ) heb ik ook nog over de pegasus met hulp van Nico gedaan. Op balk heb ik flikflakken op de hoge balk gedaan. We hebben ook eerst op de vloer arabier salto gedaan, en daarna vanaf de balk. Flikflak loopsalto en losse radslag had ik op de grondbalk gedaan. Op brug heb ik reuzen, zwaai halve draai, kip handstanden en reuzen afsprong met hulp gedaan. Op acrobatiek hebben we arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en arabier temposalto gedaan.

Donderdag: We begonnen met de warming-up, daarna hebben we vanaf de band twistsalto gehurkt met kwart en half draai gedaan. Daarna hebben we vanaf de grote trampoline schroeven gedaan. We hebben ook nog wedstrijd balk en gewoon balk gedaan. Op sprong hebben we overslag, arabier, yourchenko ( arabier flikflak ) en arabier twistrol gedaan. Op brug hebben Jia Li en ik reuzen, kiphandstanden en reuzen afsprong gedaan.

Vrijdag: Na de warming-up heb ik op balk flikflakken op de hoge balk gedaan, flikflak loopsalto en dubbel flikflak heb ik op de grondbalk gedaan en arabier hurksalto heb ik vanaf de lage balk gedaan. Op brug heb ik gereusd en met hulp reuzen afsprong gedaan, ik heb ook nog kiphandstand gedaan en een begin gemaakt met wippertje. We hebben ook nog 2 vloeroefeningen gedaan. Op sprong hebben we overslag, arabier en yourchenko ( arabier flikflak ) over een blok gedaan. Op acrobatiek heb ik arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier dubbelsalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt gedaan.

Zaterdag: We zijn om 6 uur vertrokken naar Tsjechië. We waren daar ongeveer om 4 uur, we hebben toen onze skischoenen en onze ski’s gehuurd. De volgende dag hadden we om 10 uur les, we hadden eerst een kleine warming-up en daarna gingen we van een kleine helling af. ’s Middags mochten we al van een grotere helling en we hebben toen heel veel bochten gemaakt. De laatste dag mochten we van de rode piste af, dat is de eenaarhoogste, dat was echt super leuk. ’s Woensdags hadden we geen les meer, we zijn toen vanaf een andere piste gegaan, ’s middags zijn we nog van de rode piste afgegaan. Donderdag regende het heel erg dus we hebben toen maar heel even geskied. Vrijdag mijn broer en ik zijn 3 keer van de rode piste afgegaan, dat was echt super gaaf!

Dit was mijn nieuwtje voor deze weken weer, hier zijn een paar foto’s van de vakantie. Groetjes, Evie  

 

 

*zaterdag 26 januari 2008

 

Hooi iedereen, Hier is mijn nieuwtje:

Maandag: We zijn begonnen met de warming-up van Chantal, we kregen eigenlijk een andere warming-up alleen die was nog niet af. Dus we hebben gewoon de warming-up gedaan. Daarna heb ik op acrobatiek arabier hurksalto en arabier streksalto gedaan. Bij de kuil heb ik ook nog arabier dubbelsalto gedaan. Op matten hebben Jia Li en ik nog arabier flikflak temposalto gedaan. Op brug heb ik reuzen en kip handstand afsprong gedaan. We hebben ook nog wedstrijd vloer en choreografie gedaan. Op sprong heb ik thukahara over de pegasus gedaan.

Dinsdag: We hadden geen training, ik met een paar vriendinnen dozen versierd, ze zijn heel mooi geworden en het was heel gezellig.

Woensdag: We hadden les van Nico, na de warming-up hebben we op brug zwaai halve draai op de rekstok, afsprong en kaats handstand gedaan. Daarna hebben we op sprong overslag, arabier, yourchenko ( arabier flikflak ) en arabier twistrol gedaan. Op balk zijn Jia Li en ik begonnen met  arabier hurksalto 8 keer op de grond en daarna vanaf de lage balk. Flikflakken had ik op de hoge balk gedaan, flikflak loopsalto en losse radslag had ik op de lage grondbalk gedaan. Ik had ook nog op de mat salto achterover gedaan. Op brug hebben Jia Li en ik reuzen afsprong gedaan ( ging super goed … ) Op acrobatiek heb ik arabier hurksalto, arabier streksalto,  arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en arabier temposalto gedaan.

Donderdag: We trainden met de groep van Nico mee. Chantal was er niet dus we hebben gewoon de warming-up gedaan, daarna hebben we vanaf de band hurksalto achterover, streksalto achterover, hurksalto voorover, streksalto voorover en twistsalto gehurkt gedaan. Daarna vanaf de grote band dubbelsalto voorover en achterover. We hebben ook nog wedstrijd balk gedaan en gewoon balk. Met gewoon balk heb ik arabier op de balk, hurksalto achterover op de mat en vanaf de balk arabier salto gedaan. Op sprong heb ik over een mat overslag, arabier, yourchenko ( arabier flikflak )  en arabier twistrol gedaan. Op brug heb ik gereusd en met hulp van Nico reuzen afsprong gedaan. Kiphandstand, zolendraai en losommetjes gingen ook goed. Op acrobatiek hebben ik en Saskia arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en arabier temposalto gedaan.

Vrijdag: We zijn begonnen met de warming-up daarna hebben we balk gedaan. Ik ben begonnen met flikflakken op de hoge balk, daarna heb ik dubbel flikflak, flikflak loopsalto en hurksalto voorover op de grond balk gedaan. Op brug heb ik reuzen en reuzen afsprong met hulp van Nico gedaan. Ik heb ook nog kip handstand en losom handstand gedaan. Op sprong heb ik over een mat overslag, arabier en yourchenko ( arabier flikflak ) gedaan. We hebben ook nog 1 oefening op vloer gedaan. Op acrobatiek heb ik arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt gedaan. Bij de kuil heb ik nog arabier dubbelsalto gedaan, dat ging heel goed.

Zaterdag: We zijn begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we op sprong overslag, arabier en yourchenko ( arabier flikflak ) over een blok gedaan. Op acrobatiek heb ik arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt gedaan. Ik heb ook nog bij de kuil arabier dubbelsalto gedaan. Op brug heb ik gereusd en met Nico reuzen afsprong gedaan. We hebben ook nog wedstrijd balk gedaan.

 

Dit was mijn nieuwtje weer voor deze week, groetjes Evie,

-xXx-

 

 

 

 

Hoi iedereen, mijn filmpje staat alvast op Youtube ( Evi Schellens intypen )

Groetjes, Evie

 

*zondag 20 januari 2008

 

Hoi iedereen, hier is mijn nieuwtje weer.

Maandag: Er hadden de vorige dag veel meisjes wedstrijd, dus er waren er een heleboel niet. We zijn op de training begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we op de vloer: arabier hurksalto en arabier streksalto gedaan, op de mat hebben Jia Li en ik nog arabier twisthandstand gedaan. Op balk hebben we choreografie gedaan. En op sprong heb ik overslag salto en thukahara gedaan. Op brug zijn we begonnen met 3 oefeningen, ik kwam bij de 2de oefening met mijn voeten tegen de onderste legger aan, dat deed geen pijn, de 3de oefening kwam ik weer met mijn voeten tegen de legger en dat deed wel een beetje pijn. Ik heb bij de kuil ook nog gereusd.

Dinsdag: Er was geen training, ik heb met een paar vriendinnen koekjes gebakken, dat was super gezellig. We hebben ook nog even op de playstation gespeeld.

Woensdag: We hadden les van Nico, na de warming-up hebben we op band kaatshandstand, op brug zwaai halve draai en afsprong gedaan. Daarna hebben we op een blok yourchenko( arabier flikflak ) , arabier en overslag gedaan.  Op balk zijn we begonnen met arabier hurksalto op de grond en daarna vanaf de balk. Ik heb ook nog flikflakken op de hoge balk gedaan en flikflak loopsalto op de lage balk. Bij acrobatiek hebben we arabier en arabier flikflak gedaan. Op brug heb ik nog gereusd.

Donderdag: We deden met de groep van Nico mee, we begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we choreografie langs de barre en op de balk gedaan. Ik mocht ook nog in de gordel geweest, daarin moest ik flikflak streksalto doen. We hebben ook nog wedstrijd balk en gewoon balk gedaan. Op sprong hebben we over een vlok yourchenko ( arabier flikflak ) , arabier, overslag en arabier twistrol gedaan. Op acrobatiek hebben we arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gehurkt met half draai gedaan. Op brug heb ik streksalto vanaf de brug gedaan. Ik heb ook gereusd, kiphandstand gedaan en zolendraai gedaan, mijn zolendraai ging heel goed.

Vrijdag: Na de warming-up hebben we balk gedaan. Ik had flikflak op de hoge balk gedaan, dat ging super goed. Dubbel flikflak, flikflak loopsalto en voorover salto had ik op de grondbalk gedaan. Achteruit salto had ik op de mat gedaan. Op brug heb ik eerst 3 oefeningen gedaan, bij een oefening was mijn zolendraai gelukt. Ik heb ook nog gereusd en losom handstand gedaan. Op acrobatiek ging mijn arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt super goed. Op sprong heb ik yourchenko ( arabier flikflak ) hurksalto over een blok gedaan. En ik heb over de pegsaus  thukahara gedaan.

Zaterdag: Ik kon lekker uitslapen want we hadden ’s middags training. Veronica was er niet, dus we trainden met de groep van Nico mee. We begonnen na de warming-up met wedstrijd balk. Daarna heb ik op sprong weer overslag, arabier, yourchenko ( arabier flikflak ) en arabier twistrol over een blok gedaan. Op brug zijn Jia Li en ik begonnen met kiphandstanden.

Daarna hebben we gereusd en kip handstand steksalto af gedaan aan elkaar.

 

Dit was mijn nieuwtje weer, Groetjes Evie –xxx-

 

 

 

*zaterdag 12 januari 2008

Heey iedereen,

Hier is mijn nieuwtje:

Maandag: We zijn begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna hebben we op acrobatiek arabier hurksalto, arabier streksalto en arabier twistsalto gehurkt. Op sprong hebben we yourchenko tot stand op het blok gedaan. We hebben ook nog wedstrijd vloer gedaan. Op wedstrijd brug had ik vijf oefeningen gedaan, mijn zolendraai wilde maar niet lukken. Op het laatst hebben we nog schroeven vanuit de trampoline gedaan.

Dinsdag: Ik voelde me niet zo lekker, ik heb thuis uitgerust op de bank.

Woensdag: We hadden les van Nico, we begonnen gewoon met de warming-up. Na de warming-up hebben we op een blok yourchenko ( arabier flikflak ) , overslag en arabier tot stand op het blok gedaan. We hebben ook nog arabier en arabier flikflak gedaan. Op balk zijn Jia Li, Saskia en ik begonnen met op de grond 8 keer arabier hurksalto en daarna vanaf de lage balk. Flikflakken deed ik op de hoge balk en flikflak loopsalto op de grondbalk, flikflak loopsalto ging super goed. Op brug heb ik 5 oefeningen gedaan, ik had met hulp van Nico streksalto vanaf de brug gedaan, dat ging ook super goed ! Zolendraai was twee keer met hulp gelukt. Ik heb ook nog zwaai halve draai en 3 reuzen achterelkaar gedaan.

Donderdag: We begonnen met de warming-up van Chantal. Onder ballet hebben Saskia en ik op brug 5 brugoefeningen gedaan. Mijn zolendraai was een keer gelukt met aanspringen. Op vloer hebben we nog 2 oefeningen gedaan. En op sprong hebben we eerst over de pegasus overslag gedaan, en daarna over 2 blokken yourchenko ( arabier flikflak ). Op acrobatiek hebben we arabier flikflak hurksalto, arabier flikflak streksalto en arabier flikflak twistsalto gestrekt gedaan.

Vrijdag: We hebben heel hard geoefend voor de wedstrijd. Op sprong heb ik overslag over de pegasus en gesloten open salto gedaan. Vanaf de brug heb ik streksalto gedaan, die ging echt super goed. Op balk en vloer heb ik gewoon mijn oefeningen gedaan.

Zaterdag: Mijn wedstrijd was om 4uur. Ik begon met vloer, daar haalde ik een 8.90 voor. Op sprong heb ik 3 sprongen gedaan, de 1ste sprong liep ik er langs, de 2de sprong maakte ik een overslag over de pegasus, en de 3de sprong maakte ik een streksalto op de mat, ik haalde voor sprong een 9.15. Mijn 3de toestel was brug. Met het inturnen viel ik er telkens af met kip handstand en met zolendraai. Maar op de wedstrijd was het anders, ik bleef er op zitten en ik kwam op mijn voeten met streksalto vanaf de brug. Ik haalde een 8.70. Mijn laatste toestel was dus balk, daarop lukte alles zelfs mijn boogjes en mijn pirouetten, ik haalde een 8.40. Uiteindelijk werd ik 1ste.  Zondag gaan mijn moeder en ik nog naar een andere wedstrijd kijken.


Dit was mijn nieuwtje voor deze week weer. Mijn vader heeft foto’s maar ook filmpjes gemaakt en misschien komen die er ook nog op, maar dat kan nog wel even duren. Groetjes, Evie

 

*Zondag 6 januari 2008

  

Maandag: Ik kon lekker uitslapen, mijn broers waren al vroeg aan het knallen. Ik heb die dag heel veel geturnd, en s’ middags ben ik nog met mijn vriendin naar buiten geweest om naar het vuurwerk te kijken. s’ Avonds was er echt super mooi vuurwerk, we zagen ook een honderduizend klapper, nitraten en siervuurwerk, het was echt super gezellig. Daarna zijn we nog naar een café gaan, ik lag pas om 2uur te slapen.

Dinsdag: Om 3 uur kwam er bezoek, we hebben heel lekkere worstenbroodjes, tomatensoep en wafels gegeten, het was super gezellig!

Woensdag: Ik had met een vriendin afgesproken, we hebben de eendjes gevoerd, en nog eventjes op de computer gezeten.

Donderdag: Vandaag is het turnen weer begonnen, we begonnen met de warming-up, daarna hebben we streksalto, streksalto half draai en streksalto hele draai gedaan. En we hebben bij de mat nog arabier twisthandstand en op de plank flikflak twistbeweging gedaan. Op brug heb ik zwaai halve draai en voor het eerst 3 reuzen achterelkaar en kip opzwaai losom handstand gedaan, dat ging allemaal super goed. Bij wedstrijd balk deden we 5 oefeningen en daarna eentje laten zien. Op sprong hebben Saskia, Laura en ik yourchenko tot stand op het blok gedaan. Bij vloer had ik 2 mooie oefeningen gedaan. En vanaf de trampoline heb ik dubbelsalto met mat gedaan en thukahara ( hurksalto voorover met half draai en dan nog een achteruit salto ) zonder mat.

Vrijdag: Na de warming-up ben ik op balk begonnen met flikflakken. Vanaf de balk heb ik arabier hurksalto gedaan en op de lage balk heb ik dubbel flikflak en flikflak loopsalto gedaan. Op brug heb ik zwaai halve draai, reuzen en kip opzwaai losom handstand. Op sprong zijn we begonnen met overslagen tot stand op het blok. Daarna heb ik over de pegasus thukahara gedaan, bij de tweede beurt viel ik, mijn voet deed heel erg pijn. Ik heb eerst eventjes gekoeld en daarna heeft Nico met verband mijn voet ingeteept. Bij acrobatiek deed mijn voet nog heel erg pijn dus ik heb vanaf de band dubbelsalto achterover en voorover in de blokkenkuil. Na de training ben ik naar het feest van Saskia geweest, ze had heel leuke cadeautjes gekregen, Danique had haar een eigen site gegeven, www.freewebs.com/saskiasmits . We hebben ook nog cakejes versierd en een eigen tas versiert, het was super gezellig. Ik mocht blijven slapen, ’ s avonds hebben we heel lang op de Nintendo gespeeld.

Zaterdag: Na de warming-up hebben we streksalto voorover met half en hele draai. Op sprong hebben we ook yourchenko ( arabier flikflak )  tot stand op het blok gedaan. We moesten ook nog vanaf de kleine trampoline streksalto tot op je buik doen, dat was wel grappig. Bij acrobatiek hebben we arabier hurksalto, arabier streksalto en op de mat arabier twisthandstand. Ook hebben we nog wedstrijd balk gedaan. Op brug heb ik weer 3 reuzen gedaan, die gingen echt super goed.

Zondag: zijn we gaan bowlen en s’ avonds zijn we nog ergens gaan eten, het was heel gezellig.

 

Dit was het weer voor deze week !! Groetjes, Evie

 

 

* Zondag 30 december 07

Heey, iedereen. Hier is mijn nieuwtje van deze week.

 We zijn maandag begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we op sprong yourchenko ( arabier flikflak )  op het blok gedaan. Bij acrobatiek hebben we arabier hurksalto en  arabier streksalto gedaan, daarna hebben Jia Li en ik nog geoefend voor arabier twistsalto. Op vloer heb ik pirouetten en allerlei sprongen geoefend. Op balk ben ik begonnen met flikflakken op de hoge balk, daarna heb ik vanaf de hoge, brede balk arabier hurksalto gedaan. Dubbel flikflak en flikflak loopsalto heb ik op de lage balk gedaan. Op brug heb ik reuzen en zwaai halve draai gedaan. Dinsdag was het kerst, we hebben samen lekkere broodjes gegeten, en we hebben ook nog gekaart, dat was echt heel gezellig. Tweede kerstdag, ik kon weer lekker uitslapen, s’ middags zijn we naar de familie gegaan, dat was ook weer heel gezellig. Donderdag ben ik naar mijn tante gegaan, we hebben samen 2 heel leuke girafjes uit een plank gezaagd, en geschilderd, ze zijn nu echt super mooi !! Vrijdag gingen mijn moeder en ik winkelen, ik heb een hele leuke knuffel, een kussen en een boek van hoe overleef ik ……… Ik heb zaterdag niet echt veel gedaan, ik heb wel  nog geschilderd. Zondag zijn we nog naar een verjaardag geweest daar was het heel gezellig.

Dit was het weer voor deze week. Groetjes Evie, ik wens iedereen een gezond en gelukkig 2008 !!!

 

* Zaterdag 22 december

 

Maandag: We zijn begonnen met de warming-up van Chantal, na de warming-up hebben we op acrobatiek arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt & arabier twistsalto gestrekt gedaan. Daarna hebben we nog eventjes arabier streksalto & arabier streksalto halve draai ofzoiets gedaan. We hebben ook nog choreografie op de balk, en pirouetten op de vloer gedaan. Op sprong hebben we over een blok yourchenko gedaan. Op brug ben ik begonnen met reuzen op de brug, ik had 2 reuzen achterelkaar gedaan. Op de lage brug heb ik ook nog losom handstand, en op de bovenste legger heb ik nog kiphandstand gedaan, dat ging allemaal heel goed.

Dinsdag: We hadden geen training, ik heb met een paar vrienden geschaatst op de schaatsbaan.

Woensdag: We hadden les van Nico, we zijn begonnen met de warming-up. Na de warming-up hebben we op sprong over een blok yourchenko ( arabier flikflak ) arabier en overslag. Daarna heb ik nog in de kuil gesloten open salto gedaan, die ging heel goed, dus ik deed er nog een salto bij. Bij acrobatiek hebben we flikflak, arabier flikflak, arabier hurksalto, arabier streksalto & arabier twistbeweging gedaan. We hebben ook nog even in de kuil arabier streksalto & arabier streksalto half draai. Op balk zijn Jia Li en ik begonnen op de vloer met arabier hurksalto 8 keer en daarna vanaf de balk. Op de hoge balk hebben we flikflakken gedaan, en op de lage balk losse radslag. Op brug zijn we begonnen met zwaai halve draai. Daarna hebben we nog kiphandstand gedaan, en ook nog op de hoge stok.

Donderdag: Nico was op stage met zijn groep, dus hadden Saskia en ik les van Veronica. Na de warming-up heb ik sprong gedaan over de pegasus met dikke mat overslag salto en thukahara, daarna heb ik nog over een blok yourchenko hurksalto gedaan. Op brug ben ik begonnen met kiphandstand, daarna zolendraai die was 3 keer gelukt met aanspringen en dan kiphandstand. Ik had ook nog losom handstand en reuzen gedaan, dat ging allemaal heel goed.

Vrijdag: We zijn gewoon met de warming-up begonnen, na de warming-up hebben we balk gedaan. Op de balk heb ik flikflak op de hoge,dunne balk gedaan, op de brede balk heb ik arabier hurksalto en arabier streksalto vanaf de balk gedaan. Op de lage balk heb ik nog dubbel flikflak gedaan en op de vloer nog flikflak loopsalto. Op de brug ben ik begonnen met reuzen, ik had er 2 achterelkaar gedaan, dat ging heel goed. Ik heb ook nog zwaai halve draai, kiphandstanden & losom handstand. We hebben ook nog twee oefeningen op vloer gedaan. Op sprong heb ik yourchenko hurksalto gedaan. En op acrobatiek heb ik arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto & arabier twistsalto gestrekt. Ik heb ook nog bij de kuil arabier flikflak dubbelsalto gedaan.

Zaterdag: We zijn begonnen met de warming-up van Chantal. Na de warming-up hebben we op sprong yourchenko ( arabier flikflak ) over een blok gedaan. Op acrobatiek hebben we arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt & arabier twistsalto gestrekt gedaan. Ik heb ook nog bij de kuil arabier flikflak dubbelsalto gedaan. Bij de barre hebben we choreografie gedaan, en op de balk hebben we onze oefeningen gedaan. Op brug zijn Jia Li en ik begonnen met reuzen. Ik had 2 reuzen achterelkaar voor Jia Li was dit de eerste keer, dat ging heel goed.

Dit was het weer voor deze week, groetjes, Evie

 

 

*Zondag 16 december

Heey, iedereen. Hier is mijn nieuwtje.

Maandag: We zijn begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we op acrobatiek arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en arabier twistsalto gestrekt met half draai. Met arabier twistsalto gestrekt viel ik op mijn nek, ik heb daarom nog even bij de kuil arabier twistsalto gehurkt gedaan. Daarna hebben we op de balk choreografie gedaan. We hebben ook nog geoefend voor de springwedstrijden voor zaterdag, eerst hadden we vloer gedaan, ik had voor de eerste keer salto uitstap arabier flikflak hurksalto gedaan. Op trampoline had ik dubbelsalto voorover gedaan, dat ging echt super goed. Op brug hebben Jia Li en ik gereusd, gelosomt en kiphandstand gedaan. Bij sprong heb ik over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan.

Dinsdag: We hadden geen training, ik heb met een vriendinnetje gespeeld. ’ s Avonds hebben we nog voor de demonstratie geoefend.

Woensdag: We trainden dit keer maar 2 uur, want daarna gingen sommige nog oefenen voor de demonstratie. Na de warming-up hebben we over een hoog blok yourchenko ( arabier flikflak ) arabier & overslag gedaan. Daarna hebben we op brug reuzen en kiphandstanden gedaan. We hebben ook nog voor de springwedstrijden geoefend. Met vloer was Saskia gevallen met salto uitstap, ze had heel erg pijn aan haar knie.

Donderdag: Had ik alleen met Veronica getraind. Ik begon gewoon met de warming-up, daarna heb ik brug gedaan. Ik begon met losom handstand in de bandjes met hulp. Daarna had ik voor het eerst met hulp losom handstand op de brug gedaan, dat ging echt super goed. Op de hoge brug heb ik alleen reuzen gedaan. En op de lage brug is mijn zolendraai 1 keer gelukt met aanspringen. Op sprong heb ik thukahara met dikke mat en overslag salto met zacht mat gedaan. Dat ging ook heel goed.

Vrijdag: Helaas was er geen training, ik heb wel met een paar vrienden geschaatst op de schaatsbaan.

Zaterdag: Was er ook geen training, maar ik mocht met Thieu mee en Laurette, Naomi en Sammy Jo ook. Thieu ging naar Voerendaal want daar moesten wij weer alles voordoen. Op sprong moesten we overslag voordoen. En op brug hebben we losommen, buikdraaien, kiphandstanden met gesloten en open benen & zwaaien aan de hoge legger. Op vloer hebben we spagaatsprongen, kadetten & wissel half.

Dat was het weer voor deze week. Groetjes, Evie !! 

 

*Zondag 9 december 2007

Heey, iedereen, hier mijn nieuwtje.

Maandag: we zijn begonnen met de warming-up van Chantal, flikflak loopsalto ging bij mij heel goed. Na de warming-up hebben we acrobatiek gedaan, we zijn eerst in de kleine trampoline arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt & arabier twistsalto gestrekt met halve draai gaan doen, dat ging heel goed. Daarna heb ik nog bij de kuil arabier flikflak dubbelsalto gedaan. Op sprong heb ik over de pegasus thukahara en overslag salto met zachte mat gedaan, en daarna hebben we nog even op een blok overslag en arabier gedaan. Op brug hebben Jia Li en ik weer reuzen alleen gedaan, dat ging heel goed. We hadden ook nog choreografie op de balk gedaan.

Dinsdag: er was geen training, ik heb met een vriendin afgesproken, dat was heel leuk!

Woensdag: SINTERKLAAS!!! Op school hebben we surprise gedaan, ik had een heel leuk make-up doos gekregen die was heel mooi versierd. Zelf had ik voor een jongen een hockeystick gemaakt. Op turnen hadden we les van Nico, na de warming-up hebben we sprong gedaan. yourchenko ( arabier flikflak ) ging dit keer niet zo goed, maar overslag en arabier wel. We hebben ook nog eventjes in de grote trampoline gesloten open salto en nog een salto gedaan, die ging super goed, voor Jia Li was dit de eerste keer. Na sprong hebben we balk gedaan, we begonnen met afsprong eerst hebben we op de grond 8 keer arabier hurksalto gedaan, daarna op de balk. Op de hoge balk hebben we flikflakken gedaan, dat ging heel goed. Daarna hebben we op de grond flikflak loopsalto gedaan. Op brug hebben Jia Li en ik 5 reuzen achterelkaar gedaan, met hulp, dat ging heel goed. We hebben ook nog streksalto af gedaan. Bij acrobatiek hebben we flikflak, arabier flikflak, arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt, dat ging heel goed.

Donderdag: We hadden vrij van school, dus ik had lekker uitgeslapen. Op de training begonnen we met de warming-up van Chantal, die ging heel goed. Na de warming-up hebben we langs de barre choreografie. We deden eerst op de vloer pirouetten, en daarna op de balk, wedstrijd balk en gewoon balk ging ook super goed. Op sprong hebben we yourchenko (arabier flikflak) en arabier twistrol over een blok gedaan. Bij brug hebben Saskia en ik eventjes reuzen gedaan, en daarna zwaai halve draai, kiphandstand en losommen. Bij acrobatiek hebben we vanaf de band streksalto achterover en twistsalto gedaan, daarna hebben we nog bij de kuil arabier streksalto, arabier dubbelsalto en arabier twistsalto, dat ging heel goed.

Vrijdag: hebben we na de warming-up balk gedaan, ik begon met flikflakken op de hoge balk. Daarna heb ik flikflak flikflak en flikflak loopsalto op de lage balk gedaan, dat ging heel goed. Op de hoge balk heb ik arabier hurksalto en arabier streksalto gedaan. Ik heb ook nog pirouetten gedaan. Op brug begonnen Jia Li en ik met kleine losommetjes met hulp op de brug , daarna hebben we op de hoge stok reuzen, bij ons allebei waren er 2 gelukt. Wedstrijd vloer ging ook heel goed. Op sprong heb ik over de pegasus overslag salto en thukahara met zachte mat gedaan, dat ging allebei heel goed. We waren eerder gestopt want we deden nog surprise, ik had Chen. Ik had een T-shirt met daarop een turnster, en op de achterkant I Love Turnen getekend. Clarissa had mij, ze had een gedicht van bijna 2 pagina’s vol, ik had oorbellen en haarstiekjes gekregen.

Zaterdag: we begonnen met de warming-up van Chantal, daarna hebben we met Nico acrobatiek gedaan, we deden flikflak, arabier flikflak, arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en ik deed nog arabier twistsalto gestrekt met half draai. Op sprong heb ik over de pegasus overslag salto met zachte mat en thukahara met dikke mat gedaan, dat ging heel goed. Bij wedstrijd balk hebben Jia Li, ik & Saskia 3 oefeningen op de hoge balk gedaan. Bij brug begonnen Jia Li en ik met reuzen, daarna losommen en toen nog even kiphandstanden. Na de training was Jia Li nog met mij gaan spelen, we hebben allebei ons nieuwe Nintendo spel gespeeld.Zaterdag 1 december

 

Heey, iedereen.

 

Maandag: we waren maar met z’n vieren, omdat die andere meisjes de vorige dag wedstrijd hadden waren ze er niet. We hebben dus niet de warming-up van Chantal gedaan, na de warming-up hebben we nog eventjes schroeven en stut gedaan. Bij acrobatiek hebben we arabier tot ruglig, losse arabier, flikflak en arabier flikflak gedaan. We hebben daarna nog in de kleine trampoline: arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt & arabier twistsalto gestrekt met halve draai gedaan. Op sprong heb ik overslag salto met een zachte mat gedaan en thukahara met een dikke mat, dat ging echt super goed. Bij brug ben ik begonnen met zwaai halve draai. Daarna heb ik met hulp van Veronica reuzen gedaan, dat ging heel goed. Op de lage stok heb ik nog kiphandstanden en losommen gedaan, op het laatst heb ik nog in de bandjes losom handstand met hulp gedaan. En nog stalder geoefend.

Dinsdag: we hadden geen training, ik heb met een paar vriendinnen surprise gedaan. Ik had een beschimmeld brood gegeven en daar zaten dan alle cadeaus in. ’ s Avonds hebben we nog pannenkoeken gegeten, het was heel gezellig.

Woensdag: hadden we les van Nico na de warming-up hebben we op sprong over een hoog blok yourchenko ( arabier flikflak) arabier en overslag gedaan. Bij de kuil heb ik nog opensalto gedaan, die ging heel goed dus ik mocht met nog een salto erachteraan, dat ging ook goed. Op brug was Saskia haar leertjes vergeten, dus die is in de bandjes gaan werken. Ik en Jia Li begonnen met zwaai halve draai. Daarna hebben we nog boven de kuil streksalto af gedaan. We zijn ook nog op de lage brug kiphandstanden gaan doen. Daarna zijn we boven de kuil gaan reuzen met hulp van Nico. Eerst 1 reus dan 2 enz. tot de 5, dat ging heel goed. Bij acrobatiek hebben we flikflak tot ligsteun en arabier flikflak gedaan. En nog arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en arabier twistsalto gestrekt met half draai, dat ging goed. Op balk zijn we begonnen met op de grond 8 keer arabier salto te doen en daarna op de lage balk. Op de hoge balk heb ik flikflakken gedaan, dat ging heel goed. Op de grond nog flikflak loopsalto. En op de lage balk losse radslag, dat ging allemaal heel goed.

Donderdag: Nico was er vandaag niet, dus we hebben met Chantal getraind. Na de warming-up hadden we choreografie, wedstrijd balk en gewoon balk gedaan, dat ging goed. Op sprong hebben we over een blok yourchenko ( arabier flikflak ) arabier en overslag gedaan. Daarna heb ik nog bij de blokkenkuil opensalto gedaan, die ging weer heel goed. Dus ik deed er nog een salto bij. Op acrobatiek hebben we bij de kleine trampoline arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt, dat ging heel goed. Op brug heb ik zwaai halve draai en kiphandstand 3 keer achterelkaar, dat ging heel goed. 

Vrijdag: hebben we na de warming-up balk gedaan. Ik begon gewoon met flikflakken, daarna hebben Saskia en ik vanaf de hoge brede balk arabier hurksalto gedaan, dat ging echt super goed. dubbel flikflak had ik dit keer op de lage balk gedaan. flikflak loopsalto ging heel goed. losse radslag had ik op de lage balk gedaan, dat ging heel goed. Ik had op vloer 2 hele mooi oefeningen. Op sprong heb ik overslag salto en thukahara met mat gedaan, dat ging heel goed. Bij acrobatiek hebben we eerst in de kleine trampoline arabier hurksalto, arabier streksalto, arabier twistsalto gehurkt, arabier twistsalto gestrekt en ik heb nog arabier twistsalto gestrekt met half draai gedaan, daarna heb ik nog bij de blokkenkuil arabier flikflak hurksalto en arabier flikflak dubbelsalto gedaan, dat ging heel goed. Op het laatst heb ik nog op de grote trampoline dubbelsalto voorover gedaan.

Zaterdag: hadden heel veel meisjes wedstrijd, dus we waren maar met z’n zessen. We hadden wel gewoon de warming-up van Chantal gedaan. Daarna hebben Jia Li en ik over de pegasus gesprongen ik heb overslag salto en thukahara gedaan, dat ging heel goed. Op brug hebben Jia Li en ik reuzen helemaal alleen gedaan, dat was echt super gaaf! Zwaai halve draai en kiphandstand ging ook heel goed. Ik had trouwens nu 4 keer kiphandstand achterelkaar. Bij acrobatiek ging mijn arabier twistsalto gehurkt en arabier twistsalto gestrekt met half draai heel goed. Op het laatst heeft Saskia uitgedeeld omdat ze jarig is, we hebben een tasje gekregen met daarop een heel leuk olifantje.

Dat was het weer voor deze week. Groetjes, Evie!!!

 

*Zaterdag 24 november 2007

Heey, iedereen

Maandag: hebben we de warming-up van Chantal gedaan, mijn boogje voorover ging heel goed. Na de warming-up hebben we acrobatiek gedaan, ik heb toen arabier flikflak dubbelsalto, arabier flikflak streksalto en arabier twistsalto gedaan. Jia Li en Saskia hebben zondag wedstrijd dus die deden op alle toestellen een paar oefeningen. Op sprong hebben we over de pegasus met plank overslag en thukahara gedaan, dat ging echt heel goed. Op brug hebben Jia Li en ik gereusd met hulp van Nico, we deden het bijna alleen. Bij wedstrijd vloer hebben we 1 oefening met series gedaan en 1 zonder series. Op het laatst hebben Jia Li en Saskia nog op balk hun oefeningen gedaan. En heb ik nog in de grote trampoline anderhalf schroef en dubbelsalto voorover gedaan, dat ging goed.

Dinsdag: hadden we geen training.

Woensdag: hadden we les van Nico, we begonnen gewoon met de warming-up. Daarna zijn we op sprong over een hoog blok yourchenko(arabier flikflak) arabier & overslag gaan doen, we hebben ook nog eventjes bij de kuil open salto gedaan, dat ging heel goed. Op balk hebben we eerst op de grond een paar keer arabier salto gedaan en daarna op de balk. Op de hoge balk hebben we nog flikflakken gedaan, dat ging best wel goed. Flikflak loopsalto had ik nog op de grond gedaan. We hebben ook nog twistkoprol op een mat gedaan. Jia Li en ik hebben nog op de grondbalk losse radslag gedaan, dat ging heel goed. Na balk hebben we acrobatiek gedaan, we begonnen op de kleine band met achteruit salto en vooruit salto. We hebben ook nog arabier flikflak, flikflak & flikflak twistbeweging geoefend. Op brug begonnen Jia Li en ik met reuzen en afsprong met hulp, dat ging heel goed. We hebben ook nog zwaai halve draai en kiphandstand gedaan.

Donderdag: trainden we met de groep van Nico mee, we begonnen met de warming-up van Chantal. Daarna zijn we langs de barre ballet gaan doen, en op de balk nog choreografie, wedstrijd balk en gewoon balk. Op sprong zijn we begonnen met open salto in de blokkenkuil, dat ging heel goed. Daarna hebben we nog over de pegasus

overslag gedaan.  Bij acrobatiek hebben we arabier flikflak, arabier salto, arabier streksalto, arabier twistsalto & arabier twistsalto gestrekt gedaan, dat ging heel goed. Op brug ben ik begonnen met zwaai halve draai. Daarna hebben Jia Li en ik gereusd met hulp van Nico, die ging heel goed. We zijn ook nog gaan kippen.

Vrijdag: was het heel koud in de turnhal. Na de warming-up hebben Jia Li en Saskia wedstrijd balk gedaan, en wij gewoon balk. Ik begon met flikflakken, dat ging heel goed. Daarna heb ik op de lage balk afsprong gedaan. Op sprong hebben we met plank over de pegasus overslag en thukahara gedaan, thukahara deden we met mat. Bij brug heb ik 3 keer kiphanstand zonder gordel achterelkaar gedaan. Op het laatst hebben we nog in de grote trampoline schroeven gedaan.

Zaterdag: was de verwarming kapot ( het was ijskoud) dus we hebben met jassen aan de warming-up van Chantal gedaan, dat was wel grappig. Na de warming-up hebben we sprong gedaan, Jia Li en Saskia hebben over de pegasus gesprongen voor de wedstrijd. Ik heb in de kleine trampoline schroeven gedaan, dat ging heel goed.  Daarna hebben we acrobatiek gedaan, we hebben arabier tot ruglig, losse arabier & flikflak gedaan. Langs de barre hebben we nog choreografie gedaan. Bij wedstrijd balk viel ik er telkens bij piruotte af. Op brug ben ik begonnen met zwaai halve draai, daarna heb ik nog met Veronica’s hulp reuzen gedaan en kiphandstanden, dat ging heel goed.

Dit was het weer voor deze week!

 

 

* Zaterdag 17 november ’07

Heey iedereen.

Maandag: zijn we begonnen met de warming-up van Chantal, na de warming-up zijn we naar acrobatiek gegaan. Daar hebben we arabier tot ruglig, flikflak, losse arabier & arabier flikflak gedaan, helaas hadden we geen tijd meer voor arabier flikflak dubbelsalto. Op sprong hebben we over de pegasus overslag salto & thukahara gedaan, thukahara hadden we met mat gedaan. Bij brug hebben we gereusd boven de blokkenkuil, dat ging heel goed. 

Dinsdag: hadden we geen training, ik heb toen met 2 vriendinnetjes afgesproken.

Woensdag: hebben we op school de rapporten meegekregen, die van mij was wel goed. Op de training hadden we les van Nico, we begonnen gewoon met de warming-up daarna sprong, we hebben over een hoog blok yourchenko(arabier flikflak) overslag & arabier gedaan. Op brug hebben we streksalto van de brug afgedaan. Bij acrobatiek heb ik anderhalf schroef gedaan, dat ging echt super goed. Ook hebben we nog arabier flikflak streksalto & arabier flikflak twistsalto gedaan, dat ging ook wel goed.

Donderdag: hadden we met de groep van Nico meegetraind, we hadden de warming-up van Chantal gedaan, die ging heel goed. Daarna gingen we naar brug, we hebben toen zwaai halve draai, reuzen, kippen & losommen gedaan. We hebben ook nog op de trampoline schroeven, dubbelsalto voorover en achterover gedaan, dat ging heel goed.

Vrijdag: Op balk heb ik flikflakken, afsprong, flikflak flikflak, flikflak loopsalto & geschroefde flikflak gedaan. Flikflak flikflak had ik op een hogere balk gedaan. We hadden op brug losommen, reuzen en zwaai halve draai gedaan. We stopten om kwart voor 7 omdat we ons nog klaar moesten maken voor de foto.

Zaterdag: hadden veel meisjes een wedstrijd, we waren dus maar met z’n vieren, we begonnen met de warming-up van Chantal. Op acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto en arabier twistsalto gedaan, dat ging wel goed. Bij wedstrijd balk hebben we 5 oefeningen gedaan, en daarna 2 met tijd. Bij wedstrijd vloer hadden we 1 oefening met series gedaan, en de andere zonder series, dat ging ook heel goed. Op het laatst heb ik nog op brug zwaai halve draai, reuzen en kippen gedaan.

Dat was het weer voor deze week groetjes Evie

 

* Zondag 11 november

 

Maandag: hebben we de warming-up van Chantal gedaan, mijn flikflak loopsalto ging weer heel goed. Bij acrobatiek hebben we arabier tot ruglig, losse arabier en arabier flikflak gedaan, daarna hebben we nog bij de kuil arabier flikflak salto, arabier flikflak streksalto, arabier twistsalto en ik heb ook arabier flikflak dubbelsalto gedaan, dat ging heel goed. We hebben ook nog bij de barre choreografie gedaan, dat ging ook goed.

Dinsdag: hadden we geen training, ik heb lekker rustig aangedaan.

Woensdag: hadden we les van Nico, we begonnen gewoon met de warming-up. Daarna zijn we nog op de band vooruit en achteruitsalto’s gaan doen en in de kleine trampoline streksalto voorover en twistkoprol. Na de warming-up zijn we sprong gaan doen, we hebben over een blok yourchenko(arabier flikflak)  arabier en overslag gedaan. Op balk begonnen we met afsprong arabier kaats, arabier salto en arabier streksalto gedaan, dat ging heel goed, ik moet nu mijn flikflak weer met mijn andere been gaan doen, want dat was toch beter. Op brug ben ik begonnen met kiphandstand met gordel, en daarna zonder gordel. Op het laatst hebben we nog streksalto (afsprong) gedaan, dat ging niet zo goed.

Donderdag: voelde ik me niet zo lekker, ik ben thuis gebleven en heb uitgerust.

Vrijdag: zijn we na de warming-up naar balk gegaan, ik had flikflak loopsalto op de grondbalk gedaan, dat ging heel goed. Ook hebben Jia Li en ik losse radslag op de grondbalk gedaan. Op de brug hebben Jia Li en ik reuzen op de hoge stok met hulp gedaan, en losommen op de brug, dat ging allemaal heel goed. Bij sprong hebben we over 2 hoge blokken thukahara en yourchenko(arabier flikflak) en ik heb nog overslag salto gedaan, yourchenko vond ik nog een beetje eng. Bij acrobatiek hebben we losse arabier, arabier tot ruglig, flikflak, arabier flikflak en ik heb nog arabier flikflak dubbelsalto gedaan, dat ging heel goed.

Zaterdag: Onder de warming-up van Chantal heb ik met Veronica gereusd op de brug, die ging heel goed hij was bijna alleen. Bij wedstrijd balk ging mijn oefening heel goed. Op brug hebben we gelosomt in de bandjes en gereusd op de brug, dat ging weer heel goed.

Zondag: gaven Nico en Veronica een beetje uitleg aan andere trainers en trainsters, dus moesten Saskia, Jia Li en ik alles voor doen, dat duurde van 10 uur tot half 3. Eerst moesten al die trainers en trainsters alles waar ze meer over wouden weten op een bord schrijven, en ze hadden nog 1 uur gepraat, dus toen mochten wij nog spelen. Ik moest op vloer en balk en  Saskia en Jia Li op sprong en brug. Op het laatst kregen we nog een ketting met een turnstertje eraan.

Dat was het weer voor deze week. Groetjes, Evie

 

 

*Zondag 4 november

Hey, iedereen. De herfstvakantie is helaas weer afgelopen, we moeten weer allemaal vroeg uit bed.

Maandag: Saskia was weer terug van vakantie. We hebben de warming-up van Chantal gedaan. Na de warming-up zijn we op acrobatiek begonnen, ik had arabier flikflak dubbelsalto alleen gedaan, die ging echt super goed. Op brug hebben Jia Li en ik weer gereusd met hulp van Veronica, dat ging heel goed. Ook heb ik losom handstand alleen gedaan in de bandjes. Op sprong hebben we weer over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan. Thukahara deden we met mat. We hebben bij band nog dubbelsalto voorover en achterover gedaan. Op het laatst hebben we in de kleine trampoline schroeven gedaan.

Dinsdag: ’s Morgens hebben we op school ontbeten, dat was heel lekker. ‘s Middags hebben we in pompoenen gezichtjes gesneden, ik had een pompoen met allemaal bubbeltjes en hij was heel dik. Dus de juffrouw moest met het broodmes het bovenste stuk eraf snijden. Toen ik met het gezichtje bezig was sneed ik in mijn vinger, ik had er een pleister om gedaan. Uiteindelijk was hij heel mooi geworden.

Woensdag: hadden we lekker vrij van school, ik heb tot half 9 uitgeslapen. Om half 2 ben ik weer gaan turnen, we hadden les van Nico. We zijn gewoon met de warming-up begonnen, na de warming-up hebben we over een blok yourchenko ( arabier flikflak ) arabier & overslag gedaan. Op brug zijn Jia Li en ik begonnen met kiphandstand met gordel en zonder gordel.Toen we gingen losommen, kwam er bloed uit die snee. Ik ben toen in de bandjes gaan reuzen en losom handstand 5 keer achterelkaar met hulp, dat ging wel goed. Bij acrobatiek hebben we flikflak, losse arabier, arabier tot ruglig & arabier fliklak, we hebben ook nog bij een zachte mat arabier flikflak salto, arabier flikflak streksalto & arabier flikflak twistsalto gedaan, dat ging heel goed. We hebben nog vanaf de band dubbelsalto voorover en achterover gedaan. Op balk zijn we begonnen met afsprong, we hebben arabier kaats en arabier hurksalto gedaan, we hebben het ditkeer zonder matjes gedaan. Daarna zijn we op de hoge balk flikflakken gaan doen, dat ging echt super goed.

Donderdag: was Nico met Vera en Julie naar Frankrijk vertrokken, zij hadden een wedstrijd. We trainden gewoon met Veronica, we deden wel de warming-up van Chantal. Na de warming-up gingen we ballet aan de barre doen, en daarna op de balk choreografie & sprongen. We hebben ook nog geoefend voor de springwedstrijden, dat ging ook wel goed.

Vrijdag: hadden we geen training, ik heb met een vriendinnetje een film gekeken.

Zaterdag: We hebben weer de warming-up van Chantal gedaan, mijn flikflak loopsalto ging heel goed. Na de warming-up zijn we weer ballet aan de barre en choreografie op de balk gaan doen. Bij wedstrijd balk heb ik piroutte met mijn verkeerde en goede been gedaan, ook hebben we op de lage balk 2 oefeningen gedaan met tijd, dat ging heel goed. We hebben nog ook nog voor de springwedstrijden geoefend. Na de training waren Jia Li en ik naar Saskia gegaan, we hebben daar wat gegeten en ons omgekleed voor de wedstrijd. We hoefden alleen minitrampoline want voor lange mat waren we al geplaatst voor het NK in Franeker. Toen we er waren, begonnen we ons een beetje warm te maken, want we waren al snel aan de beurt. Er was niemand gevallen, bij de uitslag waren we 1ste dus we mochten door naar het NK.

Dit was het weer voor deze week, groetjes Evie!

 

*Maandag 29 okt.   

 

Hey, iedereen. Deze week is het herfstvakantie gelukkig moeten we ‘s middags trainen, want dan kunnen we lekker uitslapen.

Maandag: We waren maar met z’n vijven, Saskia en Isa waren op vakantie. We hadden niet de warming-up van Chantal  gedaan, want zij was ook vakantie. Ik weet niet meer  wat de volgorde was maar dat maakt niet uit. Bij de sprong heb ik over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan, dat ging heel goed, dus toen mochten Jia Li en ik met een zachte mat in de kuil thukahara gaan doen. De eerste keer kwam ik klem te zitten tussen de zachte mat en nog een harde mat die tegen de muur opstond. Maar de andere keren gingen wel goed. Bij acrobatiek heb ik weer arabier flikflak dubbelsalto met hulp gedaan, die ging heel goed. Bij balk was ik begonnen met flikflakken, daarna afsprong dat ging allemaal wel goed. Na de training was Jia Li bij ons gaan slapen, we lagen om 11 uur nog te kletsen.

Dinsdag: waren we om 8 uur wakker, we hebben toen nog gekletst tot kwart voor 9. We zijn nog naar het bos gegaan met Yazz (mijn hond) daar hebben we met een bal gegooid en hem door gaten laten springen, we zijn ook nog naar een soort dierenparkje geweest, daar staan paardjes, kippen, geiten en hertjes. Bij de training waren we maar met z’n drieën Chen ik en Jia Li.  We hadden les van Nico, we begonnen gewoon met de warming-up, Nico was nog met de meisjes van groep 1 bezig want hun trainde tot 5 uur. Na de warming-up begonnen we met acrobatiek we hebben flikflak, losse arabier, arabier tot ruglig, arabier flikflak, arabier flikflak salto, arabier flikflak streksalto & arabier flikflak twistsalto gedaan. Daarna hebben we nog op de kleine band salto voorover en achterover gedaan en op de grote band dubbelsalto voorover en achterover. Bij de kleine trampoline hebben we nog eventjes twisthandstand gedaan. Op de brug hebben we kiphandstand zwaai halve draai & afsprong gedaan. Bij afsprong hebben we streksalto en daarna dubbelsalto gedaan, voor Jia Li was dit de eerste keer, het ging super goed. We zijn daarna nog in de bandjes gaan reuzen en losommen. Bij het losommen deden we met hulp losom handstand 5 keer achterelkaar, dat ging heel goed. Bij balk ben ik begonnen met 5 keer arabier kaats 5 keer arabier hurksalto en 5 keer arabier streksalto van de balk af, dat ging wel goed. Daarna zijn we fliklakken gaan doen. En twisthandstand en twistkoprol. We konden ons programma niet afmaken want  we moesten ook nog naar sprong. Bij sprong hebben we arabier flikflak en overslag over een blok gedaan.

Woensdag: trainde we met groep 1 mee. We zijn na de warming-up sprong gaan doen, we hebben eerst yourchenko, arabier en overslag over een hoog blok gedaan, daarna hebben we het ook nog op een lager blok gedaan.  Op de brug hebben we streksalto van de brug afgedaan. Helaas mochten we geen dubbelsalto. Bij acrobatiek hebben we arabier flikflak salto arabier flikflak streksalto & arabier flikflak twistsalto gedaan. Na de training is Jia Li weer bij ons komen slapen, ditkeer lagen we al om half 11 te slapen denk ik.

Donderdag: was er geen training. We moesten er vroeg uit want we gingen schaatsen en zwemmen in Den Bosch. We moesten eerst even in de rij staan, daarna moesten we nog eventjes puzzelen met de kluisjes hoe het inelkaar zat. Bij het zwembad was het erg druk, er waren drie glijbanen eentje met een band. Wij hadden geluk dat we in een tweepersoons band mochten zitten. Ik ging achterstevoren op de band zitten, dat was grappig. De andere twee glijbanen gingen ook heel snel. Bij het schaatsen was er z’on helling en een afdaling die was best steil, het ging heel hard. We hebben daar ook een lekker kopje warme chocomel gehad.

Vrijdag:  Bij acrobatiek heb ik weer arabier flikflak dubbelsalto gedaan. De laatste keer stond Veronica er alleen bij, hij ging heel goed. Bij sprong  hebben we over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan, thukahara hadden we met een zachte mat gedaan. En we hebben nog over een blok yourchenko salto gedaan, die ging heel goed. Op brug hebben Jia Li en ik reuzen met hulp van Veronica gedaan. En op balk hebben we zoals altijd gedaan.

Zaterdag: hebben we de warming-up van Chantal gedaan, de meisjes van groep 1 waren er niet, dus we wisten bij het eerste lied nog niet zo goed wat we moesten doen. Bij acrobatiek heb ik arabier flikflak dubbelsalto gedaan, helaas nu niet alleen. Op de brug hebben we weer reuzen met Veronica gedaan, die ging heel goed. Bij sprong hebben we weer over de pegasus gesprongen. En bij balk weet ik het niet meer wat er gebeurd was.

Zondag: zijn we eerst een heel stuk met onze hond gaan wandelen, dat was heel gezellig. Om 2 uur zijn mijn broers gaan carten (met z’on autootje racen) en mijn moeder en ik zijn naar de musical Narnia geweest, die was heel mooi.

Het is een beetje een laat nieuwtje maar dat maakt niet uit, groetjes, Evie

  

*Zondag 21 okt.

 Hey, iedereen

Vorige week, met de springwedstrijden was ik op de lange mat 5e en op mini trampoline 6e. En de foto’s van de demonstratie in Maastricht staan er ook op.

Maandag: had onze juf een vrij, dus toen hadden we een andere juf. Met de training begonnen we met de warming-up van Chantal, handstand heffen ging heel goed. Na de warming-up begonnen we met acrobatiek. We hebben losse arabier, arabier tot ruglig, flikflak, arabier flikflak en arabier flikflak salto gedaan, Veronica zei dat ik de volgende keer dubbelsalto mocht doen met hulp. Bij de sprong heb ik over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan, daarna heb ik nog over een blok yourchenko salto gedaan. We hebben op de balk choreografie gedaan, ik had pirouette op de hoge dunne balk gedaan, daarna hadden we nog bij de barre choreografie op muziek gedaan. Daarna brug, ik begon met kiphandstand in de gordel. Daarna heb ik streksalto van de brug en zwaai halve draai gedaan, bij streksalto mocht ik helaas geen dubbelsalto. In de bandjes heb ik gereusd en losom handstand met hulp gedaan. Op het laatst hebben we nog in de kleine trampoline schroeven gedaan.

Dinsdag: hadden we geen training. Ik heb met 2 vriendinnetjes afgesproken, we hebben met het konijn gespeeld, en we hebben nog buiten gespeeld, het was heel gezellig.

Woensdag: was er geen training, ik heb rustig aan gedaan. ’s avonds moesten we eigenlijk nog oefenen voor de demonstratie in Duitsland, alleen ik doe niet mee want het is een beetje druk.

Donderdag: hebben we met groep 1 meegedaan, we begonnen met de warming-up van Chantal, het derde liedje hadden we op de balk gedaan, dat was wel grappig. Na de warming-up hebben we choreografie langs de barre op muziek gedaan, daarna hebben we nog gewoon op de vloer pirouette gedaan, en toen dat goed ging op de balk. We deden daarna nog wedstrijd balk en gewoon balk. Dat ging heel goed. Bij acrobatiek hebben we arabier flikflak hurksalto – arabiar flikflak streksalto en arabier flikflak twistsalto gedaan, dat ging wel goed. Bij sprong hebben we arabier flikflak, overslag en arabier over een blok gedaan. Bij brug heb ik dubbelsalto van de brug afgedaan, Saskia streksalto maar die ging ook super goed. Jia Li was haar leertjes vergeten, dus is ze in de bandjes begonnen.  

Vrijdag: we hadden de normale warming-up gedaan, we deden er ook stutten en flikflakken erin. Na de warming-up begonnen we met balk, we maakten een rondje. Op alle balken deden we flikflakken. Daarna afsprong we hebben eerst een paar keer arabier kaats gedaan, daarna arabier hurksalto en daarna arabier streksalto. Bij acrobatiek zijn we begonnen met arabier tot ruglig, losse arabier, flikflak en arabier flikflak. We hadden ook nog 2 matjes bij de kuil gelegd, daar hebben we arabier flikflak hurksalto en arabier flikflak streksalto gedaan, met hulp van Veronica heb ik arabier flikflak dubbelsalto gedaan, die ging heel goed. Bij brug heb ik zwaai halve draai en kiphandstand gedaan.

Zaterdag: alleen Maud was er van groep 1 dus die heeft met ons meegetraind. Dat was leuk. We begonnen gewoon met de warming-up. Ik weet niet meer hoe de volgorde was maar dat maakt niet uit. Bij acrobatiek begonnen we met arabier flikflak hurksalto, arabier flikflak streksalto en arabier flikflak twistsalto ik en Maud mochten weer arabier flikflak dubbelsalto, dat ging heel goed. We hebben ook nog wedstrijd vloer gedaan, we moesten eerst het 1ste deel tot aan de serie en dan het 2de deel tot aan de serie doen en dan het einde. We hadden het een keer op muziek gedaan. Bij brug heb ik met Dorien gereusd, ik heb ook kiphandstand en zwaai halve draai gedaan. Verder hebben we nog bij de sprong over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan, dat ging ook allemaal goed.

Dat was het weer voor deze week, doei doei groetjes, Evie.  

 

* Zondag 14 okt.

Maandag: trainde we maar tot 6 uur, want we gingen met z’n allen naar de kermis. Ik reed daarheen met Dorien, Quincy en Jia li. Ik was in de Cyber one gegaan, die was 42 meter hoog, die was hartstikke gaaf. Eerst was ik er met Quincy ingegaan en daarna met Jia Li. We hadden ook een suikerspin gekocht, die was heel lekker, en toen we dat opgegeten hadden plakten onze handen dus toen gingen we in de X factory want daar spuiten ze met water, en toen wasten we onze handen. Ik ben ook nog met Clarissa in de Deka Dance geweest die draait heel snel rond, die was ook heel gaaf. En met Saskia ben ik nog in de octopus geweest.

Dindsdag: hoefde ik niet te trainen, we moesten toen de demonstratie laten zien in Maastricht. We moesten 2 knotjes maken, en nog met zo’n oogpotlood en mascara ons opmaken. Om 6 uur en om 8 uur moesten we optreden. Het eerste optreden was nog wel een beetje spannend maar het ging heel goed. Daarna gingen we ook nog naar een paar andere optredens kijken. Toen we daarmee klaar waren gingen we tussen die kraampjes lopen, daar lagen allemaal pennen en labello en zo’n soort dingen. Om 8 uur begon het tweede optreden, ik vond het tweede optreden beter gaan. Ik kwam thuis met een zak vol spullen. Het was heel gezellig.

Woensdag: hadden we gelukkig maar een half dagje school. Bij het turnen begonnen we gewoon met de warming-up. Daarna sprong, we hebben met een plank over een hoog blok arabier flikflak en gewoon arabier gedaan, die ging heel goed. Bij balk ben ik begonnen met afsprong, ik heb 1 keer arabier kaats gedaan en daarna 5 keer arabier hurksalto en 5 keer streksalto. Daarna heb ik op de hoge dunne balk flikflak en fliklak tot op een been gedaan. Bij de mat heb ik flikflak loopsalto gedaan, die ging heel goed. Verder hebben we nog het 1ste en 2de deel voor geschroefde flikflak gedaan, en nog achteruit salto. Daarna gingen we naar acrobatiek. We hebben flikflak, arabier flikflak, en losse arabier gedaan. Bij de brug begon ik met reuzen in de bandjes, en streksalto van de brug af, die ging echt super goed. Dus daarom mochten Saskia en ik dubbelsalto gaan doen met hulp in de blokkenkuil, die ging super goed. Op het laatste hebben we nog geoefend voor de springwedstrijden, dat ging niet zo goed. Toen de training was afgelopen was ik best moe maar we moesten nog een keer naar Maastricht om nog een keer 2 optredens te geven. Ik reed met Jia Li, Chen en Saskia naar Maastricht. Bij het eerste optreden waren Nadieh, Vera en Julie er ook. We deden weer hetzelfde optreden als dinsdag. Toen het eerste was afgelopen gingen we weer tussen die kraampjes lopen, dat was heel gezellig. Toen het tweede optreden ook was afgelopen was ik erg moe!!!

Donderdag: was ik heel moe van dinsdag en woensdag dus ben ik thuis gebleven. Ik heb niet afgesproken, ik heb uitgerust.

 Vrijdag: begonnen we met de warming-up. Bij sprong heb ik over de pegasus overslag salto en thukahara gedaan, dat ging goed. En bij balk heb ik flikflakken, afsprong ( arabier hurksalto en arabier streksalto) gedaan. We hadden ook nog wedstrijd vloer gedaan, dat ging heel goed. Ik weet niet meer zo goed wat we bij brug hadden gedaan.

Zaterdag: hadden we niet de warming-up van Chantal gedaan maar gewoon de normale warming-up gedaan. Na de warming-up begonnen we met wedstrijd vloer, met series. We moesten 2 oefeningen doen, de eerste ging bij mij beter dan de tweede, omdat ik bij de tweede moe was van de eerste oefening. Na vloer hebben we voor de springwedstrijden geoefend, bij loopoverslag arabier flikflak salto had ik pijn aan mijn lies daarom had ik het niet te vaak gedaan. Na de training ging ik naar Jia Li ’s feestje. Saskia en Gohar waren er ook. Eerst hadden we wat gegeten daarna gingen we naar de bioscoop, naar de film Waar is het paard van sinterklaas. Het was een heel leuke film, we zijn daarna nog eventjes naar de kermis in Echt geweest, ik ben met Jia Li in de Cyber one gegaan, de tweede keer durfde Gohar er ook in.

Zondag: moest ik er heel vroeg uit, mijn mama vond het te vroeg. Want we hadden de spingwedstrijden. Het was een uur rijden, we moesten om 8.20 inturnen voor lange mat. Om 11.45 de wedstrijd doen. We waren bij de prijsuitreiking, 1ste bij lange mat. Bij de middag wedstrijd moesten we nog inturnen voor minitrampoline team en individueel lange mat en minitrampoline individueel. Dat ging allemaal heel goed, met het team waren we 2de en individueel weet ik nog niet, dat zie je volgende week wel.  

Dat was het weer voor deze week.

Groetjes Evie, misschien komen er ook nog foto’s van de demonstratie op. 

 

* Zondag 7 oktober ’07

Maandag: zijn we op de training begonnen met de warming-up, die ging heel goed. Bij sprong heb ik weer overslag salto over de pegasus gedaan. Ik had een zweetbandje om mijn knie gedaan want ik had last van de buitenkant van mijn knie, daar zit zo’n botje en die botst steeds tegen het botje van mijn andere knie aan. Bij de brug heb ik kiphandstand met gespreide benen gedaan zonder gordel, en ook nog zwaai halvedraai bij de kuil, dat ging allemaal goed. Daarna heb ik nog in de bandjes gelosomt, en gereust.

 Dinsdag: ben ik niet gaan turnen. Ik heb een beetje uitgerust en ’s avonds heb ik nog mijn huiswerk gemaakt.

 Woensdag: hebben we met Nico getraind, we zijn na de warming-up naar sprong gegaan en toen hebben we arabier flikflak over een hoog blok gedaan en gewoon arabier. Daarna zijn we naar balk gegaan, ik heb eerst 5 keer arabier kaats gedaan toen arabier hurksalto en daarna arabier streksalto, dat ging goed. daarna ben ik flikflakken gaan doen, en flikflak loopsalto alleen toen heb ik gewoon loopsalto gedaan, want ik deed sommige dingen links en sommige dingen rechts, en nu moet ik alles links gaan doen dus ik moet nog even oefenen. Bij acrobatiek heb ik dubbelsalto achterover en voorover gedaan, ik heb ook schroeven en nog thukahara gedaan, dat ging allemaal heel goed. Daarna gingen we naar de brug ik heb in de bandjes op de hoge rekstok kiphandstand met gespreide benen en dan meteen een paar reuzen erachteraan gedaan, en op de lage rekstok nog 5 losomen achter elkaar gedaan, dat ging allemaal heel goed. op de gewone brug heb ik kiphandstanden en zwaai halvedraai gedaan dat ging goed. Daarna heb ik ook nog streksalto van de brug afgedaan, wel met hulp maar die ging echt super goed.

 Donderdag: deden we eigenlijk mee met groep 1 maar die meisjes hadden vrij omdat ze de volgende dagen heel veel moesten trainen. Dus we waren maar met z’n drieën, het was heel rustig. Na de warming-up begonnen we met wedstrijd vloer, we deden met series. Mijn series zijn arabier flikflak flikflak salto & overslag salto, die gingen heel goed. Bij mijn eerste oefening was handstand heffen helaas niet gelukt, maar bij de andere drie oefeningen wel. We hebben ook nog brug gedaan ik heb met Nico gereusd op de brug, die ging heel goed. In de bandjes heb ik gelosomt, ik had er 5 achterelkaar gedaan. Daarna hebben we ook nog streksalto geoefend. De rest van de training ging ook heel goed.

 Vrijdag: kwamen de meisjes uit Roosendaal met groep 1 meetrainen. We begonnen gewoon met onze warming-up. Daarna gingen we naar balk, we maakten een rondje, we deden op alle balken flikflakken. Toen we dat hadden gedaan ging ik arabier hurksalto en arabier streksalto van de balk afdoen. Dat ging allemaal heel goed, alleen in mijn streksalto was ik nog wel een beetje open. Bij de brug begon ik in de bandjes met reuzen en losomen, daarna heb ik nog met mijn leertjes kiphandstand in de gordel gedaan, maar soms ging ik wel te hard.

 Zaterdag: begonnen we met de warming-up van Chantal. Het was niet druk want die andere meisjes moesten later turnen. Ik heb ook nog met Thieu en Robin op de brug gewerkt, ik heb toen twee reuzen achterelkaar gedaan. Bij wedstrijd balk heb ik mijn nieuwe oefening geleerd (niveau 7 ) die ging al goed.

 Zondag: hebben we 2 en halfuur geoefend voor de demonstratie. We hebben ook de pakken gezien en gepast. Na het oefenen hebben ik en mijn moeder nog een stuk gefietst en een ijsje gegeten.

 Dat was het weer voor deze week, groetjes Evie

 

Zaterdag 29 september

Maandag: Ik heb dubbelsalto in de gordel vanaf de band gedaan, dat ging heel goed. Op de brug heb ik met Thieu en Dorien twee reuzen achterelkaar gedaan, soms pakte ik met mijn hand mis maar daarna ging het weer goed. Bij de sprong heb ik over de pegasus overslag salto gedaan, wel met een trampoline plank. We hebben ook nog voor de springwedstrijden geoefend, ik moest net als vorig jaar weer voorop staan, op het laatste mag je twee series zelf bedenken ik had arabier flikflak streksalto & arabier flikflak flikflak salto. Toen we klaar waren reed ik met Dorien (trainster) mee, ik en Quincy hebben veel in de auto gelachen.

 Dinsdag: ben ik niet gaan turnen ik heb met een vriendinnetje afgesproken, we zijn met de hond gaan wandelen, en we hebben nog geplastayiont dat was heel leuk. ’s Avonds heb ik nog geleerd voor een toets, en nog met een paar vrienden verstoppertje gedaan.

 Woensdag: ben ik wel gaan turnen, we hadden les van Nico. Na de warming-up begonnen we met sprong daar hebben we over een hoog blok yourchenko(arabier flikflak), arabier & overslag gedaan, dat ging heel goed. Daarna gingen we naar de balk, eerst deden we 5 keer arabier kaats en toen 5 keer arabier salto vanaf de balk. Daarna heb ik flikflak op een been landen, flikflak sprongetje & sprongetje flikflak sprongetje gedaan, dat ging allemaal heel goed. Bij de brug ging zwaai halvedraai wat minder goed, maar reuzen en losomen in de bandjes ging wel heel goed. Bij de acrobatiek hebben we arabier twist salto gedaan.

 Donderdag: heeft Vera een klein stukje van haar oefening af, het ziet er heel mooi uit. Ik heb thukahara vanuit de trampoline gedaan, die ging super goed. Vanaf de band heb ik nog dubbel vooruit en achteruit gedaan. Bij wedstrijd balk heb ik arabier salto vanaf de balk gedaan. En bij gewoon balk heb ik flikflakken gedaan, dat ging allemaal goed. De laatste drie kwartier hebben we nog voor de demonstratie geoefend, ik heb gehoord dat de vloer daar 8 bij 8 is ( heeeeeeeeel klein) dus dat hebben we ook geoefend, het was nog wel een beetje rommelig.

 Vrijdag: ben ik niet gaan turnen want ik had een kinderfeest. We hebben een cocktail gemaakt, een spel met een kokosnoot, volleybal en nog limbodansen ofzoiets. Dat was allemaal heel leuk.

 Zaterdag: begonnen we met de warming-up daar deed ik een klein stuk niet mee, want ik had een beetje buikpijn. Na de warming-up gingen we naar sprong, daar heb ik over de pegasus overslag salto gedaan. Die ging heel goed. We hebben ook nog wedstrijd balk gedaan, mijn boogje ging redelijk goed, ik moet hem nu met mijn verkeerde been gaan doen. Op het laatste heb ik nog anderhalf schroef gedaan, dat ging ook heel goed.

 Dat was het weer voor deze week. Groetjes, Evie

 

*Zondag 23 september 

Maandag: we hebben de warming-up van Chantal gedaan, daar hadden we ook nog choreografie ingedaan, die ging heel goed. Bij brug heb ik gereusd en gelosomt in de bandjes en ook nog gekipt en zwaai halvedraai, dat ging heel goed. Bij de balk heb ik nog fliflak gedaan en arabier salto vanaf de balk. De rest van de training ging ook heel goed.  

Dinsdag: ben ik niet gaan turnen, ik heb met een vriendin afgesproken dat was ook gezellig. 

Woensdag: hebben we met Nico getraind we waren maar met z’n vieren ik Jia Li Loes en Chen. Bij de kleine trampoline hebben we flikflak twistsalto gedaan tot op je rug en ik heb ook nog anderhalf schroef tot op mijn voeten, dat ging heel goed. Bij de balk heb ik nog geschroefde flikflak eerste en tweede deel gedaan ook heb ik hem tot rijzit gedaan, dat ging ook heel goed. Bij de brug hebben Jia Li en ik nog zolendraai met aanspringen gedaan, eerst deed ik hem nog even met hulp want ik vond hem nog een beetje eng daarna heb ik hem wel alleen gedaan, maar toen had ik hem nog niet met aanspringen. Ik had ook nog zwaai halvedraai met streksalto afgedaan dat deed ik ook nog met hulp, bij het reuzen in de bandjes ging het heel goed, hij ging heel snel en ik had er wel vijf achterelkaar gedaan. Bij de sprong heb ik nog yourchenko over hoog blok gedaan, dat is arabier flikflak over het blok heen, dat ging ook heel goed.  

Donderdag: moest ik eigenlijk wel gaan trainen alleen ik heb mijn voet omgezwikt, dat deed toen best wel pijn. Die middag heb ik uitgerust op de bank.  

Vrijdag: heeft heel de klas warme chocolade melk met een koekje gehad, dat was heel lekker. Na school ben ik toch weer niet gaan turnen, ik heb toch nog een beetje last en ik wil het niet erger maken dus toen heb ik met een vriendinnetje gespeeld, we hebben een spelletje gedaan.  

Zaterdag: moest ik er vroeg uit want ik was gaan turnen. Bij de sprong heb ik over de pegasus overslag salto gedaan, wel met trampoline plank, dat ging heel goed. We hebben ook nog de blak oefeningen gedaan, mijn boogje lukte helemaal niet. Na de training ben ik bij Saskia gaan slapen. We hebben heel veel op de trampoline gesprongen, we hadden ook nog een oefening bedacht. S’avonds zijn we nog frietjes gaan halen, dat was heel lekker. Daarna zijn we naar de musical Ronja de rovers dochter ofzoiets  gaan kijken. Die was heel leuk, hij liep gelukkig wel goed af. Toen we thuis kwamen zijn we meteen naar bed gegaan, want we waren heel moe.  

Zondag: hebben we een schilderij gemaakt voor de turnhal, we hebben ook nog een ijsje gegeten. Toen we naar de turnhal reden, hebben we onderweg nog een ijsje gegeten het was lekker. Bij het turnen, hebben we weer die demonstratie geoefend die ging al een stuk beter als de vorige keer.  

Dat was het weer voor deze week, groetjes Evie. 

 

* Zondag 9 september 

Maandag: Jia Li heeft haar oefening al helemaal af, haar einde ziet er moeilijk uit. Nu is Saskia aan haar vrije oefening begonnen, haar begin is al heel leuk. Bij brug heb ik kip hanstanden en zwaai halvedraai gedaan, dat ging allemaal wel goed. Toen ik daar mee klaar was zijn Jia Li en ik in de bandjes gegaan, we hebben gereusd en gelosomt. Bij het reuzen heeft Jia Li haar record verbeterd in 5 reuzen achterelkaar. Losomen ging bij mij heel goed, de laatste heb ik nog met een buikdraai erachteraan gedaan. Met Nico hebben we sprong gedaan, we hebben een blok, en twee matjes neergelegd, daar deed ik yourchenko salto overheen dat is arabier flikflak salto over het blok heen. Bij de trampoline ging mijn salto voorover met halvedraai heel goed, maar ik ging nog wel een beetje te hard.

Dinsdag: dit is mijn vrije dag, ik heb met een paar vriendinnen afgesproken en toen hebben we wat gedanst. Toen ik terug kwam had ik nog mijn huiswerk afgemaakt en nog even televisie gekeken.

Woensdag: hoefde ik niet naar school ik ben bij mijn vriendin gaan spelen, we hebben een kussengevecht gehouden. Dat was gezellig. Om half 2 ben ik gaan turnen, Veronica komt nooit op woensdag. Dus toen hebben we met Nico getraind,  vanaf de balk ging arabier salto niet zo goed, want ik schoof er steeds met mijn voet af. Bij de trampoline, heb ik weer anderhalve schroef gedaan, ik ging soms nog wel een beetje te hard dan deed ik een koprol achterover, maar het ging wel supergoed. Bij brug ging kiphandstand heel goed, ik kwam niet meer met mijn voeten tegen de grond aan.

Donderdag: was ik met een nieuw meisje meegereden naar het turnen, het was heel gezellig in de auto. We begonnen met de warming-up. Na de warming-up deden we choreografie Saskia ging toen weer verder met haar oefening. Bij wedstrijd balk ging mijn arabier salto van de balk heel goed, ik had ook nog flikflak op de hoge balk met mijn verkeerde been gedaan. We deden ook nog brug daar deden we streksalto in de kuil, alleen dan moesten we zo met een plaat schuiven en daar kwam je dan op. Ik en Saskia hebben bij sprong yourchenko over een heel hoog blok gedaan. Yourchenko is arabier flikflak over een blok of over de pegasus heen.

Vrijdag: was het niet zo’n bijzondere training, het ging wel goed.

Zaterdag: begonnen we met de warming-up ondertussen moest ik met Nico streksalto in de gordel doen, dat ging heel goed. Na de warming-up hebben we nog balk gedaan, daar ging mijn arabier salto weer heel goed. Na de training ging ik met Jia Li mee en toen hebben we daar matrassen neergelegd, en een demonstratie geoefend voor onze ouders. Daarna hebben we nog het turnen op tv gekeken, en we zagen dat Juri van Gelder net geen 1ste was op de ringen, dat was wel jammer. Daarna hebben we Jia Li’s hamster nog verschoond. S’avonds hebben we spaghetti gegeten, het was heel lekker. Daarna kwam mijn moeder me ophalen en toen hebben we nog de demonstratie laten zien, en nog snoep gegooid.

Dat was het weer voor deze week, groetjes Evie!!!

 

*Zondag 2 september 

Deze week ben ik maar 2 keer gaan turnen. Omdat we maar 4 keer training hadden en ik kon 2 keer niet.

Maandag ben ik gaan turnen, bij brug deed ik in de gordels kiphandstanden en 5 kippen achterelkaar, dat ging wel goed. Met hulp van Nico heb ik streksalto van de brug gedaan, en ik heb nog zwaaihalvedraai en afsprong gedaan, dat ging allemaal heel goed. Toen ik daar mee klaar was heb ik nog in de bandjes gereusd, en nog geprobeerd om 5 losomen te doen alleen ik kon er maar 3 achterelkaar. Jia Li’s oefening is al bijna af, en het is al heel mooi. Bij balk heb ik loopsalto alleen gedaan, en ook mijn arabier salto vanaf de balk ging goed. Dinsdag zijn ik en mijn vriendinnen na school gaan winkelen, ik heb een computerspelletje, nagellak, en een rekenmachientje gekocht, het was heel leuk. Woensdag heb ik met een nieuw meisje op school afgesproken we hebben wat gezwommen en op de trampoline geprongen, het was wel leuk.      Donderdag hoefde ik ook niet te gaan turnen, en toen heb ik me verveeld.

 Vrijdag was het gelukkig wel turnen, ik heb bij brug met Nico in de gordel gewerkt daar heb        ik streksalto gedaan, alleen de tweede keer deed ik perongeluk dubbel salto. Bij het kippen ging het  wel goed, en bij zwaaihalvedraai met afsprong ook. Zaterdag was het eigenlijk training alleen wij gingen naar de musical (tarzan). Het was een heel leuke musical want die apen slingerde   toen allemaal boven je hoofd, maar hun konden echt heel goed zingen. Toen de musical was afgelopen, zijn we nog bij de Griek gaan eten, en daar was het eten heel lekker.

 

Dit was mijn nieuwtje van deze week, groetjes Evie.

 

          

*Zondag 26 augustus

 

Hoi,

 

Maandag heb ik voor het eerst bij brug met leertjes geturnd, dat was wel een beetje vreemd. Bij zwaai halvedraai, ging het wel goed alleen met kippen voelde het wel raar aan. Maar ik  kreeg  al wel een klein blaartje op mijn wijsvinger daar deed ik een pleister omheen. Ik had ook van de balk af arabier salto gedaan, dat ging goed alleen een keer schoof ik er wel af met mijn voet. Dinsdag ging ik ook weer turnen. Jia li kent al een stuk van haar nieuwe oefening, en het ziet er al heel leuk uit. Bij acrobatiek hebben we losse arabier, flikflak, arabier tot rug lig en arabier flikflak gedaan dat ging allemaal heel goed.  Woensdag hoefde ik niet te trainen. Ik heb even gecomputerd, en ik had een heel leuk spelletje gedaan. ’S avonds hebben we nog hele lekkere spaghetti gegeten. En donderdag ben ik wel weer gaan turnen, ik heb streksalto van de brug gedaan, dat ging heel goed maar ik maak nog wel een beetje een hoeksalto en hij was een beetje dicht bij de legger. Ik en Saskia hebben vanaf de balk weer arabier salto gedaan alleen toen hebben we er een paar matjes afgedaan, en toen ging het ook wel goed. Vrijdag hoefde ik niet te turnen, toen heb ik met een vriendinnetje afgesproken. Toen zijn we gaan zwemmen, dat was wel leuk. Zaterdag hebben we die warming-up van Chantal gedaan die ging heel goed. Bij mij was er de verdere training niet zoveel gebeurd, het ging allemaal wel goed. Jia li heeft alweer een nieuw stukje van haar vloeroefening, en het ziet er nog steeds super leuk uit! Zondag moesten we oefenen voor een demonstratie bij een galafeest. Daar zijn allemaal topsporters die naar Peking gaan, en daar moeten wij een demonstratie voor geven, met de acrogym. We begonnen eerst met allemaal vlaggetjes te zwieren, en we deden ook nog flikflak flikflak boogje en toen draaiden we om en gingen in spagaat zitten. Daarna deden we ook nog flikflak tot rijzit, boogje voorover en flikflak flikflak salto. Het gaat nog wel verder alleen dat weet ik niet meer zo goed.

 

Tot de volgende week.

Groetjes, Evie

 

 

* Zondag 19 augustus

 

Heey,

 

Maandag is de school alweer begonnen, we deden al meteen rekenen, spelling en taal. Na school ben ik gaan turnen, we deden een warming-up van 10 minuten. Daarna kwam Chantal, toen hebben we de nieuwe warming-up geleerd. We deden jumpen in die warming-up, dat is wel grappig. Daarna hebben we nog bij brug los-om gedaan, en Jia li heeft nog alleen reuzen op de rekstok gedaan. Bij sprong deden we arabier over de blokken, dat ging ook wel goed. Dinsdag hoefde ik niet te turnen, na school ben ik gaan zwemmen bij mijn vriendinnetje. S’avonds had ik nog afgesproken, en toen hebben we verstoppertje op het pleintje gespeeld, daarna zijn we nog naar de diertjes in het bos gegaan, en we hebben ze gevoerd. Woensdag hebben we op school Engels gehad, dat was heel leuk. Na school was het eigenlijk trainen, alleen ik had een kinderfeestje, daar ben ik heen gegaan. We gingen zwemmen en we hebben de sproeiers onder de trampoline gezet. Dat waren heel koude sproeiers, we gingen  bij de sproeiers staan en toen sprongen we in het zwembad , dat was toen wel warm. Na het zwemmen hebben we nog een film gekeken, ik weet niet meer hoe die heet. Donderdag hebben we weer die warming-up gedaan van Chantal, die ging al een stuk beter als de vorige keer. We deden ook nog wedstrijd balk, maar niemand wist zijn oefening. Dus toen hebben we choreografie gedaan, dat ging wel goed. Bij brug hebben ik en Jia li, in de gordels, kip handstand met gespreide benen geoefend, dat was leuk, het ging ook goed. Toen de training was afgelopen, waren we nog aan het spelen. Maar toen was ik gevallen, ik had heel erge pijn aan mijn been, ik heb nog wel gekoeld. Vrijdag deed het nog heel veel pijn dus toen ben ik niet naar school gegaan. Gelukkig was het geen training, want anders kon ik ook niet gaan trainen, verder heb ik me wel verveeld. De volgende dag had ik nog pijn dus toen ben ik ook niet gaan turnen, dat vond ik heel jammer. Ik heb op de nintendo gespeeld, en we zijn nog naar de schoenenwinkel geweest, daar heb ik nog heel leuke schoenen gekocht. Maar verder heb ik me ook verveeld. Zondag was de pijn over, ik heb gezwommen. En we zijn nog naar een nieuw plafond gaan kijken.

 

Dat was het weer voor deze week, groetjes Evie.

 

* Zondag 12 augustus

Hoi,

Deze week hadden we 3 keer training, maandag, woensdag en zaterdag.

Maandag waren we met z’n vieren, ik had arabier twistsalto gestrekt gedaan, en mijn kippen op de brug gingen ook heel goed, we deden ook zwaai halvedraai met salto af, dat ging bijna aan elkaar. De rest van de training ging ook super goed. Dinsdag heb ik een beetje uitgerust, en nog even op de trampoline gesprongen. Woensdag was het wel training, we hebben arabier flikflak vanaf de balk gedaan. en kip handstand met gespreide benen, dat was wel leuk. Het was verder ook een leuke training. De volgende dag ben ik bij mijn vriendin gaan slapen. Het had de hele dag-geregend dus we konden niet buiten spelen. We hebben nog geplay-stationed, en s’avonds  hebben spaghetti gegeten. De volgende dag waren we naar het dorp gegaan, daar heb ik een heel leuke haarband gekocht. En we hebben nog getekend. Zaterdag ging ik er weer vroeg uit, ik ging turnen, we deden eerst de warming-up en bij brug had Jia li nog reuzen alleen gedaan. bij balk hadden we weer arabier flikflak van de balk afgedaan. Na de training had mijn broer nog een feest gegeven.

 

Dat was het weer deze week.

 Doei groetjes, Evie

 

 

* Zondag 5 augustus

 

Hoi,  vandaag heb ik vanaf de balk, arabier salto gedaan. En flikflak loopsalto op de grondbalk, dat ging wel goed. Bij de brug heb ik een blaar gekregen, dat prikt wel een beetje. De volgende dag, heb ik bij brug in de bandjes reuzen gedaan, dat ging ook wel goed.

Woensdag was er een vriendinnetje bij mij komen slapen, we hebben heel veel gezwommen en op de trampoline gesprongen, het was heel gezellig. Vrijdag moest ik er vroeg uit want we gingen met de familie naar disneyland in Frankrijk. We zijn de eerste dag al in de space mountain  gegaan. Daar wordt je eerst afgeschoten in de ruimte, en dan komt er een looping en nog een kurkentrekker, die was echt super gaaf!  Wij zijn ook nog in de big thunder mountain  gegaan, dat is een houten achtbaan, en die gaat ook best snel. Aan het einde van de dag was er vuurwerk, dat was heel mooi. Zaterdag zijn we weer in de space mountain geweest. We kwamen ook bij de indiana Jones, maar daar mocht ik niet in, want daar moest je 1.40 zijn. Die leek me wel leuk. We gingen ook met z’n allen in de pirates of the carribean. Daar ging je zo in een bootje zitten en dan varen, we kwamen allemaal langs skeletten. We gingen ook 2 keer heel snel omlaag, dat vond ik ook heel leuk. We zijn ook nog in de star tours geweest. Dat was een vlieg simulatie. Dat was zo’n beeldscherm en dan leek het net of we omlaag gingen en de hele tijd botsten dat was echt super leuk. Zondag zijn we in de rock rollercoaster gegaan daar zaten 2 loopings in, en een kurkentrekker, dat was ook super gaaf. we gingen ook nog naar zo’n stuntshow, daar gingen motors en auto’s allemaal kunstjes doen,  en op het laatste kwam er zo’n hele grote vlammen, en toen was het opeens heel heet. We zijn in een treintje geweest, en daar zagen we allemaal mooie beeldjes. En er kwam ook zo’n hele grote waterval, over ons heen en ik werd nat.

 

Het was een leuke week, groetjes, Evie

 

* Zondag 29 juli

 

Hoi, in de vakantie zijn wij naar Frankrijk geweest, dat was echt super leuk. We zijn daar 2 keer gaan kano’en, een keer 8 km en de andere keer 22 km. We zij ook nog gaan survivallen, daar gingen we over een ravijn van 20 tot 30 meter, we deden ook dat je zo aan een handvat moest vasthouden, en toen ging je heel snel naar onder en toen moest je in een net springen, dat was super gaaf. We zijn ook nog door rivieren gezwommen, en hebben over rotsen geklommen, we zagen heel veel watervallen, dat was heel mooi. Verder hebben ik en mijn vriendinnen nog aan een playbackshow meegedaan, toen werden we 1e en toen kregen we een hele grote beker en die konden we niet delen, dus toen mochten we die inruilen voor 3 kleinere bekers, maar die waren ook heel mooi. We hebben ook nog meegedaan aan een zeskamp, daar moesten we allemaal spelletjes doen, toen werden we 4e, dat was ook heel leuk. Toen ik thuis kwam heb ik een weekje uitgerust en daarna heb ik nog afgesproken met

Jia li ,die kwam bij mij logeren, en toen hebben we heel veel gezwommen, en nog een film gekeken. De volgende dag hebben we een kanarie gekocht, hij heet pietje, en er hangt al een spiegeltje en een schommeltje in zijn hok. De week daarna ben ik alweer gaan turnen.

Daar moesten we basis oefeningetjes doen, na de training ging ik met Jia li mee en ging ik daar logeren.We gingen naar de film haaibaai, die was heel leuk. Daarna waren we nog naar een sluis gegaan. Daar zagen we allemaal schepen onder een brug door varen, dat was echt super mooi. De volgende dag gingen we naar een dierenparkje en daar gaven we de dieren allemaal brood, dat was leuk, we hadden toetjes gemaakt voor na het eten, daar hadden we vlokken, hagelslag en vanille vla met van die cornflakes ingedaan, toen we dat opaten smaakte het niet zo goed. S’avonds hebben we matrassen neergelegd en daar hebben we een demonstratie gemaakt, en toen mijn moeder mij kwam ophalen hebben we de demonstratie laten zien.

Die zaterdag daarna kwam Jia li bij ons en toen gingen we naar de kermis in Tilburg.  We gingen in zo’n ding waar je naar boven en dan weer naar beneden valt, dat ging heel snel, ik kreeg toen wel even de kriebels. We gingen ook in het reuzenrad, die was heel hoog, maar het ging wel een beetje sloom. Het laatste waar we in gingen was super leuk, die gordel zat super strak die plette bijna je benen. Maar hij ging echt super snel, ik werd wel een beetje duizelig. Toen we thuis kwamen,hebben we nog wat gegeten. En daarna gingen we nog zwemmen, we gingen op de kant staan, en dan lieten we ons koud worden en dan in het zwembad springen, dat was dan super warm. Na het zwemmen moest Jia li alweer naar huis.

Tot de volgende week!

Groetjes, Evie.

 

 

* Zondag 10 juni

  

Ik vertel deze keer over de laatste 2 weken, omdat we verhuisd zijn en toen hadden we nog geen computer, maar nu gelukkig wel. Maandag 29 mei had ik clubkampioenschappen, dat ging echt super goed. We moesten beginnen op balk ik had een mooie oefening. En ik was er niet afgevallen, maar de jury zei, dat ik een pasje of onderdeel niet had gedaan. Ik wist het zelf niet, dus ik kreeg een halfpunt aftrek, ik scoorde een 8,55. Daarna vloer mijn favoriete toestel, mijn stut halvedraai was gelukt en alles ging perfect. Ik kwam nog net op tijd, een 9.20 scoorde ik op dit toestel. Toen kwam sprong, dat ging weer goed, ik scoorde een 9.25. En daarna brug. Ik had bijna kip handstand, en de zolendraai was gelukt met aanspringen, mijn afsprong was ook heel mooi, tot stand. Ik scoorde een 9.30. Deze dag was voor mij echt een super dag. Mijn punt totaal was 36.3 daarmee werd ik 1e. over de trainingen toen had ik niet mee zoveel te vertellen. Maar op donderdag had ik dubbel achteruitsalto en dubbel vooruitsalto met mat gedaan. Ook was de zolendraai 4 keer gelukt met aanspringen.

Zaterdag was de limburgse kampioenschappen, ik moest beginnen met vloer mijn stut halvedraai was gelukt. Verder was het ook een mooie oefening alleen ik kwam niet op tijd. Ik scoorde een 8.95. Daarna sprong dat ging ook wel goed ik scoorde een 9.25. Daarna brug met het inturnen had ik helemaal kip handstand, met de wedstrijd had net geen kip hanstand, en mijn zolendraai was niet gelukt, ik viel erachteraf, met afsprong kwam ik wel tot stand, met dit toestel scoorde ik een 9.00. Het laatste toestel, balk. Ik viel er niet af, maar ik had een hele grote wiebel bij spagaatsprong. Ik scoorde een laag punt 7.400. totaal had ik 34.600, ik werd 1e. Dus een gouden medaille. Tot volgende week, groetjes, Evie.  

 

 

* Zondag 20 mei

Dinsdag was de zolendraai gelukt. Donderdag hadden we veel voor de wedstrijd geoefend, bij de wedstrijd mag ik geen zolendraai doen omdat ik dat nog niet zo goed kan. Zondag was het zo ver, de wedstrijd ging heel goed, ik moest beginnen op sprong. Ik haalde een 9.25 bij de overslag had ik twee stappen na. Daarna brug ik deed dus geen zolendraai, dat is al een punt aftrek. Ik had bijna kip handstand, bij ophurken schoot er een voet af maar ik sprong toch naar de hoge legger. Met afsprong stond ik stil, ik haalde een 8.25. Balk, boogje, radslag handstand erop, ik was er de hele tijd opgebleven. Ik haalde een heel laag punt, 7.450. Nou het laatste toestel, vloer. Het ging niet zo goed als anders, ik viel met de stut halvedraai. Daarna was ik best zenuwachtig, de series gingen goed, ik scoorde een 8.300. Er waren 40 deelnemers en ik was als 17e geëindigd. Dat was het voor deze week. Groetjes, Evie!

 

* Zondag 13 mei

We hoeven nu lekker 2 weken niet naar school. Woensdag was mijn vriendin blijven slapen, en toen zijn we om  kwart over 9  ’s avonds naar Spiderman 3 geweest, die was echt super gaaf. We lagen pas om half 1 in bed. Donderdag hadden we heel veel spelletjes gedaan, en ook blindemannetje. Daarna was ik heel moe dus ik was niet gaan turnen. Vrijdag ging wedstrijd vloer heel goed, ik was bijna helemaal op tijd, bij wedstrijd brug was de zolendraai bijna gelukt. De training van zaterdag ging ook wel goed.

 Tot de volgende keer, groetjes, Evie.

 

* Zondag 6 mei

Maandag was het koninginnedag. Ik heb niks verkocht want ik had niet zoveel spulletjes, ik heb wel een leeuwenkop en een stok met mooie veren erop. Dinsdag hadden we wedstrijd brug, zolendraai was gelukt met aanspringen. Dus dit was een topdag! Bij balk had ik nog flikflak loopsalto. Woensdag had ik met mijn vriendin afgesproken, en toen hebben we op de trampoline gesprongen.

Vrijdag had ik overslagsalto over de blokken gedaan. En zaterdag begonnen we met de warming-up van Chantal en daar deed ik achterover salto in, ook had ik arabier flikflak dubbelsalto in de kuil met hulp gedaan, na de training ging ik bij Jia li slapen. We gingen naar het dierenpark, daar zagen we wilde zwijnen die hadden jonkies gekregen, die jonkies deden gaten graven onder het hek en daardoor kwamen ze op het pad. Wij renden super hard weg, maar die zwijnen waren banger voor ons dan wij voor hen. We zagen ook nog bizons, wilde katten, edelherten, beren, marmotten, otters en nog veel meer, dat was echt leuk.

’s Avonds hadden we nog een film, Ice Ace 2 gekeken. ’s Morgens hebben we nog de film, Demo gezien, en om 12 uur moest ik naar huis.

Groetjes, Evie

 

 

* Zondag 29 april

Maandag hadden we de warming-up van Chantal, dat ging goed. Toen Veronica wegging hadden we nog balk gedaan, flikflak loopsalto ging ook wel. Na de training was ik bij Saskia gaan slapen. Dinsdag waren we naar het EK podium training gegaan, dat was in Amsterdam. We moesten wel ander halfuur rijden, dat is echt super lang! We zagen Vanessa Ferrari, die vorig jaar wereld kampioen was geworden, op de balk deed ze flikflak schroef, brug vloer & sprong waren ook super mooi. We wilden een handtekening vragen alleen dat lukte niet. In de pauze’s had ik een wokkel en nog foto’s van die turnsters gekocht. Toen ik thuis kwam was ik wel moe. Woensdag had ik met mijn vriendinnen afgesproken, toen gingen we zwemmen. Donderdag heb ik ook gezwommen. Vrijdag ging ik wel turnen,Veronica was er niet dus toen deden we met de middengroep mee. We hadden balk choreografie gedaan, en bij brug was alles gelukt. Zaterdag was er geen training. Mijn broer was jarig, dus we hebben lekker gefeest.

 

Groetjes, Evie. 

 

 

 

*Zondag 22 april

 

Op school zijn we deze week begonnen met de entreetoets, dat is oefenen voor de cito. Dat zijn 16 taken. Daarnaast heb ik veel voor de wedstrijd geoefend, die zaterdag in Amsterdam was. Ook kwam donderdag Klimenko weer, dus het was best een drukke week.

Zaterdag had ik wedstrijd, ik begon op brug. Ik had bijna kip handstand, alleen bij de zolendraai was ik eraf gevallen, salto ging wel tot op me voeten. Uiteindelijk scoorde ik een 7,540. Daarna naar balk opsprong ging goed,  bij radslag en boogje was ik niet gevallen, maar wel bij spreidsprong, bij afsprong kwam ik ook tot op mijn voeten, ik vond het een mooie oefening. Ik scoorde een 7.500. En dan vloer, mijn leukste onderdeel. Mijn stut lukte, mijn series waren ook heel erg mooi, ik was wel een beetje te laat. Ik scoorde een 9.00, het hoogste van iedereen! Daarna sprong, de eerste sprong, sprong ik niet door, mijn voeten kwamen op de plank. Dus moest ik met de tweede sprong beginnen, toen opeens kwam er een andere trainster en die zei dat ik dan de eerste sprong nog een keer mocht doen. Toen deed ik dat nog een keer, die was wel gelukt. En de tweede sprong lukte wel. Ik had door de weigering bij de eerste sprong toch een halfpunt aftrek.

 

Daarna kwam er nog een trainster en die zei dat het niet mocht, dus toen ging ze naar de hoofdjury, dat was een heel gedoe, even later kwam ze terug en zei als je 2 dezelfde sprongen doet, gaat de eerste eraf. En als je 2 verschillende sprongen doet mag je de eerste nog een keer doen. Ik scoorde een 8.775. Er waren 38 turnsters, er gingen er 20 door, ik was 14e, dus ik ga naar de finale in Terneuzen  

Maandag ga ik bij Saskia slapen, en dan gaan we dinsdag met heel de turnclub naar Amsterdam om naar de EK podiumtraining te kijken dat word leuk dus.

 

 

*Zondag 15 april

Maandag was het de 2e paasdag, mijn groepje trainde niet dus toen deed ik met groep 2 mee. We hadden niet de warming-up van Chantal, dus toen begonnen we me met de andere warming-up, daarin deden we twistsalto, arabier flikflak & achteruit en vooruit salto. Na de warming-up gingen we naar brug, daar had ik los-om handstand gedaan. Dat ging heel goed. Bij balk deden we flikflak loopsalto en losse radslag.

Dinsdag was het een goede dag ik had bijna zolendraai aanspringen. Bij balk had ik weer flikflak loopsalto gedaan. Dat ging echt super goed. Bij sprong begon ik met yourchenko en daarna yourchenko streksalto.

Woensdag ben ik niet gaan turnen, want dan is  mijn rustdag. Ik heb met mijn vriendinnetjes afgesproken. Donderdag ben ik ook niet geweest, en toen heb ik ook met mijn vriendin gespeeld. Vrijdag had Esmee met ons meegereden. Bij wedstrijd brug had ik zolendraai gedaan. Sprong ging heel goed, we moesten op de wedstrijd oefenen. Bij boogje op de balk was ik er geen een keer afgevallen.

Zaterdag hadden we de warming-up van Chantal. Met Thieu had ik ook gewerkt, daar deed ik 2 reuzen op de hoge legger. Bij sprong had ik weer overslag over de pegasus gedaan, dat ging heel goed. De rest van de training ging ook wel.

Tot de volgende week. Groetjes, Evie 

 

* Zondag 8 april

Maandag begonnen we met de warming-up van Chantal, daar had ik auerbach gedaan dat is flikflak met een been. Daarna gingen we naar bankebaan daar deden we arabier flikflak salto. Dat ging wel goed. Veronica was eerder weggegaan, dus toen deden we met groep 2 mee, daar moesten we de vloeroefeningen doen. Ik en Clarissa hadden dat samen gedaan.

Dinsdag deed ik bij sprong yourchenko streksalto, dat ging super goed. Bij balk ging flikflak loopsalto wel. Woensdag is mijn rustdag, ik ben lekker gaan winkelen. Ik heb een zomerjas, schoenen en een spel voor de nintendo ds gekocht. Donderdag train ik altijd met groep 2 mee, na de warming-up gingen we naar brug. Ik had dubbel salto van de brug gedaan, in de gordel. En we deden ook choreografie op de balk met Chantal. Op trampoline deed ik dubbel salto vooruit en achteruit ook nog tsukahara.

Vrijdag had ik met Theu gewerkt, daar had ik reus gedaan op de hoge legger. Dat was echt super gaaf. Ook deden we wedstrijd vloer, mijn stut halvedraai was geen een keer mislukt. Zaterdag begonnen we de warming-up van Chantal. Bij acrobatiek deden we arabier flikflak salto & arabier twistsalto. Wedstrijd balk doen wij altijd met papiertjes daar zet je, je 3 grootste fouten op, en als je dan klaar bent dan geeft Veronica punten over die drie fouten. En dan mag jezelf nog punten geven, en over een maand kijken we dan wat je verbetert hebt.

 

Dit was mijn nieuwtje weer, groetjes Evie.

 

* Zondag 25 maart

 

Het was weer een leuke week. Deze week heb ik veel op de brug bijgeleerd. Maandag ging het allemaal wel goed. We hadden de warming-up van Chantal gedaan, losse radslag ging bij mij heel goed. Bij acrobatiek moesten we arabier flikflak salto in de kuil.

Dinsdag hadden we wedstrijd brug en is mijn zolendraai helaas niet gelukt. Bij balk ging flikflak loopsalto heel goed. De rest van de training ging ook wel.

Woensdag is mijn rustdag en heb ik ook lekker rustig aan gedaan.

Donderdag moest ik met groep 2 mee trainen dat ging wel goed. Ik had losom gedaan en die was bijna tot handstand. Ik had ook nog tsukahara gedaan. En de reus lukte bijna.

Vrijdag had ik wel reuzen gedaan in de bandjes, dat ging echt super. Ook hadden we wedstrijd vloer, dat ging ook wel goed.

Zaterdag moest ik er weer vroeg uit, om te gaan turnen. We hadden ook weer brug en toen had ik 6 keer reuzen achterelkaar gedaan. Bij wedstrijd balk moesten we op een blaadje schrijven wat we nog niet zo goed konden van de balk oefening. En dan de volgende keer moest je daar een punt voor geven, en over een maand moest je dan kijken wat je allemaal hebt verbeterd.

 Tot de volgende week, groetjes Evie.   

 

* Zondag 18 maart

 

Deze week was voor mij een topweek. ik ben 3 keer gaan turnen. Maandag ben ik niet geweest. Dinsdag ben ik wel geweest en toen was het echt een superdag. Op wedstrijd brug was mijn zolendraai gelukt met aanspringen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

4 keer achter elkaar. Dat was echt super gaaf. Op balk moesten we gewoon weer flikflakken op de balk. Toen ik klaar was moest ik met Jia li loopsalto’s vanaf de trampoline doen. Dat ging wel goed. De rest van de training ging ook wel.

Woensdag is mijn rustdag en toen hadden we ook vrij van school, dus ben ik met mijn vriendin wezen zwemmen.  We hadden naar de haaien gekeken met zo’n zwembril.  En we waren wel duizend keer van de wildwaterbaan gegaan.

Donderdag ben ik niet gaan turnen. Toen heb ik  ook niet zoveel gedaan. Vrijdag hadden we weer wedstrijd brug en toen is ie ( de zolendraai) een keer gelukt, Er kwam ook nog een meisje bij ons kijken of ze het hier leuk vind.  Ook deden we wedstrijd vloer, dat ging ook wel goed.

Zaterdag gingen ik, Jia li en Clarissa naar Goes want Nico moest daar les geven en wij moesten alles voordoen. We waren om half 11 vertrokken. Het was wel 2 uur rijden. We begonnen met wat ze wilden leren op brug en acrobatiek. Eerst deden we acrobatiek daar moesten we arabier flikflak en we moesten losse radslagen en overslag, en wel meer. Toen was het pauze we hadden toen wat gedronken en gegeten, en daarna gingen we naar de brug. Daar moesten we zwaaien,  driekwart reus en zolendraai voordoen. we hadden nog veel meer gedaan. Om half 6 gingen we afsluiten. Na weer 2 uur te hebben gereden heeft Nico ons thuis afgezet,  want Jia li, kwam bij ons logeren,dat was gaaf.

Groetjes,  Evie      

 

                                                     

 * Zondag 11 maart

Deze week was het weer een goede week. Zaterdag had ik wedstrijd, en deze week heb ik daar veel op geoefend. Maandag ging mijn vloeroefening super goed en mijn series op de vloer gingen ook goed. Verder moest Veronica eerder naar huis, dus moesten wij met groep 2 meedoen. Daar hebben we de vloeroefening synchroon gedaan, dat was echt kei gaaf. Dinsdag was het voor mij een super training, alles ging goed. En zeker mijn brug oefening ik had bijna kip handstand. Woensdag is mijn rustdag en ik heb met mijn vriendin afgesproken. Donderdag moest ik met groep 2 meetrainen, met sprong had ik pijn aan m’n bovenbeen dus toen heb ik een paar beurten niet gedaan. Maar het ging best goed verder hebben we ook choreografie op de balk gedaan dat ging ook wel goed. Vrijdag hebben we weer alle oefeningen voor de wedstrijd gedaan. Bij sprong ging het niet zo goed want ik had last van m’n bovenbeen dus toen heb ik maar een paar sprongen gedaan. De andere oefeningen gingen wel goed.

Zaterdag was de grote dag. Ik had wedstrijd in Nijmegen, we moesten er vroeg uit want we moesten een uur rijden. Ik begon eerst met de warming-up, daarna moest ik meteen naar balk. Mijn boogje was gelukkig goed, en verder had ik geen vallen, dus ik scoorde een 8,75 (3e punt). Toen naar vloer, dat is mijn favoriete onderdeel, zelfs mijn stut-halve draai lukte, dus ik was heel tevreden, hier haalde ik een 8,60 (5e punt). Bij de sprong had ik weer wat last van mijn been ,maar het ging gelukkig wel goed, Brug was mijn laatste toestel, ik deed geen zolendraai, omdat ik er bij de training steeds vanaf viel, en ondanks dat ik dus met een lagere uitgangswaarde (9.0) begon, was mijn oefening netjes genoeg voor een 8.20

Ik eindigde op een 6e plaats, en mag nu over 6 weken naar de halve finale in Amsterdam.

Tot volgende week .

 

 

 

* 4 maart 2007                          

Deze week was het Klimenko stage:!

We hadden een kei vette warming-up van mevrouw Klimenko. Maandag begonnen we met choreografie op de balk. we hadden ook flikflak loopsalto, losse radslag en achteruit salto gedaan, dat ging bij mij super. Bij meneer Klimenko hadden we temposalto vanaf de band gedaan. En ook nog dubbel achteruit en vooruit.

Dinsdag gingen we na de warming-up meteen naar Meneer Klimenko,daar hadden we temposalto’s gedaan en arabier flikflak. Bij mevrouw Klimenko hadden we nog spagaten gedaan.

Woensdag ben ik niet geweest omdat het mijn rustdag is. Ik had met mijn vriendin afgesproken, we hebben mijn nieuwe spel gespeelt op de Playstation. Ik heb ook nog nieuwe dart pijlen gekocht. Die zijn echt super mooi.

Donderdag zijn we begonnen met de vloeroefeningen, 2 zonder muziek en 1 met muziek. Dat ging echt kei goed. We hadden ook nog choreografie en acrobatiek op de balk gedaan. verder hebben we nog geoefend met salto achteruit en tjukahara.

Vrijdag hadden we de balkoefeningen gedaan die gingen bij mij super goed. Bij meneer Klimenko hadden Evry, Wendy, Jia li en ik nog twistsalto vanaf de band geoefend, met Nico en Veronica. Verder moesten we nog spagaten doen (pijnlijk). Zaterdag was het de laatste dag. Ik kon lekker uitslapen want ik hoefde pas s’middags te trainen. Dat was wel lekker. We zijn bezig geweest met onze balkoefeningen en vloeroefeningen voor de wedstrijd. Bij acrobatiek heb ik weer flikflak flikflak op de lage balk gedaan, daar was ik een tijdje geleden flink gevallen, maar nu ging het weer heel goed.Bij meneer Klimenko hadden we weer twistsalto gedaan. Dat was het weer voor deze week. Zaterdag heb ik wedstrijd in Nijmegen, daarover dus meer volgende week.

Groetjes, Evie.

 

 

* 25 februari 2007

 

Deze week was bij mij een minder goeie week.  Ik heb niet echt carnaval gevierd maar ik ben wel even naar de kinderoptocht geweest. Daar heb ik een paar lekkere snoepjes gevonden.

Maandag en dinsdag hadden we geen training. Trouwens toen was ik toch ziek. Dus toen heb ik gewoon tv gekeken. Ik heb ook nog even gedart. We hebben een dartbord in de garage hangen, dat is wel makkelijk. Woensdag hadden we wel training. Ik ben niet gaan trainen omdat ik me nog ziek voelde en de hamster was ook nog eens ontsnapt. Daar hebben we de hele dag naar gezocht. Maar s’avonds zag ik haar nog bij de kachel staan en heeft mijn broer hem weer terug in zijn kooi gezet. We hebben haar meteen in de oude kooi gezet en hebben de buizen van de nieuwe kooi eraf gehaald. We hebben van de oude kooi weer een heel paradijs gemaakt. Ik heb ook nog een nieuwe serie op tv gekeken.

Donderdag moesten we eigenlijk 2 keer gaan trainen. Ik ben alle 2 keren niet geweest. Omdat ik me nog ziek voelde. Ik heb een nieuw spel Playstation 2 besteld. Ik heb ook nog met mijn Nintendo gespeeld. Vrijdag ben ik wel wezen turnen, want ik voelde me weer fit. We hadden wedstrijd brug; dat betekent dus zolendraai. Hij ging best goed ik kwam helemaal rond maar ik kon nog niet aanspringen. Verder was kiphandstand helemaal tot handstand en ik heb weer wegzet salto gedaan. Zaterdag hadden we niet de warming-up van Chantal want groep 1 en 2 moesten later trainen. Op sprong hadden we iets nieuws gedaan. We moesten handstand op het blok tegen de mat aan en we moesten ook nog overslag over het blok op de dikke mat. We hadden ook nog wedstrijd balk. Dat moesten we op de grond doen, want groep 1 en 2 moesten op de balk.

 

Dat was het voor deze week. Groetjes, Evie

 

 

* 18 februari 2007

Hier wat nieuwtjes over de afgelopen week:

Deze week heb ik vooral geoefend op Yourchenko-streksalto en reuzen op de rekstok, ook heb ik los-om gedaan en ik kwam al bijna tot handstand.

We oefenen ook vaak dubbelsalto achterover van de band, en op de trampoline ben ik bezig met temposalto dubbelsalto.

Tevens zijn we al een beetje aan het oefenen voor mijn eerstvolgende wedstrijd op 10 maart in Nijmegen, ik ben samen met Clarissa ingedeeld, en ik heb een heleboel tegenstanders heb ik al gezien , een stuk of 40, dus dat wordt spannend. Mijn wedstrijdoefeningen gaan heel goed, mijn vloeroefening ziet er super uit, zei Veronica, alleen op de brug gaat het nog wel eens mis met mijn zolendraai, en ook mijn boogje op de balk lukt nog niet zo super, dus daar ga ik nog hard aan werken.

Maar eerst heb ik nog een paar daagjes vrij ivm carnaval.

Dit was het weer voor deze week, groeten Evie.

 

* 11 februari 2007

Maandag was mijn pech dag !!

Eerst viel ik op school een bult op mijn hoofd.En s’ avonds bij het turnen viel ik een tand door mijn  lip bij flikflak loopsalto

 

Omdat dinsdagmorgen m’n hele lip dik was, heb ik maar een rustdag genomen.Woensdag is ook mijn rustdag dus heb ik lekker met mijn vriendinnen afgesproken. Donderdag moest ik weer met groep 2 mee trainen. Mijn yourchenko hoeksalto was weer goed gelukt! Ook trainde Tavi met ons mee en dat was heel gezellig.

Vrijdag’s heb ik op brug reuzen alleen gedaan op de rekstok. Dat was gaaaaaaf.

Ook hebben we weer de nieuwe choreografie met Veronica geoefend. Die is nu kei mooi.

Zaterdag  moest ik er weer vroeg uit, we hadden weer de warming-up van Chantal gedaan en daar heb ik weer flikflak loopsalto gedaan. Die ging super goed. Verder heb ik aan mijn wedstrijd  oefening op balk geoefend. Ik vind boogje toch nog wel moeilijk.

 Op sprong doe ik altijd arabier salto over het blok gedaan dat ging wel goed.

Dat was het voor deze week! 

Groetjes, Evie

 

* 4 februari 2007

Deze week was weer een leuke week, op maandag hebben we nieuwe warming-up van Chantal gedaan, deze was best wel heftig, we moesten veel springen en salto’s draaien, ook heb ik met Thieu gewerkt, en heb ik reuzendraai gedaan, en kip-handstand op de hoge legger.

Dinsdag nam Channah afscheid en kregen we allemaal een leuk dagboekje.

Woensdag is mijn vrije dag en omdat we een studiedag hadden ben ik lekker met mama, en 3 vriendinnen naar de Kempervennen geweest, we hebben lekker gezwommen, en vooral de wildwaterbaan was supergaaf.!!!!

Donderdags train ik altijd met Nico mee, en heb ik los-om handstand geoefend, ook heb ik Yourchenko-hoeksalto op sprong gedaan, Ook heb ik weer met Thieu gewerkt, deze training vond ik supergezellig.

Vrijdag was mijn zolendraai gelukt, ….. nu het aanspringen nog.

Zaterdag hadden we s’middags training omdat Nico s’morgens niet kon, dus kon ik lekker uitslapen.

We hebben met Chantal choreografie gedaan, en sprongen op de balk geoefend.

Groetjes Evie.

 

* 28-januari 2007

Deze week was het Klimenko-stage, omdat er zoveel geblesseerden waren mochten Saskia,Evry en Wendy ook meedoen, dat was wel gaaf.

De warming-up was weer super leuk, we moesten alle dagen beginnen bij Mevr.Klimenko

Zij doet voornamelijk choreografie en ballet. Op de balk heb ik geoefend met Flikflak –Flikflak en Flikflak-Loopsalto en Losse overslag ,losse radslag en achteruit-salto.              

Daarna gaan we altijd naar Dhr.Klimenko, bij hem doen we acrobatiek.

Samen met hem heb ik geoefend op Arabier-Flikflak -dubbelsalto en Arabier-Flikflak-Twistsalto, deze gingen al heel goed.

Op brug heb ik samen met Veronica losom-handstand gedaan.(op de rekstok)

Ik heb weer veel geleerd, volgende week weer meer.

Groetjes Evie

 

* 21 Januari 2007

Vanaf vandaag ga ik iedere week proberen een stukje te schrijven voor mijn website

Vorige week zondag 14 januari had ik mijn eerste voorwedstrijd voor de Nederlandse kampioenschappen.

Deze werden gehouden in Limburg in het plaatsje Stein.

Ik had erg hard getraind, en had er veel vertrouwen in.

We begonnen met sprong, dit ging wel goed, en ik scoorde 9,025 dus dat was een goed begin, vervolgens naar brug, dit vind ik het moeilijkste,en hoewel de zolendraai goed lukte,viel ik er toch af, ook de afsprong lukte niet echt, maar omdat ik supernetjes werkte, scoorde ik toch nog een 8,15,

Toen volgde nog balk en vloer (mijn favoriete onderdeel)

Bij balk lukte alles zo goed, dat ik er zelf van schrok, ook mijn boogje lukte supergoed, maar toch sprong ik er nog vanaf, ik scoorde wel een 8.30

Toen naar de vloer, hier ben ik nooit zenuwachtig voor, want dit gaat meestal goed, en hier heb ik ook het meeste plezier in, behalve stut-halve draai ging alles super, en ik kreeg een goed punt namelijk een 9.20

Dit was voldoende voor een eerste plaats, en omdat ook mijn teamgenootjes Clarissa & Sammy-jo eerste werden hadden we een geweldige dag.

Deze week is de Klimenko stage,en ik heb er super veel zin in.

Hieronder nog een foto van de wedstrijd in Stein!

 

Groetjes,Evie!

 

* 30 december 2006

Vandaag hebben we een nieuw gastenboek geplaatst. Ik zou het leuk vinden als jullie een berichtje achterlaten. Ook hebben we de link "Wallpaper" gemaakt: neem maar eens een kijkje

 

* 21 oktober 2006

Er zijn foto's geplaatst en er is een muziekje aan de site toegevoegd.

 

* 14 oktober 2006

Vanaf vandaag is mijn website online met een eigen domeinnaam: www.evieschellens.eu Ook heb ik een eigen emailadres: evie@evieschellens.eu.

De site is nog niet af dus kom geregeld terug voor een bezoekje.

Ik zou het leuk vinden als je een berichtje achterlaat in mijn Gastenboek.

Liefs xxx Evie.